solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş, Bir Kez Daha “12 Yıldızlı Şehir” Oldu!

Beşiktaş Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan “12 Yıldızlı Ş...

Beşiktaş, Bir Kez Daha “12 Yıldızlı Şehir” Oldu!
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Yıllık Olağan Genel Kurulu ve sertifika töreni, bu yıl 5 Şubat 2018’de Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirildi. 20 farklı ülke ve 30’dan fazla yerel yönetim, “Gelişen Yerel Demokrasi için Yurttaş Katılımı ve Danışma” teması çerçevesinde Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’na katılarak 2017 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri proje ve uygulamaları paylaştı.

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’na Dış İlişkiler Müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği “Kadının İnsan Hakları ve Toplumsal Çeşitlilik” semineri ile katılan belediyemiz, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan ‘’12 Yıldızlı Şehir’’ unvanını 2. kez almaya hak kazandı. Beşiktaş Belediyesi temsilcilerinin bu haftaya özel etkinliklerde yaptığı sunum ve projeler, katılımcı üyelerin ve Konsey’in beğenisini topladı. Böylelikle belediyemiz hazırlamış olduğu projeyle karar aşamasını geçerek 2. kez “12 Yıldızlı Şehir” unvanına sahip oldu. Belediye temsilcilerimiz, sertifikayı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu ve Avrupa Kongresi Dış İlişkiler Daire Başkan Yardımcısı Dmitri Marchenkov'un elinden aldı.

Beşiktaş Belediyesi’nin yanı sıra Türkiye’den; İzmit, Karşıyaka, Edremit, Kahramankazan, Lüleburgaz, Kadıköy, Büyükçekmece ve Rize belediyeleri de "12 Yıldızlı Şehir" unvanına layık görüldü.

Avrupa Konseyi’nin koordine ettiği European Local Democracy Week (ELDW), Avrupa Yerel Demokrasi Haftası her yıl; Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nı hatırlamak ve yerel demokrasinin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenleniyor. Bu anlamlı hafta kapsamında Avrupa belediyeleri, kendi önceliklerine uyarlanmış hedefli programlar ve faaliyetler geliştirmeye teşvik ediliyor. Etkinliğe katılan belediyelere, Avrupa Konseyi tarafından AB’nin simgesi olan "12 Yıldızlı Şehir" unvanı veriliyor. Etkinliklerin amacı ise yerel düzeyde demokratik katılımı teşvik etmek ve desteklemek…

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık