BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “TAŞ MEKTEP’İ MUDANYAMIZA KAZANDIRACAĞIZ”

• 13 Haziran 2015, Cumartesi 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Tirilye’nin önemli tarihi yapılarından bir olan tarihi Taş Mektep’in restorasyonu için gerekli çalışmaların başladığını, Mudanya Belediyesi olarak tarihi Taş Mektep’i yeniden Mudanyalı hemşehrilerimize kazandırılacağını söyledi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Eşi Gülbahar Türkyılmaz’ın katıldığı etkinlikte, Taş Mektep Mezunları ve Taş Mektep’e gönül verenlerle birlikte, Tirilye’deki tarihi Taş Mektep ziyaret edilerek ve lokmalar dağıtılarak, Taş Mektep’in yeniden Mudanyalılara kazandırılacağı vurgulandı. Etkinlikte konuşan Başkan Hayri Türkyılmaz, her bölgesinde ayrı bir değerin bulunduğu ve bir çok medeniyete kucak açan Tirilye Mahallesi’ndeki tarihi Taş Mektep’in bu güne kadar hak ettiği değeri görmediğini belirterek, “Mudanya Belediyesi olarak, göreve geldiğimizde, halkın malı halkın olacak dedik ve bugün bu sözümüzü yerine getirmenin haklı gurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihi, kültürel, turizm, eğitim ve spor alanları, denizi, yeşili ve doğasıyla Mudanyamızın, hak ettiği değeri bulması için Mudanyalı hemşehrilerimize söz verdik ve bu sözlerimizi tek tek yerine getiriyoruz. Tirilye Mahalle’mizdeki tarihi Taş Mektep’in de hak ettiği değeri görmesi için çalışmalara başladık. Mudanya Belediyemizin imkanlarıyla, Mudanyalı hemşehrilerimizin hizmetine sunmak amacıyla Tarihi Taş Mektep’in restorasyon çalışmaları için fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Çık kısa bir süre sonra, Taş Mektep’in restorasyon çalışmaları tamamlanarak, gerek turizm, gerek kültürel ve gerekse sosyal açıdan tarihi Taş Mektebimizi, yeniden Mudanyamıza kazandıracağız” dedi. Tarihi Taş Mektep Mezunları ve Taş Mektep’e gönül verenlerin kurduğu “Taş Mektep Yaşamalı” adlı platform üyeleri, Başkan Hayri Türkyılmaz’ın Tarihi Taş Mektep projesinin takdir edilecek bir çalışma olduğunu ve Başkan Türkyılmaz’ın başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve her zaman desteklediklerini ifade ettiler.