BAŞKAN TÜRKYILMAZ’DAN BİRLİK, BERABERLİK VE BARIŞ MESAJI!

• 12 Eylül 2015, Cumartesi 0:00
Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü, son günlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle sade bir törenle kutlandı. Törende yaptığı konuşmada birlik, beraberlik ve barış mesajı veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Ülkemizin nasıl kurtulduğunu, Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu görmek istemeyenlerin gözlerine soka soka tüm yurtta olduğu gibi Mudanya'da da göstereceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmemiz gereken süreçteyiz. Bunu da barış yoluyla çözeceğiz" dedi. Mudanya Kaymakamlığı ile Mudanya Belediyesi işbirliğinde her yıl coşkulu kutlanan kurtuluş törenleri, bu yıl son günlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle sade bir törenle kutlandı. İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, MHP Bursa Milletvekili Tevfik Topçu, Mudanya Kaymakam Vekili Ziya Polat, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz, Sahil Güvenlik Güney Marmara Bölge Komutanı Yarbay Tayfun Paşaoğlu, CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, CHP Mudanya İlçe Başkanı Selahattin Avcı, CHP Mudanya Belediye Meclis üyeleri Akın Poroy, Servet Usta, Erdal Aktuğ, Hüseyin Esen, Hayati Samast, Ali Polat, Mustafa Ay ve Metin Uyanık, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen tören, Mudanya'nın kurtuluşunda şehit olan Şükrü Çavuş'un Anıtı’na protokol üyelerinin Şehitlik Madalyası koyarak başladı. Törende Mudanya Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yaptı. Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Başkan Hayri Türkyılmaz, ülkenin nasıl kurtulduğunu, Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu görmek istemeyenlerin gözlerine soka soka, tüm yurtta olduğu gibi Mudanya'da da göstereceklerini ifade etti. “CUMHURİYETİMİZİN NASIL KURULDUĞUNU HERKES ÖĞRENECEK!” Türk Ordusu'na yaptığı yardımlarda şehit düşen Mudanyalı Şükrü Çavuş ile Kürt Hasan'ın kim olduğunu herkesin bileceğini belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, "Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu, Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının, Şükrü Çavuş’un ve Kürt Hasan’ın kim olduğunu, Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu herkes öğrenecek. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tekliğini, ulusun tümlüğünü, yurdun bölünmez bütünlüğünü, kimse ama kimse engelleyemeyecektir. Bu bizim namus sözümüzdür, bu bizim Cumhuriyetimiz için kendimize görev edindiğimiz Devletin tekliği, Ulusun tümlüğü, Yurdun bölünmez bütünlüğü, bizim için Cumhuriyetimizin muhteşem üçlemesidir. Bunu da sonuna kadar, kanımızın son damlasına kadar savunacağız, herkes bilsin. Halit Paşa’yı, Şükrü Çavuş’u, Kürt Hasan’ı ve 9 arkadaşını, hepsini öğrenmek gerekir. Mudanyamızın nasıl kurtulduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Bunları bilmezsek, geçmişimizi bilmezsek, geçmişimizden ders alamazsak, geleceğimizi nasıl kurarız. Dedelerimize olan borcumuzu ödememiz gerekiyor. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmemiz gereken süreçteyiz. Bunu da barış yoluyla çözeceğiz" diye konuştu. Birlik, beraberlik ve barış mesajları vererek, son günlerde yaşanan terör olaylarını da sert bir dille eleştiren Başkan Türkyılmaz, “Cumhuriyetimin kurulduğu Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı Dünya Barış Şehri Mudanyamızdan sesleniyorum; Emellerine asla ulaşamayacaklar. Bu davadan biran önce vazgeçip, barışın biran önce sağlanması gerekiyor. Çanakkale’de nasıl Türk-Kürt birlikte öldüyse, Şükrü Çavuş nasıl Kürt Hasan’la birlikte öldüyse, bu vatanı savunmak için, bu düşmanlığın bitmesi gerekiyor. Bu düşmanlık bitmeden, bu ülkenin bölünmesini engelleyemeyiz, engellenmesi zordur, bunu kimse hayal etmesin. Biz yıllardır kardeşçe yaşadık, Mudanya’nın kurtuluşunda, Maraş, Antep ve Çanakkale’nin kurtuluşunda nasıl birlikte savaştıysak, nasıl birlikte öldüysek, bizim dedelerimize olan borcumuzu ödememiz gerekiyor. Bu vatanın nasıl kurulduğunu gerçekten bilmemiz gerekiyor. Öyleyse bu vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak barıştan geçiyor. Barışta teslim olmak değil, dik durarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Bayrağı’nı en yükseklerde dalgalandırarak, devletin tekliğini, ulusun tümlüğünü, Misak-i Milli sınırlarımızın bölünmez bütünlüğünü kabul ettirerek, barış sağlanır” dedi. Başkan Türkyılmaz, “Mudanya’nın kurtuluşunda şehit olan polislerimizin, emniyet güçlerimizin, askerlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum ve diyorum ki, başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemin her karışının bağımsızlığına kavuşması için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi minnetle anarken, bu uğurda gazi olanlara uzun ömürler, aramızdan ayrılanlara da rahmet diliyorum” diye konuştu. İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından protokol üyeleri, daha sonra Mudanya Askeri Gazino'da, tebrikleri kabul etti.