Belediye Halk Dansları Ekibi Balkanları Fethetti

İnegöl Belediyesi çatısı altında 2011 yılından beri çalışmalarına devam eden Belediye Halk Dansları Topluluğu, 27 kişilik bir ekiple Makedonya, Kosova Mitroviça ve Karadağ’daki festival ve etkinliklere katılarak İnegöl’ü ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti. Kaybolmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimize sahip çıkma noktasında Kültürümüzün bir yansıması olarak İnegöllü gençlere yönelik çalışmalarını 2011 yılından beri sürdüren Belediye Halk Dansları Topluluğu ulusal ve uluslararası arenada sergilediği gösteriler ile göz kamaştırmaya devam ediyor. Her yıl farklı ülkelerin uluslararası etkinliklerine davet edilen Belediye Halk Dansları Topluluğu son olarak 27 kişilik bir ekiple Makedonya, Kosova Mitroviça ve Karadağ’daki festival ve etkinliklere katılarak İnegöl’ü ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmenin haklı gururunu yaşadı. 2011 YILINDAN BERİ KÜLTÜRÜMÜZE IŞIK TUTUYORBelediye Halk Dansları Ekibinin Balkan Turnesi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’de sosyal belediyeciliği amaç edinen belediyemiz tarafından 2011 yılında oluşan Halk Dansları Topluluğu, kültürümüze adeta ışık tutuyor. İnegöl Yöresi oyunlarını derlemek ve yaygınlaştırmak amacı ile kurulan topluluğumuzda bunun yanında yurdumuzun değişik bölgelerinden de oyunlar verilmektedir. Eğitmenliklerini Ali Osman Olgun, Recep Erdoğan ve Fatih Oral’ın yaptığı, 7 den 77 ye her yaştan dansçılarla çalışma yapan topluluğumuz 200 öğrenci ile yoluna devam etmektedir. Kaybolmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimize sahip çıkma noktasında gençlerimizin böyle güzel aktiviteler içerisinde olmaları ve kültürümüzün bir yansıması olan halk oyunlarımıza gençlerimizin sahip çıktığını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir” diye konuştu. BELEDİYE HALK DANSLARI TOPLULUĞU GÖZ KAMAŞTIRDIYurt içi ve yurt dışında önemli festivaller ve gösterilerde yer alan topluluğumuz son olarak 27 kişilik bir ekiple Makedonya, Kosova Mitroviça ve Karadağ’da festival ve etkinliklere katıldığını belirten Taban, “ Balkan turnesine katılan Belediye Halk Dansları Topluluğumuz, İnegöl’ü ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti. Balkan turnesi kapsamında sırasıyla 13 Eylül'de Makedonya'nın Üsküp, 14 Eylül'de Kosova'nın Mitrovica, 15 Eylül'de Kosova'nın Priştina ve 16-17 Eylül'de Karadağ'ın Rozaje kentlerinde sahne alan İnegöl belediyesi halk dansları topluluğu balkanlarda muhteşem gösterilere imza attı. Balkan turnesinin son dördüncü ve son ayağında Karadağ'ın Rozaje kentinde sahne alan ve Karadağ’ın Başbakan Danışmanı Mezir Dacic'in de takip ettiği programda İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğunu Rozaje kenti sakinleri tarafından beğeniyle izlendi. Balkanlarda ki gösterileri takip eden herkes tarafından takdirle karşılanan topluluk ayrıca İnegöl Selçuk Yahşi ilköğretim okulunun kardeş okulu olan Rozaje ortaokulunu ziyaret ederek İnegöl'de ki kardeşlerinin selamlarını iletme fırsatı da buldular.” KAYITLAR 28 EYLÜL CUMA GÜNÜNE KADARTürkiye ve İnegöl'ün tanıtımına büyük katkıda bulunan topluluğun ilçemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil ederek yurda döndüğünü ifade eden Taban, “10 yaş ve üzeri herkesin katılabilecekleri İnegöl belediyesi halk dansları topluluğu için kayıtların 28 Eylül tarihine kadar www.inegolkultursanat.org adresinden yapılacağını da buradan özellikle belirtmek isterim” diye konuştu. Taban son olarak, “Kültürümüzün yeniden keşfine olanak sağlayan, geçmişi bugüne ve geleceğe taşıma adına çalışmalarına aralıksız devam eden Belediye Halk Dansları Topluluğu mensuplarına sonsuz başarı dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Belediye Halk Dansları Ekibi Balkanları Fethetti
  • 19 Eylül 2018, Çarşamba 15:15