solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “YANGININ YARALARINI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “YANGININ YARALARINI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “YANGININ YARALARINI BİRLİKTE SARACAĞIZ”
  • 17 Ağustos 2018, Cuma 0:00

CHP’nin Genel Başkan Yardımcıları Orhan Sarıbal ve Gülizar Biçer Karaca ile birlikte geçtiğimiz hafta sonu yaşanan orman yangınında zarar gören mahallelere inceleme gezisi yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sabotaj şüphesini yineledi. Başkan Türkyılmaz, rant hesabı yapanlara fırsat vermeyeceklerini vurgulayarak, “Aynı bölgede Belediyemize ait 20 dönümlük araziyi Çocuk Meyve Ormanı yapacağız” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP’nin Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ve Doğa Hakları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile birlikte Mudanya’da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan orman yangınında zarar gören mahallelere inceleme gezisi yaptı. Çağrışan Mahallesi’nde Muhtar Ahmet Gün ve mahalle sakinleriyle bir araya gelinen toplantıda, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Erkan Aydın’ın yanı sıra, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İlçe Başkanı Ergül Batman da yer aldı. Yangının hemen ertesi günü bölgede inceleme başlattıklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 22 hektarlık alanın kül olduğunu ifade etti. Yangında sabotaj şüphesi olduğunu daha önce dile getirdiği için eleştirildiğini belirten Başkan Türkyılmaz, “Yangın hiç de masumane bir şey değil, bir izmaritten çıkacağı ihtimalini kolay kolay söyleyecek bir durum yok. Eğer izmariti bulduysanız, izmariti atanı da bulmanız lazım. Nasıl, ne şekilde, hiçbir inceleme yapmadan, izmaritten diye bir açıklama yapılması bizim şüphelerimizi artırmaktadır. Yangının olduğu yerlerde kimlerin ne şekilde nasıl nemalanacağının, rant sağlayacağının araştırılması yapılıyor. Suç duyurusunda bulunacağız. Yanan yerler yine eskisi gibi, eskisinden daha iyi şekilde ağaçlandırılacaktır. Yine ülkemize kazandırılacaktır. Betonlaşmaya açılmayacaktır. Bir ağacın, bir yeşilin, bir canın ne kadar kıymetli olduğunu bilen bizler, bugüne kadar nasıl mücadele etmişsek, bundan sonra da mücadelemizi sürdüreceğiz. Yangının yaralarını Çağrışan, Bademli ve Göynüklü mahallelerinde yaşayan hemşehrilerimle birlikte saracağız” diye konuştu.

BELEDİYE ARAZİSİNE ÇOCUK MEYVE ORMANI

Göreve geldiği günden bu yana bir karış toprağı imara açmadığını hatırlatan Başkan Türkyılmaz, bundan sonra da rant için Mudanya’ya göz dikenlere fırsat vermeyeceklerinin altını çizerek, “Bu alanı çocuk meyve ormanı olarak hayata geçireceğiz.  11 Ağustos Cumartesi günü çıkan yangının hemen sonrasında pek çok destek telefonu aldık. Ancak yangın çıkan alanda ağaçlandırma çalışmalarına hemen başlanamıyor. Bizler, iyi niyetimizin bir göstergesi olarak, daha önce de projelerimiz arasında bulunan ve Türkiye’de bir ilki yaşatacağımız Çocuk Meyve Ormanı projemizi hemen hayata geçirme kararı aldık. Çocuklarımız doğayla buluşacak. Çocuklarımız kendi elleriyle kopardıkları meyveleri yiyecekler. Belediyemize ait 20 dönümlük araziyi meyve ağaçlarıyla donatacağız” dedi.

BURSA’NIN GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERE İHTİYACI VAR

Mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileten CHP’nin Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal da, geçtiğimiz yıla oranla orman yangınlarında yüzde 150 artış yaşandığına dikkati çekerek, Ormanlarımız, meralarımız, tarım alanlarımız emlak rantı üzerinden yağmalanıyor, talan ediliyor. Siz bunun üzerine emlak rantını koyduğunuzda karşımıza başka bir hikaye çıkıyor. Ne bir yangın yolu yapılmış, ne de bir sistem var. O yangın anormal bir şekilde büyüdü. Ne yazık ki tek şansımız, yangın gündüz çıktı ve hiç kimse yaşamını yitirmedi. Biz artık yeter diyoruz. Ormanlarımıza müdahale etmeyin. Orada bir sürü hayvan, bitki ve canlı yok olup gitti. Önce Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı sonra ilgili kurumları uyarıyoruz. Gece görüşlü yangın söndürücü helikoptere Bursa’nın acilen ihtiyacı var” diye konuştu.

YANAN BÖLGE YENİDEN AĞAÇLANDIRILACAK

CHP’nin Doğa Hakları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise, orman yangınında zarar gören ağaçların 70 yılda bir yetiştiğini, yapılacak ağaçlandırma çalışmalarıyla bölgenin eski hale gelebilmesi için en az 40 yıl geçmesi gerektiğini vurguladı. Yangına ilişkin tedbirler ve denetimsizlik konusunda sınıfta kalındığını kaydeden Karaca, “2015 yılında da aynı bölgede yangın felaketi yaşanmış. Sizler o kadar şanslısınız ki hemen ağaçlandırmaya gidilmiş, inşaata, talana açılmasına izin vermeyen bir yerel yöneticiniz var. Geçtiğimiz günlerde çıkan yangın nedeniyle zarar gören alanlar da yeniden ağaçlandırılacak. Son çıkan imar talanı ile boşalan hazineyi doldurmak amaçlanmış ama bizler doğanın bekçileri olmalıyız” dedi.  

MYRLEİA’YA TEKNİK İNCELEME

Başkan Türkyılmaz, ardından CHP’nin Genel Başkan Yardımcıları Orhan Sarıbal ve Gülizar Biçer Karaca ile birlikte 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’nde inceleme gezisinde bulundu. AVM’ye hapsedilen antik kent kalıntılarının bulunduğu alanın ardından arkeopark olarak projelendirilen kazı alanına teknik bir gezi gerçekleştirilirken, Mudanya Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Hakan Karademir, bölgeyle ilgili bilgi verdi.

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık