solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ; “HER ZAMAN GAZİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ; “HER ZAMAN GAZİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ; “HER ZAMAN GAZİLERİMİZİN YANINDAYIZ”
  • 19 Eylül 2016, Pazartesi 0:00

19 Eylül Gaziler Günü’nde Mudanya’da düzenlenen tören ile hayatını kaybeden gaziler anılırken, hayatta olan gazilere ise şükran duyguları iletildi. Tören sonrasında gaziler evlerinde ziyaret edildi.

19 Eylül 1921 yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal ve Gazilik unvanının verilişinin yıldönümünde Mudanya’da tören düzenlendi. İskele Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan törenlere Kaymakam Orhan Çiftçi, Garnizon Komutanı Binbaşı Alpaslan Baysal, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Jandarma Komutanı Yzb. Samet Ali Kılıçoğlu, Mudanya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Yılmaz’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve gaziler katılım sağladı.
“GAZİLER CUMHURİYETİMİZİN TEMİNATIDIR”
Askeri konuşmayı gerçekleştiren Dnz. Yzb. Mehmet Ulusoy, bugünkü birlik ve beraberliği bu vatan için canını feda eden şehitler ve canını ortaya koyan gazilere borçlu olduğumuzu ifade etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran duygularını da ileten Ulusoy, şehit ve gazilerin Türk toplumunun ortak değeri olduğunu vurguladı.
Gaziler adına konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Mudanya Temsilcisi Halil Yılmaz ise, “Gazilerimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcileridir. Gaziler ülkemizin ve Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır” dedi.  Hürriyet ve bağımsızlığa göz dikilmesine gaziler olarak izin vermeyeceklerinin altını çizen Yılmaz “Kan dökülerek vatan olan bu topraklar Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” ifadelerini kullandı.  
PROTOKOL GAZİLERİ ZİYARET ETTİ
Gerçekleşen törenin ardından ilçe protokolü gazileri evlerinde ziyaret etti. Tendürek Dağı’nda gazi olan Binbaşı Ahmet Kemal Canbay ile Kore Gazisi Fethi Çabi’yi ziyaret eden ilçe protokolü şükran duygularını iletti. Gazilerin istek ve taleplerini de dinleyen protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerimizin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladılar.
“GAZİLER YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ”
Tören ve ziyaretler sonrasında gaziler, gazi ve şehit aileleri Mudanya Belediyesi'nin verdiği yemekte protokol üyeleri ile bir araya geldi.  Gazilerin başlarının tacı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Gazilerimiz için ne yapsak az. Sizlerle sık sık bir araya gelmek gerekiyor. Mudanya Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanında olacağımızı bilmenizi istiyorum. Sizler bizim başımızın tacısınız. Sizleri yürekten seviyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
Gaziler Günü Anma Programı nedeniyle ilçede gaziler adına ikindi namazına müteakip Hal Camiinde mevlid-i şerif okutuldu. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık