BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “CUMHURİYET SEVGİMİZİ ADIM ADIM ÇANKAYA’YA TAŞIYACAĞIZ!”

• 08 Ekim 2015, Perşembe 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi ile Çankaya Belediyesi ortak organizasyonu ile, Mütareke’nin imzalandığı ve Cumhuriyet’in kurulduğu yer olan Mudanya’dan, Cumhuriyet’in yönetildiği Çankaya’ya, bayraklarla yürüyerek, Cumhuriyet sevgisini adım adım Çankaya’ya taşıyacaklarını vurguladı. Başkan Türkyılmaz, “Mütarekeden Cumhuriyete” sloganıyla yapılacak olan organizasyonu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, “Çankaya Belediyesi ile Mudanya Belediyemizin işbirliğiyle yürütülecek olan bu organizasyonla, Mudanya’da bir ilke daha imza atmış olacağız. Yürüyüş için ilgili makamlardan gerekli izinler alındıktan sonra, Mudanyalı hemşehrilerimizle birlikte Cumhuriyet’in kurulduğu yer olan Mudanya’dan, Cumhuriyet’in yönetildiği Çankaya’ya kadar, Şanlı Türk Bayrağı’mızı dalgalandırarak, büyük bir coşku ve heyecanla yürüyeceğiz. Dünya Barış Şehri Mudanyamızdan, tüm dünyaya bir kez daha birlik, beraberlik ve barış mesajları vereceğiz. Şimdi Mudanya zamanı” diye konuştu. “Mütarekeden Cumhuriyete” sloganıyla gerçekleştirilecek olan organizasyon ile ilgili planlamaların yapılması amacıyla Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Üst Sorumlusu Murat Saçın ve Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Etkinlik ve Organizasyon Birimi Sorumlusu Kamil Akkurt’un Mudanya Belediyesi’ni ziyaret ettiğini belirten Başkan Türkyılmaz, organizasyonun kusursuz olması amacıyla, çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ifade etti. Çankaya Belediyesi heyeti, Başkan Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret ederek, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in selam ve sevgilerini iletirken, çeşitli hediyeler verdiler. Başkan Türkyılmaz da, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, her iki belediyenin böylesine önemli bir projeye imza atacağından büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu ifade etti.