solyanreklam
sagreklam

Beşiktaş Belediyesi, 10. Uluslararası Yerel Kalkınma Forumu...

Türkiye’nin Yükselen değeri Beşiktaş, 10. Uluslararası Yerel Kalkınma Forumu'nda...

Beşiktaş Belediyesi, 10. Uluslararası Yerel Kalkınma Forumu...
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

Tiflis Belediyesi ve Eurocities öncülüğünde düzenlenen 10. Uluslararası Yerel Kalkınma Forumu bu yıl 13-14 Eylül tarihlerinde Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gerçekleşti.

Beşiktaş Belediyesi’nin de üyesi olduğu Eurocities; 35 ülkede 40 şehrin ve 130’dan fazla yerel yönetimin birçok alanda iş birliği yaptığı bir platformdur.

10. Uluslararası Yerel Kalkınma Forumu

Dünyanın dört bir tarafından birçok şehrin katıldığı organizasyonun teması “Gelişen Şehirler”di. Düzenlendiği ilk günden itibaren büyük ilgi çeken forum, bu yıl da aralarında şehir yöneticileri, şehir planlamacıları, akıllı şehir uygulamaları, bilgi teknolojileri ve altyapı uzmanları, ekonomistler, sanayi temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaşın bulunduğu yerel ve uluslararası 800’den fazla misafiri ağırladı. Katılımcılar iki gün boyunca; gelişen ve değişen ekonomik fırsatlar, yerel kaynakların etkili kullanımı, “Akıllı ve Gelişen Şehirler”, kentsel adaptasyon ve sürdürülebilirlik gibi konularda fikir alışverişinde bulundular. Kalıcı ve etkili mevcut teknolojik çözümler üzerinde tartıştılar.

Beşiktaş Belediyesi de Tiflis Belediyesi’nin davetiyle 10. Uluslararası Yerel Kalkınma Forumu’na katıldı. Belediyemizi temsilen foruma katılan heyet, Eurocities Komşu Ülkeler Çalışma Grubu tarafından gerçekleştirilen oturumda; Beşiktaş Belediyesi’nin uluslararası çalışmalarını, proje ve etkinlik sunumlarını katılımcılarla paylaştı.

Toplum için dinamik yaşam alanları sunan; sosyal, ekonomik ve teknolojik kalkınmanın temelini oluşturan şehirlerin bütün yönleriyle ele alındığı programın temel hedefleri arasında; Avrupa standartlarına uyum, turizmin gelişimini desteklemek, “Yeşil Şehirler”, “Etkili Enerji Projeleri” gibi çevresel stratejiler üretmek ve uygulamak, girişimci ve yatırımcıları teşvik etmek yer alıyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık