solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş Sokak Lezzetleri Festivali!

Sokakların doyumsuz lezzetleri sokak sanatçılarının müzik ziyafeti ve ünlü şeflerin sunuml...

Beşiktaş Sokak Lezzetleri Festivali!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Yıllar boyu sokaklarda olgunlaşan lezzetler bir arada…
Kentin yaşayan yüzünü yansıtan, Türk yeme-içme kültüründe ve günümüz metropol yaşamında oldukça önemli yeri olan sokak lezzetleri, Beşiktaş Sokak Lezzetleri Festivali’ndeydi…

Lezzetin Merkezi Beşiktaş!
15-16 Ekim tarihlerinde, dumanı tüten leziz köfte, nefis tavuklu pilav, kömürde kokoreç, tadını asla unutamayacağınız balık-ekmek, midye dolma, lezzetli mi lezzetli döner, mısır, içli köfte, halka tatlı ve diğer sokak lezzetleri Sanatçılar Parkı’ndaydı.

Ünlü Şefler Sizlerle…
Bu doyumsuz lezzetleri ünlü şefler taçlandırdı. Birbirinden ünlü şeflerin workshoplarında, yemek sanatının ustaları sırlarını paylaştı.

Ve Müzik…
Onlar müziğe gönül verenler ve onlar için müzik bir yaşam biçimi, hayatın kendisi. Sokak sanatçılarının eşsiz müziği de Sanatçılar Parkı'ndaydı…

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği festivale vatandaşlar yoğun ilgi ve katılım gösterdi. Etkinlik kapsamında sokak lezzetlerini tatma fırsatı bulan vatandaşlar, Sanatçılar Parkı'nda bulunan yeşil alanda oturup, seslendirilen sokak müzikleriyle doyasıya eğlendi. Etkinliğe katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da vatandaşları selamladı ve sokak lezzetlerinin tadına baktı. Yeşil alanı ve güzel havayı değerlendiren vatandaşlar ise Başkan Hazinedar’a yapılan etkinlikten dolayı teşekkür ederek, kendisiyle bol bol fotoğraf çektirdi.

Sokak Lezzetleri Festivali’ne katılarak açıklamalarda bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Sokağın farklı lezzetlerini müzikle bir araya getiren bu etkinliği Akatlar Sanatçılar Parkı’nda yapıyoruz. Bu festival kapsamında sadece yemek yok, yemeğin yanı sıra atölye çalışmaları da yapılıyor. Bu çalışmalarda ünlü şeflerimizle yemek kültürüne meraklı vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Kentin yaşayan yüzünü markalarla buluşturan kaliteli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Burada 7’den 70’e her yaşa hitap eden bir çalışma var. Bu etkinlikte sokak pilavları, midye dolmalar, kısır, içli köfte gibi bizim yerel yemeklerimiz de var” dedi.

Sokak yemekleri kültürünün yaşatılması için belediye olarak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Hazinedar, “Sokakta sunulan yemeklerin görüntüsü, kokusu aç olmayanı bile cezbediyor. Bizler Beşiktaş’ta bunu yaşatmaya ve büyütmeye gayret ediyoruz” diye konuştu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık