solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş Belediyesi’nde Mimari Projelere Daha Kolay ve Güve...

Beşiktaş Belediyesi, mimari projelere daha kolay ve güvenli erişim sağlayarak akıllı beled...

Beşiktaş Belediyesi’nde Mimari Projelere Daha Kolay ve Güve...
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 9:32

Beşiktaş Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında mimarı projelerin elektronik ortamda alınmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen protokol imzalandı. İmza Törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, İstanbul Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdür Yardımcısı Abdulkadir Türk, Beşiktaş Tapu Müdürü Nevzat Sönmezer, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları, müdürler ve yetkili personel katıldı.

Belediyemiz ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile mimari projelere elektronik ortamda erişim sağlanacak. Hızlı ve güvenli erişim ile işlemler kolaylaşırken, kâğıt israfına da son verilmiş olacak.

Bu protokol ile belediyemiz, mimari projelerin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemi’ne entegrasyonunu sağlayarak vatandaşların kurumlar arasında mekik dokumasının önüne geçecek. Mimari proje, sistem üzerinden aktarılarak vatandaşa kolaylık sağlayacak. Entegrasyon ile üretilen her mimari proje ve evrak; tapu kadastro sistemlerine dijital tarama yapılarak yüklenecek. Böylece kurumlarda fiziksel arşiv oluşumunun önüne geçilmiş olacak. Projelerin dijitalleştirilmesi aşamasında ise son teknoloji ve yüksek çözünürlüklü tarama cihazları kullanılacak.

Beşiktaş Belediyesi, imzalanan protokol ile kamuda fiziki alanların verimli kullanımı ile zamandan ve kâğıttan tasarruf edecek. Belediyemiz; bilgi güvenliğinin sağlanması, proje farklılıklarından kaynaklanan olası hukuki ve sosyal sorunların önlenmesi ve hizmetin hızlı sunulması gibi birçok konuda da verimli bir hizmet sunmayı amaçlıyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da imza töreninde yaptığı açıklamada; “Mimari projelerin elektronik ortama taşınması için Tapu Kadastro 2. Bölge Müdür Yardımcısı Abdülkadir Türk ile protokol imzaladık. Devletimizin kurumları arasındaki iş birliği vatandaşlarımızın hizmet memnuniyeti açısından çok önemli. Protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık