BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “BAŞIMIZ SAĞOLSUN, TERÖRE LANET OLSUN”

• 02 Mart 2018, Cuma 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, mart ayı olağan meclis toplantısına Zeytin Dalı Harekatı'nda hayatını kaybeden Afrin şehitlerini anarak başladı. Teröre ve teröre destek verenlere her zaman karşı olduklarını ifade eden Başkan Hayri Türkyılmaz, “PYD-YPG, PKK, FETÖ adı ne olursa olsun hepsini kınıyor, lanetliyor ve bu vatan uğruna devletimiz için mücadele eden tüm Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum” dedi.

Mudanya Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısı Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkanlığında toplanan mecliste, gündeme geçilmeden önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “Zeytin Dalı” operasyonu kapsamında Afrin’e yaptığı harekatta şehit olan askerler de unutulmadı. Tüm siyasi parti temsilcilerinin birlik ve beraberlik mesajı verdiği mecliste, teröre ve teröre destek verenlere karşı olduklarını ifade eden Başkan Hayri Türkyılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgeden zaferle ayrılacağına inandığını belirtti. Zeytin Dalı harekatında Afrin kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğunu, 13 askerin de yaralandığını hatırlatan Başkan Hayri Türkyılmaz, “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya Belediye Başkanı olarak tüm şehitlerimize binlerce kez rahmet şükran ve minnet duygularımı iletiyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için vatan topraklarımızın her karışında mücadele eden tüm Mehmetçiğimize başarılar diliyorum. Umarım bir daha böyle acıları ülke olarak yaşamayız. Başarılarla dönerek ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, Cumhuriyet değerlerinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin özgürce, coşkuyla yaşayacağı ülkemizin refah seviyesinin yükselmesini diliyorum. Devletimizin tekliğine, ulusumuzun tümlüğüne, yurdumuzun bölünmez bütünlüğüne yan bakmaya dahi yeltenen tüm terör örgütlerinin adı ne olursa olsun, PYD-YPG, PKK, FETÖ ne olursa olsun hepsini kınıyor, lanetliyor ve bu vatan uğruna devletimiz için mücadele eden tüm Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.