solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ; “HER ZAMAN GAZİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ; “HER ZAMAN GAZİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

BAŞKAN TÜRKYILMAZ; “HER ZAMAN GAZİLERİMİZİN YANINDAYIZ”
  • 19 Eylül 2017, Salı 0:00

19 Eylül Gaziler Günü’nde Mudanya’da düzenlenen tören ile hayatını kaybeden gaziler anılırken, hayatta olan gazilere ise şükran duyguları iletildi. Tören sonrasında protokol üyeleri Muharip Gaziler Derneği ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret edilirken başkan Türkyılmaz her zaman gazilerin yanında olduklarına vurgu yaptı.

19 Eylül 1921 yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal ve Gazilik unvanının verilişinin yıldönümünde Mudanya’da tören düzenlendi. İskele Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenlere Kaymakam Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Jandarma Komutanı Bnb. Samet Ali Kılıçoğlu, Mudanya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Yılmaz’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve gaziler katılım sağladı.
“GAZİLER ONURLANMIŞ ASKERDİR”
Askeri konuşmayı gerçekleştiren SG. Yzb. Mehmet Reşit Uslusoy, “Biz askerler için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar ulvi bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Gaziler günü canlarını bu aziz vatana adayan tüm gazilere kutlu olsun” dedi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran duygularını da ileten Uslusoy, şehit ve gazilerin Türk toplumunun ortak değeri olduğunu vurguladı.
“MÜCADELEYE HER ZAMAN HAZIRIZ”
Gaziler adına konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Mudanya Temsilcisi Halil Yılmaz ise, “Vatanı ve Türk ulusu adına mücadeleye katılmış gazilere sahip çıkmak Türk Milleti’nin tarihine ve mazisine bağlılığının göstergesidir” dedi. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla vatanın birliğine ve bölünmez değerlerine saldıranlara karşı mücadeleye her zaman hazır olduklarının altını çizen Yılmaz, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve hayatını kaybeden tüm gazilerimizi anıyorum” ifadelerini kullandı.
GAZİLER VE EMNİYET ZİYARET ETTİ
Gerçekleşen törenin ardından ilçe protokolü Muharip Gaziler Derneği ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek şükran duygularını ilettiler. Kore Gazisi Fethi Çabi’nin de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Hayri Türkyılmaz, Çabi’ye protokol üyeleri ile birlikte gerçekleşen ziyaretin fotoğrafını hediye etti. Gazilerin istek ve taleplerini de dinleyen protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerimizin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladılar.
“GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ”
Tören ve ziyaretler sonrasında gaziler, gazi ve şehit aileleri Mudanya Belediyesi’nin verdiği yemekte bir araya geldi.  Gazilerin başlarının tacı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Gazilerimiz için ne yapsak az. Mudanya Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanında olacağımızı bilmenizi istiyorum” dedi. 
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatını kaybeden gaziler ile ve şehitlere şükran ve minnet duygularını, hayatta olan gazilere de uzun ömürler dileyen Türkyılmaz, “Bu vatanın sahibi olan bizler,  topraklarımıza, cumhuriyetimize sahip çıkacağız ve değerlerimizi koruyacağız. Sizler ile her zaman birlikte olan ve destek olan bir belediye başkanı olarak önünüzde saygı ile eğiliyorum. Sizler için ne yapsak az, verdiğimiz her hizmet helal olsun” ifadelerini kullandı.
Gaziler Günü Anma Programı nedeniyle hayatını kaybeden gaziler ve şehitlerin anısına ikindi namazına müteakip Hal Camiinde mevlid-i şerif okutularak, Mudanya Belediyesi tarafından lokma dağıtımı yapıldı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık