BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “UNUTTURULMAYA ÇALIŞILAN DEĞERLERİMİZE, SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ!”

• 13 Eylül 2015, Pazar 0:00

Tirilye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü töreninde konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ülkemizin nasıl kurtarıldığını, Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu herkesin bilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu ülkenin her karışının nasıl kurtarıldığını, bu Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bu değerlerimizi 93 yıldır unutanlar, unutturanlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama biz bu değerlerimizi asla ama asla unutturmayacağız” dedi. Tirilye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü töreni, son günlerde yaşanan ve ülkemizi yasa boğan terör olaylarında yaşanan şehit haberleri nedeniyle sade bir törenle kutlandı. Sağanak yağmura rağmen tören yapılması, Tirilye sakinlerinin de takdirini topladı. Tirilye Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen törene Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz, CHP Mudanya İlçe Başkanı Selahattin Avcı, CHP Mudanya Belediye Meclis üyeleri Ali Polat ve Servet Usta, Mudanya Arama Kurtarma (MAK) Ekip Lideri Aykut Şener ve MAK ekibi, Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülşen Dağlı, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Mudanya Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla devam etti. Çelenk sunma töreninin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu ülkenin her karışının nasıl kurtarıldığını, bu cumhuriyetin nasıl kurulduğunu herkesin bilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Türkyılmaz, “Bu değerlerimizi 93 yıldır unutanlar, unutturanlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama biz bu değerlerimizi asla ama asla unutturmayacağız. Dünya Barış Şehri Mudanya Belediye başkanı ve belediyesi olarak, bu değerlerimize sahip çıkacağımızı, bu değerlerimizi asla ama asla unutturmayacağımızı ve sürekli hatırlatarak, bu değerlerimizin bizim özümüz olduğunu herkes bilsin. Bizim gurur duyduğumuz geçmişimiz olduğunu, geleceğimizi gururla, bu geçmişimizin üzerine kuracağımızı herkese hatırlatmamız gerekiyor. Bizim görevimiz bu. Bu görevi yaparken, ben ve arkadaşlarım hiç zorlanmıyoruz, çünkü yürekten inanıyoruz, yürekten gelen bu inançla ve zevkle yapıyoruz. Bugün Tirilyemiz için çok önemli bir gün. Tam 93 yıl önce Tirilyemiz kurtarılmış. Bugün bizler yaşıyorsak, o geçmişimize ve o atalarımızın bize emanet ettiği bu topraklara sahip çıkmamız gerekiyor. Onların sayesinde biz buradayız. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.