solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “MUDANYALILARIN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “MUDANYALILARIN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “MUDANYALILARIN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”
  • 19 Ekim 2017, Perşembe 0:00

Mudanya Belediyesi, Siteler Mahallesi’nde mülkiyetinde bulunan taşınmazın Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzelyalı Yüzme Havuzu olarak işgal edildiği gerekçesiyle 1 milyon 382 bin 92 TL bedelli “ecrimisil” talep ederken, Bursa 1. İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yürütmeyi durdurma talebini reddetti. Başkan Hayri Türkyılmaz, göreve geldiği gün Mudanyalıların hakkını yedirmeme sözü verdiğini belirterek, davanın takipçisi olacaklarını, bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını dile getirdi.

Mudanya Belediyesi mülkiyetinde bulunan Siteler Mahallesi’ndeki 2.634.53 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzme havuzu olarak projelendirilirken, Mudanya Belediyesi, taşınmazla ilgili ecrimisil talep etti. Mudanya Belediyesi, taşınmazın 25.09.2012 ile 13.03.2017 tarihleri arasındaki dönemde yüzme havuzu olarak işgal edildiğine yönelik 1 milyon 382 bin 92 TL ecrimisil talep ederken, Bursa Büyükşehir Belediyesi, bedel ödememek için yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. Büyükşehir’in açtığı davada, yürütmenin durdurulması talebinin Bursa 1. İdare Mahkemesi tarafından reddedildiğini kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bir üst mahkemeye gerçekleşen itirazın da reddedildiğini söyledi. Başkan Türkyılmaz, kapalı yüzme havuzunun inşaatına ilişkin imzalanan protokolün, düzenlenen yapı kullanma izni ile birlikte sona erdiğini, protokolün yüzme havuzunun kullanımı hususunda herhangi bir hüküm içermediğini vurguladı. Sürecin devam ettiğini belirten Türkyılmaz, davanın takipçisi olacaklarını, bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını dile getirdi.
“ADALET GÜNEŞİ BATMAYACAK”
Büyükşehir’in “Ben yaptım oldu” mantığının bu kez sökmediğini dile getiren Türkyılmaz, Mudanyalıların hakkını yedirmemek için göreve geldiğini, göreve geldiği günden bu yana belediyenin tek bir kuruş kaybetmediğini söyledi. Başkan Türkyılmaz, “Hukukçuların ve danışmanların incelemesi sonucunda gerekli yasal yollara başvuracağımızı çok net söylemiştik. Halkın malı halkın olacak dedik ve adım adım bu söylediklerimizi Mudanya’nın dört bir köşesinde gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimizde güneş Mudanya’da temiz, dürüst, adaletli, ahlaklı belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstermek için doğdu.  Bu güneş hiç batmayacak. Hiç kimse de batması için çaba sarf etmesin, el uzatmasın” diye konuştu.
SÜREÇ DEVAM EDİYOR 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 6 Haziran 2017 tarihinde yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı davanın esastan ve yürütmenin durdurulması talebi yönünden kabulüne karar verilmesini talep etmişti. Yürütmenin durdurulmasının reddi kararına karşı, Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz etti. Büyükşehir Belediyesi’ne bir darbe de İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nden geldi. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dokuzuncu İdare Dava Dairesi’nce verilen kararda, “İdari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmediği gerekçesiyle reddine, dosyanın ilgili idare mahkemesine gönderilmesine, 12/09/2017 gününde oybirliğiyle karar verildi” denildi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık