BAŞKAN TÜRKYILMAZ: MUDANYAMIZI DÜNYA TANIYACAK!

• 28 Ağustos 2015, Cuma 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’nın turizmde, Türkiye ve dünyanın marka kentlerinden biri olması amacıyla hayata geçirilen “Turizm Master Planı” projesiyle Mudanya’nın turizm yol haritasının belirleneceğini vurguladı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın turizm potansiyelinin arttırılması, kent dinamikleri, akademisyenler, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Meclis Turizm Komisyonu, kamu kurum ve kuruluşlar, akademik odalar, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerinin de yer alacağı Turizm Master Planı ile, Mudanya’nın turizmdeki yol haritasının belirleneceğini ifade etti. Başkan Türkyılmaz, “Göreve geldiğimizde, Mudanyamız sanayi kenti olamaz demiştik. Mudanyamız turizm ve eğitim kenti olmalı, var olan çok değerli tarım ürünlerine destek vererek üreticisini kalkındıran, tüketicisini koruyan ve Mudanyamızın refah seviyesini artıran bir belediye olmalı. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz Turizm Master Planı, Mudanyamızın yol haritasını belirlemeye başladı. Mudanyamızın turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkararak, turizm pastasından hak ettiğini alacaktır” diye konuştu.

TURİZM MASTER PLANI ODAK GRUP TOPLATISI YAPILDI

Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen’in yürüttüğü, Turizm Master Planı çalışması kapsamında, Turizm Master Planı Odak Grup Toplantısı, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şen, Mudanya Belediye Meclis Üyeleri Zeynep Şen, Servet Usta, Dergah Mansur Alkan ve Hayati Samast, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Mehmet Kaşlı, Bursa Orhangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hüseyin Kanıbir, Mudanya’daki turizm işletme sahipleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, hazırlanan master planı ile Mudanya’nın turizm röntgeninin çekilmesinin amaçlandığını belirterek, “Mudanya’mızda ilk defa Mudanya Turizm Master Planı hazırlanıyor. Hazırlıklarımız kısa zaman içinde tamamlanacak ve bir plan ortaya çıkartılacaktır. Bu master planı ayrıca Mudanya’mızın da yol haritası olacaktır” diye konuştu. Master planın amaçlarıyla ilgili katılımcıları bilgilendiren Bursa Orhangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hüseyin Kanıbir, “Master planı ile 1-10 yıl arasında yapılması planlanan kısa ve uzun vadeli yol haritasının belirlenmesi amaçlanıyor. Turizm faaliyetlerinin tüm yıla ve ilçe geneline yayılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen master plan ile; turizm faaliyetlerinin bir plan dahilinde çeşitlendirilmesi, Mudanya’da turizm gelirlerinin artırılmasını sağlamak, doğal kaynakları riske atmadan temiz yaşam alanlarının tahrip etmeden, zengin doğal ve kültürel mirası görünür kılarak ön plana çıkarılması hedeflenmektedir. Dünyada 200 trilyon dolar olan turizm pastasından Mudanya İlçesi de kendine düşeni almalıdır. Turizmin önemi burada bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Bu açıdan master planı Mudanya çok önemlidir” dedi. Eskişehir Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Mehmet Kaşlı da, Turizm Master Planı kapsamında Mudanya’da saha çalışması gerçekleştirdiklerini, turistik tesisleri ziyaret ederek, otellerin doluluk oranı, turizm potansiyeli gibi verileri kayıt altına aldıklarını, Mudanya’nın turizm pastasından payına düşeni alması için altyapı çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti.