BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “YANAN ORMANLIK ALANIN BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

• 01 Eylül 2015, Salı 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, geçtiğimiz hafta sonu Bursa ve Mudanyamızı büyük üzüntüye boğan Gündoğdu, Göynüklü, Çağrışan, Ahmetköy, Nilüferköy ve Aksungur mahallelerinin kırsalında onlarca hektar ormanın kül olmasına neden olan yangının ardından, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Göynüklü Mahallesi’ndeki kırsalda incelemelere Başkan Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şen, Çağrışan Mahalle Muhtarı Ahmet Gün, Mudanya Arama Kurtarma (MAK) Ekip Lideri Aykut Şener ve basın mensupları katıldı. Yanan ormanlık alanda halen irili ufaklı dumanların çıktığı gözlemlenirken, bölgede açıklama yapan Başkan Hayri Türkyılmaz, Çağrışan, Göynüklü, Nilüferköy, Aksungur, Ahmetköy ve Gündoğdu mahallelerinin kırsalında 50 hektarın üzerindeki çam ağaçlarının, zeytin ve incir ağaçlarının, ormanlık alan içindeki canlıların ve bitki örtüsünün yok olmasından büyük üzüntü duyduklarını vurguladı. Başkan Türkyılmaz, “29 Ağustos’ta çok acı bir gün yaşadık. Bir gün sonra 30 Ağustosb Zafer Bayramı’nda 460 kişi ile su üzerinde Barış Sembolü yaparak Dünya Rekorunu kırmaya hazırlanırken, böylesi bir acıyla o gece sabaha kadar yüreğimiz, ciğerimiz yandı. Tahminen 50 Hektar’ın üzerindeki bir alan kül oldu. Ancak sevindirici olan, felaketin ardından insanlarımızın çevreye ve doğaya olan ilgisi, gönüllü ordusu, bu alana fidan dikmek içi hazır bekliyor. Gönüllülerle birlikte, bu alanı birilerine rant için kimseye peşkeş çekmeden, yine insanlığa ve doğaya en güzel görüntüyü verecek şekilde yeniden ağaçlandırmanın çabası içerisindeyiz. Bunu herkes bilsin” dedi. “BU ALANIN BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ” Çağrışan, Göynüklü, Ahmetköy, Nilüferköy, Gündoğdu ve Aksungur muhtarlarıyla birlikte bu alanın yeniden yeşillendirip ağaçlandırması için Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, kısa kısa sürede bu alanın tekrar ağaçlandırılarak doğaya ve insanlara hizmet vermesi için gerekenin yapılacağını vurgulayan Başkan Türkyılmaz, “Bu alanın yeniden ağaçlandırılması için elimizden geleni yapacağız. Barış rekoru kırdığımız gün söyledim, eğer imkanı varsa aynı gün, aynı anda en fazla geniş alanda, ‘Fidan Dikimi Rekoru’ varsa böyle bir rekoru kırmaya muhtarlarımızla, STK’lar, gönüllü ordumuz , vatandaşlarımızla ve basın mensupları ile hep beraber hazırız. Herkes bilsin ki; Mudanya Belediyesi buraların arsaya dönüşmesine, betonlaşmasına asla ama asla izin vermeyecektir bu mesajı da buradan özellikle söylüyorum. Buraların konutlaşmasına, betonlaşmasına veya herhangi bir şekilde birilerine peşkeş çekilmesine kesinlikle izin verilmeyecektir bu konuda sonuna kadar tüm vatandaşlarımızla mücadele edeceğimizi herkes bilsin” dedi. İNSANLIĞA VE DOĞAYA TEKRAR KAZANDIRILACAK Yangının çıkış sebebinin sorulması üzerine Başkan Türkyılmaz, “Bu konuda çeşitli söylentiler var, 30 Ağustos’ta Barış Rekoru kıracağız dedik, 6 Eylül’de Çağrışan Mahallesinde Bağ Bozumu Şenlikleri vardı. Bununla ilgili üretici ve köylülerimizle güzel etkinlikler yapacaktık, bunu bütün Türkiye biliyordu bunun dahi sabote edilmiştir, diyenler var, ama bunun olmasını ben beklemiyorum. Hatta bazıları rant için buraların konuta veya betonlaşmaya açılması için yapıldı diyenler var, başka etken de birden fazla yerde yangının çıkmasından dolayı terörle ilişkilendiren şüpheler var. Tabii ki bu bizim dışımızda, bunun ilgili emniyet birimlerinin araştırması sonunda ortaya çıkmasını bekliyoruz. Ama amacı ne olursa olsun, böyle büyük bir yangına sebep olan herhalde bir canlı olamaz. Barışın Başkenti Mudanyamızda bu doğa, bu dünya toprağıyla, suyuyla, havasıyla bütün canlılara ait o akşam buradan kaçan canlılar veya ölen canlılar bizim canımızı yaktı . Mudanya sınırları içerisinde bu alanda betonlaşma olması mümkün değil, asla izin vermeyeceğiz. Belediye Başkanı olarak bütün çalışanlarımla, muhtarlarımızla ve bize destek olacak köylülerimizle bu alanda gece gündüz yatarız böyle bir konutlaşmaya asla izin vermeyiz bunu herkes bilsin, her türlü eylemi yaparız. Bize destek olacak Türkiye’den ve Dünya’nın çeşitli ülkelerinden çok sayıda insanın da bizimle olacağını biliyorum. Belediyeden böyle bir işe izin verileceğini kimse beklemesin aksine buranın bir an önce ağaçlandırılıp tekrar insanlığa ve doğaya kazandırılması en büyük hedefimiz” dedi. Çağrışan Mahalle Muhtarı Ahmet Gün de, yakılan 50 hektardan fazla alanın kesinlikle sabote edildiğini iddia ederek, “Yangın sırasında bazı fırsatçılar evlere girip hırsızlık yapmak istediler ama onlara fırsat vermedik. Mahallemdeki zeytin ve incir ağaçlarında yangına yakın birer sıra ağaç yandı ve zarar büyük olmadı ve çok ucuz kurtulduk. Benim şahsi görüşüm kesinlikle ve kesinlikle bu yangın sabotaj olup birileri buraları terör için yaktılar” dedi.