BAŞKAN TÜRKYILMAZ, YANAN ORMANLIK ALANIN AĞAÇLANDIRILACAĞI MÜJDESİNİ VERDİ!

• 06 Ekim 2015, Salı 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gündoğdu, Çağrışan, Nilüferköy, Ahmetköy, Aksungur ve Göynüklü köyleri kırsalında 29 Ağustos’ta çıkan orman yangınında kül olan 170 hektar alanın yeniden ağaçlandırılması için Valilik tarafından başlatılan kampanya ile, Mudanyalılara bu müjdeyi de vermiş olduklarını vurguladı. Yanan ormanlık alanın yeniden yeşillendirilmesi amacıyla Valilik tarafından başlatılan “’Her Fidan Bir Can, Bursa’ya Yeni Bir Orman’’ kampanyasının tanıtımı Hilton Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Çoşkun, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve basın mensupları katıldı. İlk ağaç dikiminin 18 Ekim’de gerçekleştirileceği müjdesini Mudanyalılara vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “29 Ağustos’taki yangın bizleri çok üzdü. Birçok çevre dostu, sivil toplum örgüt temsilcisi, kamu kurum ve kuruluş temsilcisi arkadaşlarımız, Mudanya’yı ziyaretlerinde, yanan ormanlık alanın ağaçlandırılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtmeleri bizleri çok sevindirdi. Bu duyarlı davranış, üzüntümüzü bir nebze de olsa azalttı. Valimiz, büyükşehir belediyesi ve bizlerle birlikte yapılan bu kampanya dolayısıyla, herkesi bir kez daha kutluyorum. Çünkü bir çok kişi de şöyle bir düşünce vardı; genelde orman yangınlarından sonra, bu alanlar birilerine rant sağlamak için yakıldığı, bir çok kesim de buraların inşaat alanına dönüşeceği ve betonlaşacağı şeklindeydi. Ama bugün herkes görüyor ki, Sayın Valimizin, belediye başkanları, kaymakamlarımız, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerimizin öncülüğünde, yanan ormanlık alanın yeniden yeşillendirileceği, ağaçlandırılacağı müjdesini de bütün Bursamıza, bütün Mudanyamıza vermiş oluyoruz. Başta Valilik olmak üzere emeği geçen herkese, tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKYILMAZ: “SİZ DE BİR FİDANA CAN VERİN”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilk fidan dikiminin 18 Ekim’de başlayacağını, 2016 ilkbaharına kadar tüm alanın ağaçlandırma işleminin tamamlanmasının planlandığını belirterek, “Yanan ormanlık alanda fidan dikmek isteyen tüm çevre dostlarımızı, gönüllü olarak çalışmak isteyen hemşehrilerimizi Mudanya Belediyesi olarak kampanyamıza ediyoruz. Valilik tarafından sağlanacak olan fidanların yanan ormanlık alanda dikilmesi için, yapılması gereken tek şey, emek ve sevgi. Belediye olarak bizlere müracaat eden tüm çevre dostlarımızı, yanan ormanlık bölgede gönüllü olarak fidan dikmek üzere bekliyoruz. Siz de bir fidana can verin” diye konuştu.