BAŞKAN TÜRKYILMAZ: ”MUDANYAMIZIN ADINI GUINNESS REKORLAR KİTABI’NA YAZDIRDIK”

• 02 Eylül 2015, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkanlığında gerçekleşen Mudanya Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Oturumu tamamlandı. Başkan Hayri Türkyılmaz, 30 Ağustos’ta Kumyaka’da 460 kişi ile oluşturulan Barış Sembolü ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiklerini, bu başarı ile Mudanya’nın adını tüm dünyaya duyurduklarını vurguladı. Mudanya Belediyesi olarak ilklere imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Türkyılmaz, “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanyamızın adını, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi anlamlı bir günde, Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdık. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünü yeniden hatırlatarak ve tüm dünyaya ‘BARIŞ’ diye haykırarak, Dünya Rekorlar kitabına girdik. Ülkemizin yanı sıra tüm dünya basınında da büyük ilgi gören rekorumuzun su üzerinde oluşturulmasına katkı koyan 460 gönüllüye, destek olan herkese buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Mudanya Belediyesi olarak, yeni rekorlar kırmak, Mudanyamızın adını tüm dünyaya duyurmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Türkyılmaz, geçtiğimiz hafta sonu Gündoğdu, Göynüklü, Çağrışan, Ahmetköy, Nilüferköy ve Aksungur mahallelerinin kırsalında onlarca hektar ormanın kül olmasına neden olan yangının büyük üzüntü verdiğini vurgularken, Mudanya Belediyesi olarak bölgenin yeniden ağaçlandırılması amacıyla Mudanyalı hemşehrilerimizle birlikte bölgede ağaçlandırma çalışması yapacaklarını, bu konuda da en fazla ağaç dikme rekorunu dahi kırmaya hazır olduklarını ifade etti. CHP, MHP ve AKP grubunun da orman yangınıyla ilgili üzüntüsünü dile getirdiği meclis oturumunda ayrıca mahalle muhtarlarına ayni yardım yapılması da oy birliğiyle karara bağlandı. Meclis oturumunda ayrıca, 4-11 Eylül tarihlerinde Başkan Hayri Türkyılmaz’ın Yunanistan’daki kardeşşehirimize ziyareti oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Türkyılmaz, Yunanistan’daki gezinin Barış adına çok önemli bir ziyaret olacağına dikkati çekerek, “Mütareke etkinlikleri kapsamında ‘Ekonominin Zirvesi Davos’ta yapılıyorsa, Barışın Zirvesi de Mudanya’da yapılmalı’ demiştik. Bu amaçla gerçekleştirilecek kardeşşehir ziyaretimiz kapsamında, Barış Zirvesi’ni de tüm dünyaya duyurmak amacıyla, çeşitli temaslarda bulunacağım. Tek amacımız, Mudanyamızın Barış ve Kardeşlik Şehri olduğunu, tüm dünyaya duyurmaktır” diye konuştu. Meclis oturumu sonunda, Başkan Hayri Türkyılmaz, Guinness Tescil Belgesi ile tüm meclis üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek, bu anı ölümsüzleştirdiler.