solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, ATIK YAĞLARIN TOPLANMASI PROJESİYLE BİR İLKE DAHA İMZA ATTI!

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, ATIK YAĞLARIN TOPLANMASI PROJESİYLE BİR İLKE DAHA İMZA ATTI!

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, ATIK YAĞLARIN TOPLANMASI PROJESİYLE BİR İLKE DAHA İMZA ATTI!
  • 16 Kasım 2015, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’da bir ilke daha imza attı. Doğanın ve çevrenin korunması, çevre bilincinin kazandırılması amacıyla, bitkisel atık yağların toplanması projesini,  imzalanan protokolle hayata geçirdiklerini vurguladı.

 

Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, doğası temiz, insana saygılı ve halkı mutlu bir Mudanya yaratmak amacıyla, hedeflediği projeleri tek tek gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını ifade etti. Cam, plastik ve kağıtların geri dönüşümü ile ilgili çalışmanın ardından, şimdi de bitkisel atık yağların toplanması projesini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, “Seçim döneminde hedeflediğimiz projelerden birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Geri dönüşebilen atıkların ülke ekonomimize katkısı oldukça fazla. Mudanya Belediyesi olarak cam, plastik ve kağıtların geri dönüşümünün sağlanmasının ardından, şimdi de bitkisel atık yağların geri dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. Deha Bitkisel Yağ Toplama firması ile imzaladığımız protokolle, Mudanya’daki ev, okul ve işyerlerindeki bitkisel atık yağlar toplanarak, sosyal ve ekonomik olarak ilçe halkımızın ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmuş olacağız” dedi. Başkan Hayri Türkyılmaz, atık yağ toplama projesi ile hem doğaya, hem de ülke ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunulmuş olacağını vurgulayarak, “Yapılan araştırmalara göre 1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor. Hayatımızın yaşam kaynağı olan suyumuzun kirletilmesini önlemek amacıyla, atık yağ toplama projesinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Mudanya Belediyesi olarak çevreye duyarlılık göstermek, bilinçli bireyler ve toplum oluşturabilmek amacıyla, Mudanya’da başlattığımız atık yağ toplama projemize Mudanyalı hemşehrilerimizin büyük duyarlılık göstereceğini biliyorum. Belediye olarak başlattığımız bu uygulama geleceğe atılan önemli bir adımdır. Projemizi Mudanya’mızda başarıyla gerçekleştirileceğimize inanıyorum” diye konuştu. Atık yağların toplanması amacıyla Mudanya Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen toplantıda, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama A.Ş. Bölge Müdürü Cihat Sezen ile protokol imzaladı.

 Bitkisel Atık Yağların Çevreye Etkileri : 

  • 1 litre kullanılmış yağ, 1 milyon litre içme suyunu, yani 15 kişinin bir yılda alması gereken suyu içilmez hale getirir.
  • Kullanılmış bitkisel yağlar atık su kirliliğinin % 25‘ini oluşturmaktadır.
  • Atık yağlar, atık su giderlerinde ve kanalizasyon hatlarında birikerek boru kesitlerinin daralmasına ve tıkanmalara sebep olmaktadır.
  • Atık yağlar, atık su arıtma tesislerinin yoğun ve hızlı bir şekilde kirlilik yükünü artırarak işletme maliyetini yükseltir.
  • Evsel atıklarla karıştırılan atık yağlar, katı atık depolama sahalarında yangınlara neden olmaktadır.
  • Bitkisel atık yağların kalorileri çok yüksektir. Bu atık yağlar suya, kanalizasyona döküldüğü zaman su yüzeyini kaplar su sistemine zarar verir, güneş ışığını engeller ve havadan suya oksijen transferini önler. Zamanla suda bozularak sudaki oksijenin tükenmesini hızlandırır.
  • Denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağlar, buralarda yaşayan canlı türlerine zarar vermektedir.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık