solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “TRAFİK PROJESİ İÇİN YETKİ BEKLİYORUZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “TRAFİK PROJESİ İÇİN YETKİ BEKLİYORUZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “TRAFİK PROJESİ İÇİN YETKİ BEKLİYORUZ”
  • 08 Mayıs 2017, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1’inci Oturumunda konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, AKP’li üyelerin verdiği destek sözlerini tutmasını isterken, hazırladıkları trafik projesinin de meclis üyelerine ve Mudanyalılara anlatılacağını söyledi. 

Mudanya Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1’inci oturumu Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkanlığında CHP’den 10, AKP’den 7, MHP’den 3 ve bağımsız 4 üyenin katılımı ile Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 19 gündem maddesi ile 5 gündem dışı önergenin karara bağlandığı toplantıda bilgiler veren başkan Türkyılmaz, Yıldıztepe Mevkii’nde hotel projesi ile ilgili yanlışları düzelterek bilgiler verdi. Mudanya Belediye meclisinde projenin 5 kat olarak onaylandığını anlatan Türkyılmaz, “Ancak Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi plan notları ilave ederek bu yapının 9-10 katlı olmasını onayladı. Bu konuyu dışarıda suiistimal etmeye çalışanlar olmasın. Buraya 10 kat iznini veren Mudanya Belediyesi, Belediye Başkanı ve belediye meclisi değil, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilave olarak koyduğu plan notlarıdır. Biz kararlarımızın arkasındayız” ifadelerini kullandı. 
TRAFİK PROJESİ MECLİSE VE HALKA ANLATILACAK
Mudanya’nın trafik sonunu çözmek için proje hazırladıklarını ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) bu projeyi sunduklarını ve hala cevap beklediklerini belirten Türkyılmaz, “Projemizi hazırlayan arkadaşlarımız tarafından hem meclisimize hem de halkımıza bilgi vereceğiz. Projenin neler getirip neler götürdüğünü hep birlikte görelim. Büyükşehir’den yetki aldığımız takdirde bu sorunu çözeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
PLANLAR YENİDEN YAPILACAK
Göynüklü Çağrışan planların iptal edilmesi üzerine de görüşlerini belirten Türkyılmaz, “İptal gerekçesi ortadan kaldırılmak kaydıyla bu planların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını önceki meclis toplantılarımızda uygun görmüştük. Ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal gerekçesi olan tarım görüşü alınmadığından hem 1/1000 hem de 1/500 ölçekli planlar iptal ediliyor. Kısa süre içerisinde daha sağlıklı ve bir daha iptal edilmesine neden olan gerekçeler ortadan kaldırılarak yeniden planlarımızı yaparak Büyükşehir Belediyesi’ne göndereceğiz” dedi.
“VERİLEN SÖZLERİN GERÇEKLMESİNİ BEKLİYORUZ”
Güzelyalı mini çarşısı ile ilgili soruları da cevaplayan Türkyılmaz, 15’i eski sahipleri, 12 tanesinin de sosyal proje kapsamında yeni sahiplerine verildiğini söyledi. AKP’li meclis üyelerinden Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan hizmetler konusunda verilen sözlerin tutulmasını da isteyen Türkyılmaz, “Söz verilen iki adet otobüsü hala bekliyoruz. Otopark, trafik ve ana arterlerdeki sorunların çözümünü ve hizmetlerimizi engellemek yerine verilen sözlerdeki desteğin gerçek olmasını bekliyoruz” diye konuştu. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık