solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş Belediyesi Herne’de…

Beşiktaş Belediyesi, kardeş şehir Herne’den gelen davet üzerine bu yıl 582. kez kutlanan C...

Beşiktaş Belediyesi Herne’de…
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

2016 yılında kardeş şehir olduğumuz Almanya’nın Herne Belediyesi, belediyemizi Cranger Kirmes Festivali’ne davet etti. Beşiktaş Belediyesi meclis üyeleri ve çalışanlarından oluşan 6 kişilik heyet, davet üzerine Herne Belediyesi’ni ziyaret etti.


Her yıl yaklaşık dört milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan Cranger Kirmes Festivali, Almanya’nın en büyük halk festivallerinden biridir.

Belediyemizi temsilen Herne’ye giden heyet, ilk gün Hristiyan Demokrat Partisi Başkan Vekili Andrea Oehler ile akşam yemeğinde buluştu. Ertesi gün ise heyetimiz Herne Belediye Başkanı Dr. Frank Dudda’yı makamında ziyaret etti. Son derece sıcak bir karşılamaya ev sahipliği yapan Dudda ve ekibi iki kardeş belediyenin dostluğunu vurgularken, festivalde Beşiktaş Belediyesi’nin de bulunmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Ziyaret sırasında; Herne Belediye Başkanı Dr. Frank Dudda’ya Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar tarafından imzalanan ve kendisi adına özel olarak yaptırılan Beşiktaş forması hediye edildi. Hediye karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Dudda, heyetimizle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaretin ardından iki kardeş belediyenin temsilcileri, Cranger Kirmes Festivali’nin gerçekleştiği alanı gezdi ve Milletvekili Michelle Müntefering ve Eyalet Vekili Alexander Vogt’un da aralarında bulunduğu Herne’nin ileri gelen isimleriyle bir araya geldi. Akşam yemeği sonrasında heyetimiz, festival etkinliklerini Belediye Başkanı Dr. Frank Dudda ile birlikte izledi.

Ertesi gün festival kortejini yine şehrin ileri gelen isimleri ile birlikte selamlayan heyetimiz, eyalet vekili Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamento Başkan Yardımcısı Carina Gödecke ile sohbet etti. Gödecke, festivale Türkiye’den katılımcılarının olmasından son derece memnuniyet duyduğunu ve bu katılımın Türk-Alman dostluğu için çok önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık