solyanreklam
sagreklam

MUDANYA TOPRAĞINDAN BEREKET FIŞKIRIYOR

MUDANYA TOPRAĞINDAN BEREKET FIŞKIRIYOR

MUDANYA TOPRAĞINDAN BEREKET FIŞKIRIYOR
  • 05 Kasım 2014, Çarşamba 0:00

MUDANYA TOPRAĞINDAN BEREKET FIŞKIRIYOR 
Bursa'nın denize ve doğaya açılan penceresi olan Mudanya ‘da başta Kumyaka (Siği) olmak üzere çeşit çeşit meyve ve sebze yetişiyor. Mandalinadan, portakala, limondan, İncir ve üzüme, karpuz, muz, avokado, kızılcık, üzüm, nar, ayva, elma, kiraz, kavun, kuşburnu, Trabzon hurması, muşmula, fındık ve fıstık ve dünyanın en kaliteli zeytinlerinin yetiştiği bir iklim kuşağına sahip Mudanya bölgesinde daha birçok çeşitte meyve ve sebze Mudanya’nın bereketli toprağında hayat buluyor.
HEM YETİŞTİREN KAZANIYOR HEM MUDANYA KARLI ÇIKIYOR
Mudanya’nın topraklarında yetişen onlarca ürün, hem yetiştirenler tarafından tüketiliyor hem de satışı yapılarak üreticinin bütçesine önemli ekonomik katkı sağlıyor. Üretimi yapılan meyvelerin dışında baklagiller sınıfından mercimek, kuru fasulye, nohut, mısır ve tüm sebze çeşitleri de ilçede yetiştirilen ürünler arasında. Yetiştirilen ürünlere bakıldığında, Mudanya toprağının ne kadar bereketli ve verimli olduğunu anlamak hiçte zor değil. Öyle ki, Mudanya havasının ve toprağının Akdeniz iklim ve bitki örtüsüyle birebir örtüştüğünü belirten tarım uzmanları, Mudanya’da Akdeniz iklimi altında yetişen her türlü kaliteli sebze ve meyvenin üretiminin yapılabileceğine dikkat çekiyor. 
MUDANYA İYOT DOLU HAVASIYLA NARENCİYE DEPOSU OLUR 
Mudanya Belediyesi, ilçe tarımının çok daha iyi yerlere gelebilmesi için köylüyü kalkındırma, üreticiye destek olmak amacıyla tarım sektörüne yönelik çalışmalarına hız verdi. "Şimdi Mudanya Zamanı"sloganıyla geçtiğimiz yaz aylarında belediye tarafından düzenlenen bir dizi etkinlik çerçevesinde, Mudanya ilçesinin dünyaca ünlü ürünleri vitrine çıkarılarak dünyaya tanıtımı yapıldı. Bu etkinliklerin yapılmasını sağlayan Mudanya belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bugüne kadar ilçede yapılması gereken ancak hiç bir kurumun aklına gelmeyen ilçenin değerlerinin ön plana çıkarılarak, yeniden yaşamın içine dahil edilmeleri konusunu gündeme getiren Mudanya Belediye Hayri Türkyılmaz, Mudanya ‘da narenciye ürünlerinin tanıtımı ve daha verimli hale getirilmesi için yapılacak olan çalışmaların çok önemli olduğunu ve kendilerinin bunu gerçekleştirme gayreti içinde bulunduklarını belirtti. Belediye Başkanı Türkyılmaz, ‘’Mesela, Dünyaca ün yapmış ve İngiltere Kraliçesi’nin sofrasına kadar girmeyi başaran bir kara incirimiz var bunun dışında , Akdeniz iklim kuşağında yetiştirilebilen bol çeşitteki narenciye ürünü ve kaliteli zeytinin yetiştirildiği Mudanya'nın toprağı oldukça verimli ve bereketlidir. İlçemizdeki ürünlerin hem yetiştirilmesini özendirmek hem de birer dünya markası haline getirmek için çok çalışmamız gerekmektedir" dedi.
ULU ÖNDERİMİZ "KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR" DEMİŞTİR 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün söylediği gibi " Köylü Milletin Efendisidir"diyen Türkyılmaz,‘’Bugüne kadar Mudanya’nın değerlerinin ön plana çıkarılması konusunda ciddi hiçbir çalışma yapılmamıştır, bizler bugünkü belediye yönetimi olarak planlı programlı ve özverili çalışmalar gerçekleştirildiğinde ilçemizin, Bursa ve Marmara’nın narenciye üssü olması kesinlikle hayal değildir. Belediye, ilçe tarım müdürlüğü, ilçe ziraat odası ve ilçemiz sebze meyve üreticileri birliği gibi kurumlar el ele vererek bu önemli konu üzerinde çalışma yapmaları gerekiyor. Biz Mudanya Belediyesi olarak hazırız" dedi. 
BAKANLIK TARIM KONUSUNDA MUDANYA’YI DESTEKLEMELİ 
Üretici köylünün desteklenmesi ve planlı tarım konusunda biz üzerimize düşeni yaparız diyen, Türkyılmaz," Mudanya’nın iklim şartları narenciye üretimine çok uygun, Güzelyalı ve Kumyaka mahallemizde yani deniz kıyısında oldukça lezzetli muzlar yetişiyor. Ancak, sahil şeridinde bulunan mahallelerimizde arazilerin şiddetli rüzgârdan korunması ve seracılığın geliştirilmesi oldukça önemlidir" dedi. Belediye Başkanı Türkyılmaz, ilçenin Marmara’nın Narenciye deposu olması konusunda üreticinin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi ve Tarım ve Köy işleri Bakanlığı’nın da Mudanya’daki üretime ilişkin hassasiyet gösterip destek vermesini istedi. 
ÜRETİCİDEN TÜRKYILMAZ’A TEŞEKKÜR VE DESTEK 
Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan da Mudanya’da narenciye üretiminin çok eski yıllara dayandığını ancak üretimin son yıllarda kısıtlı kaldığını belirtti. Teşvik edici bir planlama ve doğru üretimle, Mudanya’nın narenciye konusunda Marmara ve Bursa’ya örnek olabileceğini de söyleyen Aydoğan, her zaman köylünün yanında olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a konuyu gündeme taşıdığı ve destek verdiği için üreticiler adına teşekkür etti.Aydoğan ayrıca belediye tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen üzüm ve incir festivallerinin çok yararını gördüklerini ve ilçe de üretilen ürünlerin dünyaya tanıtımının gerçekleştirildiğini belirtti. 
BELEDİYE BAŞKANI TÜRKYILMAZIN TARIMA BAKIŞ AÇISI VE DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Mudanya Belediye başkanı Türkyılmaz'ın tarım ve üreticilere verdiği desteğin kendilerini memnun ettiğini ifade eden, Mudanya'nın Göynüklü Mahallesi muhtarı Turgay Demirci’de, Başkan Türkyılmaz’ın tarıma yönelik hassasiyetinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Demirci, " Mudanya Belediye başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiği günden bu yana köylüye ve köylere destek vererek sahip çıktı ve bizimle yakından ilgilendi, bir belediye başkanı olarak, Mudanya bölgesinde tarım ve ziraatın çok daha fazla geliştirilmesi ve daha yaygın bir hale getirilmesi için destek vermesi üreticiler üzerinde olumlu etki yapmakta ve teşvik etmektedir. Mudanyanın ve ilçe değerlerinin bir dünya markası olması için uğraş veren ve bu konuda çok kararlı olan belediye başkanımız Türkyılmaz'ı destekliyoruz. Bizler belediye başkanımızın bu konudaki çaba ve çalışmalarından çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Mudanya bölgesi bbelediye başkanının dediği gibi gerçektende bir narenciye deposu gibidir. İklim şartları Akdeniz ve Karadeniz iklim kuşağı ile örtüşüyor, böyle bir iklimde ve bereketli topraklarda çok çeşitli narenciye ve sebze yetiştiriliyor, belediye başkanımızın Mudanyanın bir narenciye deposu olması için çalışma yapılması düşüncesine sonuna kadar katılıyor ve kendisine tarıma ve çiftçilere verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık