solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş Belediyesi EUROCITIES 2017’de!

Avrupa Şehirler Birliği olarak adlandırılan EUROCITIES’in her yıl üye şehirler arasında dü...

Beşiktaş Belediyesi EUROCITIES 2017’de!
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

EUROCITIES’in bu yılki teması: “Sirküler Ekonomi ve Sirküler Şehirler”
Beşiktaş Belediyesi, EUROCITIES 2017 kapsamında Slovenya’nın başkenti Ljubljana gerçekleşen “Sirküler Ekonomi ve Sirküler Şehirler” temalı konferansta yer aldı. 15 - 17 Kasım tarihleri arasında düzenlenen konferansa Beşiktaş Belediyesi’nden de bir heyet ile katıldı.

Belediyemizi temsilen Slovenya’ya giden heyet, hem katılımcı hem de konuşmacı olarak konferansta yer alırken, aynı zamanda Beşiktaş Belediyesi’nin uluslararası çalışmalarını, sosyal proje ve etkinlik sunumlarını diğer katılımcılarla paylaştı. Sunumlarda; belediyemizin kültürler arası empati için başlatmış olduğu “Başkanlar Değişim Programı” (Mayor Exchange Program), pek çok Avrupa ülkesinden EUROCITIES üyelerinin de ilgisini çekti.

EUROCITIES 2017’de; Geri dönüşüm, geri dönüşüm hedeflerinin uygulanmasında şehirlerin sorumluluğu, belediyelerin tüketim kalıpları ile ilgili davranışlarda uyarıcı rol oynaması, “Sirküler Şehir” yaratma ve uygulanabilir hale getirme yolunda üyelerin katkıları üzerine yapılan konuşmalar, heyetimiz tarafından dikkatle takip edildi. Projelerin ülkemizde uygulanma olasılığı üzerine notlar alan heyetimiz, Ljubljana’da uygulanmaya başlayan örnek çalışmaları da yerinde inceleme fırsatı buldu.

1986 yılında kurulan EUROCITIES, Avrupa'nın önemli başkent ve büyükşehirlerinden oluşuyor. Üye şehirlerin kültürel, ekonomik ve sosyal iş birliğini kuvvetlendirmeyi amaçlayan EUROCITIES, 30'dan fazla Avrupa ülkesinden 130 büyükşehrin yerel yönetimlerini bir araya getirerek vatandaşlarının sürdürülebilir bir gelecek içinde, iyi bir yaşam sürmeleri amacıyla çeşitli programlar geliştiriyor. Merkezi Brüksel'de bulunan EUROCITIES, kültür, ekonomi, sosyal-siyasal politikalar ve çevre gibi konularda düzenlediği toplantılarla birçok farklı konuda sağlıklı ve çok katılımlı öneriler alarak, bilgi paylaşımını, ortak proje ve çalışmalar yürütmeyi amaçlıyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık