BAŞKAN TÜRKYILMAZ MUDANYA’YA MARŞ YAZDI

• 15 Mart 2018, Perşembe 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’da yine bir ilke imza attı. Bir Mudanya aşığı olarak “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti’ne marş yazan Başkan Türkyılmaz, “Bizim sözümüz var, mühürlü geçmişi mühürsüz geleceğe asla bırakmayız, biz Mudanyalıyız” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temelini atan Mudanya Mütarekesi’ne ev sahipliği yapan Mudanya’yı “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti” olarak dünyaya tanıtan Başkan Hayri Türkyılmaz, ilçenin tarihi önemi ve doğal güzelliklerini anlatmak amacıyla yeni bir çalışmaya daha imza attı. Başkan Türkyılmaz’ın sözlerini yazdığı marş, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Mudanya Belediyesi Müzik Eğitmeni Yağmur Ercan tarafından seslendirildi. Müziğini Yağmur Ercan’ın yaptığı marşın düzenlemesi ise Ömer Faruk Paker’e ait. Başkan Hayri Türkyılmaz, “Bizler göreve geldiğimizde, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet geleneklerine bağlı yöneticiler olarak Ata’mızın ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözünü kendimize rehber edindik. Mudanya tarihi boyunca çeşitli kültürlerin bir arada kardeşçe ve barış içinde yaşadığı bir yer olurken, son yüz yıla baktığımızda ise dünya tarihine mührünü, barışı öngören 11 Ekim 1922 Mudanya Mütarekesi ile vurdu. Mudanya’mızın Lozan’a giden yolda nasıl değerli bir mihenk taşı olduğunu hepimiz biliyoruz. Mudanya; Türkiye ve dünyada barış ve kardeşlikle anılmalıydı ki, şu anda bunu başarmış bulunuyoruz. Mudanya’mıza barışın ve kardeşliğin başkenti derken, bunu pekiştirmek için de tüm etkinliklerimizde kentimizle ilgili bu algıyı örmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Mudanya Marşı’nın sözleri ise şu şekilde;

Kuşların kanadında barış getirdim
Özgürlüğü ilmek ilmek, işledim
Bir çift zeytin dalı oldum kardeşlik koktum
Atamın yolunda halkım oldum