solyanreklam
sagreklam

BERBEROĞLU’NDAN MUDANYA BELEDİYESİ’NE ZİYARET

BERBEROĞLU’NDAN MUDANYA BELEDİYESİ’NE ZİYARET

BERBEROĞLU’NDAN MUDANYA BELEDİYESİ’NE ZİYARET
  • 05 Kasım 2014, Çarşamba 0:00

BERBEROĞLU’NDAN MUDANYA BELEDİYESİ’NE ZİYARET

Mudanya Belediyesi’nin bugün (Salı) önemli konukları vardı. CHP  Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi, İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı K.Enis Berberoğlu ve CHP bursa il örgütü Başkanı Metin Çelik ve beraberindeki partililer, Başkan Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkan yardımcıları, Metin Bağcı, Mustafa Ay ve Ali Polat’ın da hazır bulunduğu ziyaretin gündeminde yaklaşan seçimler vardı.

Yerel seçimler sonrası CHP’li belediyelere nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Berberoğlu, Mudanya Belediyesi’nin başarılı çalışmalarının Ankara’da da ilgiyle izlendiğini ifade ederek başkan Türkyılmaz’ı gösterdiği performanstan dolayı kutladı. Ziyaretinin amacını parti olarak yaklaşan seçimler öncesi, genel merkezin beklentileri dâhilinde, yerel teşkilatlardaki talepleri toplamak olduğunu ifade eden Berberoğlu, saha çalışmaları yaparak bunu bir rapor halinde yine genel merkeze sunmak olduğunu söyledi. 

TÜRYILMAZ: MUDANYA SANAYİ KENTİ OLMAZ

Türkyılmaz, ‘’Mudanya sanayi kenti olamaz, Mudanya Eğitim kenti olmalıdır, turizm kenti olmalıdır, Mudanya çok değerli tarım ürünleriyle köylüsünü kalkındırmalı’’ diye konuştu.  Mudanya’nın tarihi ve kültürel değerleri ile buluşmadan gelişmesinin söz konusu olamayacağını ifade eden Türkyılmaz,  bu çerçevede proje hazırladıklarını belirtti. Türkyılmaz ‘’Mudanya’da kime sorsanız bizim ne yapacağımızı hangi projelere imza atacağımızı bilir, Seçmene taahhütlü mektup yazdık, çoğu bizi gördüğünde mektubumuz duruyor diyor, bizde ne diyorsak onu yapacağımızın sözünde duruyoruz’’ dedi.

MUDANYA MÜTAREKE ETKİNLİKLERİYLE HAK ETTİĞİ İLGİYİ GÖRDÜ

Mütareke’nin 91. yıl dönümde gerçekleştirdikleri etkinliklerin ilçe halkı için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Türkyılmaz, Mudanya’yı artık tüm dünyanın tanıdığını söyledi. Barış kardeşlik sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Türkyılmaz, Mütareke etkinliklerinde yapılması gerekenin şartlar dâhilinde yüzde 20’sini gerçekleştirebildiklerini ancak önümüzdeki dönemde bu etkinliğin çok daha başarılı geçeceğine vurgu yaptı. Bu yıl ‘’Şimdi Mudanya Zamanı’’ sloganını benimsedik diyen Türkyılmaz, ‘’5 yıl sonra her yer Mudanya’’ olacak hedefini koyduklarını dile getirdi.

TÜRKYILMAZ:  BÜYÜKŞEHİR’İ KAZANACAK DURUMA GELMEMİZ GEREKİYOR
Yaklaşan seçimlere ilişkin de değerlendirmeler de bulunan Türkyılmaz,  bu seçimlerin muhalefet adına geride kalan genel seçimlerden daha iyi olacağını tahmin ettiklerini söyledi.  Nilüfer’de Mustafa Bozbey’in 4 dönem üst üstte seçim kazandığına dikkat çeken Türkyılmaz, Mudanya’da da bu geleneği sürdürmek istediklerini ancak Büyükşehir’i de kazanacak duruma gelmeleri gerektiğinin altını çizdi. ‘’Ben böyle bir misyonumuzun olduğunu biliyorum’’ diyen Türkyılmaz, Medya’da görünürlükte bir sıkıntı çekmediklerini iyi ve amatör ruhla çalışan bir ekibe sahip olduklarını bunun da ellerini güçlendirdiğini ifade etti. ‘’Yazılı, görsel ve sosyal medyada görünürlük açısından birinci sırda yer alan belediye Başkanıyım’’ diyen Türkyılmaz,  bu konuda oluşan tecrübeyi genel merkezle de paylaşabileceklerini söyledi.

 

 

BERBEROĞLU: MUDANYA CHP’Yİ SEÇTİĞİ İÇİN CEZALANDIRILMAMALI

Yerel seçimler sonrası uygulamaya konan Bütün şehir uygulamasını eleştiren Berberoğlu ise, iktidarın, yerelde ve genelde muhalefeti önemsemediğini bununda vatandaşa hizmet noktasında bir takım sıkıntılara neden olduğunu söyledi. Bursa’da da iki ilçe belediyenin CHP’nin elinde olduğuna dikkat çeken Berberoğlu, Mudanya ve Nilüfer’de yaşayan vatandaşların muhalefette kaldıkları için cezalandırılmamaları gerektiğini ifade etti. Yerel yönetimlerdeki CHP’li belediyelerin başarılarının iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Berberoğlu, bu konuda Başkan Türkyılmaz’dan destek istedi.

BERBEROĞLU: İKTİDAR SİYASİ AHLAK VE EDEBE AYKIRI BİR TUTUM İÇİNDE

İktidarın siyasi ahlak ve edebe aykırı bir tutum içinde olduğunu iddia eden Berberoğlu, ‘’ Eğer bir çözüm süreci yapılıyorsa Ana Muhalefet liderinin bilgilendirilmesi gerekirken, kapalı kapılar ardında,  hareket ediyorlar. Ne alakası var diyeceksiniz aynı şeyi iktidar belediyeleri ve muhalefet belediyeleri arasındaki ilişkide de görüyoruz. Ana Muhalefet olarak bu sorunu aşmak için bulduğumuz formül  ‘’Kardeş Belediyeler’’ formülü. Daha zengin, daha kalabalık ilçelerde, büyük kentlerde edindiğimiz tecrübeyi, küçük kentlerde ve daha ufak ilçelerde paylaşmaya başladık’’ dedi.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık