solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “MECLİS TOPLANTISINDA SİYASİ BİR KARAR VERİLMİŞTİR”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “MECLİS TOPLANTISINDA SİYASİ BİR KARAR VERİLMİŞTİR”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, “MECLİS TOPLANTISINDA SİYASİ BİR KARAR VERİLMİŞTİR”
  • 13 Nisan 2017, Perşembe 0:00

Mudanya Belediye Meclisi’nde zımnen kabul edilen 2016 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nu makamında düzenlediği basın toplantısıyla değerlendiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kişisel hırsların öne çıktığı, iş yapanın ve hizmet sunanın önünün açıldığı değil, çelme takıldığı bir tablonun göründüğünü vurgulayarak, mecliste siyasi bir kararın verildiğini söyledi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunda görüşülen ve zımnen kabul edilen 2016 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nu makamında düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Toplantıya CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy, Erkan Altıntaş, Kadın Kolları Başkanı Sevtap Esen, Gençlik Kolları Başkanı Emre Yiğit’in yanı sıra belediye meclis üyeleri ve partililer katılım sağladı. Kişisel ikballerini ülke menfaatlerinin önünde görenler ve Mudanya da taşın altına elini bir kez dahi koymayanlardan dolayı toplantıyı düzenlediklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Beni taviz vermemekle suçlayanlar oluyor. Eğer mesele Mudanya’nın çıkarları ise ben taviz vermem. Zamanında Mudanya’mızı yönetenler belediyemizi öyle zor durumlara sokmuşlar ki varsın ben de biraz idealist, tavizsiz ve sert olayım” dedi.
“BELEDİYEMİZİ YIPRATMAYA ÇALIŞMIŞLARDIR”
“Kendilerine muhalif diyen arkadaşlara sadece üzülüyorum” diyen Türkyılmaz, “Kendilerini hemşehrilerimin nezdinde bu kadar kötü duruma düşürmelerini çok acı buluyorum. Kendine solcu, devrimci ve hatta sosyalist diyen bu arkadaşların şu anki pozisyonlarını da hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum” dedi.  Türkiye’de iktidar Mudanya’da muhalefet olan partiye mensup meclis üyelerinin yalnızca meclis toplantılarında ortaya çıktıklarını belirten Türkyılmaz, “Bir tek açılışımıza ya da temel atma törenimize dahi gelmemiş, partimiz iktidar Mudanya’mıza nasıl katkıda bulunabiliriz dememişlerdir. Sadece meclisten meclise açık arayarak, lobiler kurarak, çalışan ve sevilen bir belediyeyi yıpratmaya çalışmışlardır” ifadelerini kullandı.
“VERİLEN KARARLAR RASYONEL DEĞİL, SİYASİDİR”
Faaliyet raporu oylamasında kişisel hırsların öne çıktığını, iş yapanın, hizmet sunanın önünün kesildiği bir tabloyu gördüklerinin altını çizen Türkyılmaz, “Burada kararlar rasyonel değil yine siyasi olarak verilmiştir. Bu arkadaşlarımız raporu toptan reddederek emekli olan personellerimizin emekliliğini reddetmişlerdir. Halkımızın çöpünü toplamak için çöp kamyonu almışız ama her nedense çöp kamyonunu da reddetmişlerdir. Zeytin Dalı ekibimiz güçten düşmüş vatandaşlarımızı hamama götürmüş, saçını kesmiş, yemeğini yapmış, evini temizlemiş bunu reddetmişlerdir. Hadi hepsini geçelim hain FETÖ darbesi sonrası çıkarılan KHK’lar ile ilgili yaptığımız işlemleri neden reddettiniz?” diye sordu.
“TERTEMİZ BİR BELEDİYE YÖNETİYORUZ”
Ahbap çavuş ilişkisinin artık unutulması gerektiğini ve Mudanya Belediyesi’nin halkın belediyesi olduğuna da vurgu yapan Türkyılmaz, “Biz her zaman menfaat çevrelerinin değil halkın çıkarını önemsiyoruz. Her şeyimiz açık şeffaf. Onaylamadıkları raporda komisyonlara katılarak attıkları imzalar mevcut. Çocukça komplo teorileriyle kendilerini komik duruma düşürüyorlar” dedi. İçinin her zamanki gibi rahat olduğunu yolsuzluğu olmayan, tertemiz bir belediyeyi yönettiğini sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “İş yapmamızı engelleme çabalarını da hemşehrilerim tüm açıklığıyla görüyor. Biz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sadece işimizi yapmaya devam edeceğiz. Kafasında Mudanyalı hemşehrilerime hizmet etmek dışında başka bir düşüncesi olan yönetici, siyasi varsa belediyemizin kapısından içeri girmesin” ifadelerini kullandı.
“BATMAN, MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETMELİDİRLER”
Mudanya’nın beş dönem kayıptan sonra hak ettiği yönetime kavuştuğunu belirten CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman ise, “Mudanya sosyal demokrat, dürüst ve temiz bir belediyecilik anlayışıyla yönetilmektedir. Mecliste yaşanan pazarlık ve kirli oyunların karşısında belediye başkanımız ve meclis üyelerimizin dik duruşlarından dolayı gurur duyduk” dedi. Parti tüzüğünü işleterek aldıkları kararların ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladıklarını ifade eden Batman, “ Menfaatlerini ve çıkarlarını düşünen kişiler CHP’de hiçbir zaman yer almamıştır ve almayacaktır. CHP’nin oyları ile o koltuklarda oturan bağımsız meclis üyeleri AKP’nin değnekçisi olmuştur. Bulundukları meclis üyeliklerinden istifa etmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık