solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN SAVAŞ'TAN GÜNDEME İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BAŞKAN SAVAŞ'TAN GÜNDEME İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BAŞKAN SAVAŞ'TAN GÜNDEME İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
  • 18 Ekim 2018, Perşembe 0:00

BAŞKAN SAVAŞ’TAN GÜNDEME İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 17 Ekim Çarşamba günü Mazman Medya Grup Radyolarında Mithat Öztürk’ün sunduğu ‘Günışığı’ adlı gündem programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Savaş programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Programın açılışında, Cumhurbaşkanlığı Kupasını 2. kez kazanarak Hatay’a büyük bir gurur yaşattığını belirten Mithat Öztürk, takımın sahip olduğu başarıları neye borçlu olduğunu Başkan Savaş’a sordu. Başkan Savaş, ”Bu başarıyı önce Hatay Halkına borçluyuz çünkü onlar bize bu kente 2. kez hizmet etme onurunu verdiler. Biz de yalnızca altyapı ve üstyapı çalışmaları değil vatandaşlarımıza faydalı olacak eğitim, spor hizmetleri de sunmak için çaba harcıyoruz. Hatay’da spora gönül vermiş tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Başarılarımızı onlara borçluyuz” şeklinde konuştu.

Hatayspor’un sezondaki sıralaması ve başarılarına da değinen Başkan Savaş, baş koyduğumuz yolda başarı elde etmek ve takımı zirveye taşımak amacıyla çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Başkan Savaş, “Biz Hatayspor’u aldığımızda 14 buçuk milyon borcunu ödeyerek takımı bugünkü seviyeye getirdik. Hatayspor ilk defa her ay federasyondan para almaya başladı” ifadelerine yer verdi.

Öztürk, Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler’in Hataysporla ilgili verdiği prim sözünü tutup tutmadığını Başkan Savaş’a sordu. Başkan Savaş, soruyu “Son maçta il başkanı yanımdaydı. Maçın sonunda galibiyet sevinciyle herkes sahaya indi. Ama Sayın İl Başkanı bize sırtını dönüp gitti. Takıma herhangi bir prim ödemesi olmadı”  şeklinde yanıtladı.

Hatayspor yönetimine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Başkan Savaş, ”Ben tüm yöneticilerimize kefilim. Onları Hataysporu zirveye taşımak için göreve başlattık. Biz bu takımın tüm Hatay’ın takımı olmasını istiyoruz. Yönetici arkadaşlarımız sadece Hatayspor için mücadele etmektedir. Spor ruhunda ayrışma yoktur. Ayrışma yapan her kimse bizimle yoluna devam edemez” açıklamalarında bulundu.

HBB ERKEK VOLEYBOL TAKIMI SPORSEVER HATAYLILARIN DESTEĞİNİ BEKLİYOR

Başkan Savaş, Hataylı sporseverleri HBB Erkek Voleybol Takımı’na da destek vermeye devam etti.

EĞİTİM KALİTESİ YÜKSELMEZSE EKONOMİK DARBOĞAZ KAÇINILMAZDIR

Ülkedeki ekonomik krize ve enflasyonla mücadeleye ilişkin yöneltilen soruya cevap veren Başkan Savaş, “Bir ülkenin kalkınma hızı 5.5’in altındaysa işsizlik, bütçe açığı, enflasyon artar. Bunun önlemini almak zorundasınız. Eğer bir ülkede eğitim kaliteli değilse kalifiye eleman yetişmez. Üretime katılacak kişi sayısı azalır, araştırma-geliştirme(ARGE) faaliyetleri yürütülemez. Dünya teknolojisi uzayla, robot yapımıyla ilgileniyor biz henüz bunlara çok uzak bir ülkeyiz. Bu nedenle geri kalmamız kaçınılmaz oluyor. Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en önemli dar boğazını yaşamaktadır. Ben dışarıdan bir şirketin ya da devletin bizim ekonomimizi kalkındırabileceğini düşünmüyorum. Bu milli bir mücadeledir. Bu mücadelede en önemli görev Cumhuriyet Halk Partisi’ne düşmektedir. Atatürk’ün kurduğu bu partinin ülkenin içerisinde bulunduğu bu dönemde diğer partilere örnek teşkil edecek bir duruş sergilemelidir” ifadelerine yer verdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin başlattığı yerli ürün kullanma ile ilgili kampanyaya değinen Başkan Savaş, “ İktidar partisinin muhalefet partisinin gösterdiği hassasiyetten rahatsızlık duymasına gerek yok. Bu ülke sadece bir siyasi partiye ait değil bu ülke hepimizin ülkesi” dedi.

HATAY 5’İNCİ TEŞVİK BÖLGESİNE HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA İHTİYAÇ DUYUYOR

Hatay’ın 5’inci teşvik bölgesine alınması ile ilgili ihtiyacın her geçen gün daha da arttığını dile getiren Başkan Savaş, şehirlerin gelir gider tablolarının yeniden hesaplanması gerektiğini ifade etti.

“TÜM KISITLAMALARA RAĞMEN BAŞARACAĞIZ”

Yapılan araştırmalar sonucunda en çok borcu olan belediyelerin mevcut iktidar partisinin belediyeleri olduğunu ifade eden Başkan Savaş,”Bize limitimizi doldurduğumuz gerekçesi ile AK Parti grubu tarafından mecliste borçlanma yetkisi verilmiyor ama HBB olarak borçlanma limitimizin henüz %20’sini doldurmuş durumdayız. Aldığımız krediler ile il genelinde altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. Kazdığımız yolları asfaltlamak için de meclisten kredi alma yetkisi talep ettik ama Ak Parti Grubu 7 aydır onay vermedi. Bizim olmayan borçları bizden talep ettikleri için biz de mecliste 250 milyon TL borçlanma talep ettik ama 10 milyon TL için yetki verdiler. Mevcut iktidarın bir ilçe belediyesi 75 milyon TL borcu çok rahat alabiliyor. Tüm bu kısıtlamalara rağmen biz başardık ve başaracağız. Bir şehir ve bir ülke nedir çok iyi biliyoruz.  Ve bu şehri ayakta tutmaya devam ediyoruz. Onun için de yıllardır ihmal edilen altyapıyı yapmaya devam edeceğim. Seçimi kaybetsem bile 10 yıl belediye başkanlığı yapmış biri olarak huzur içerisinde tarihin sayfasına geçeceğim. Vicdanım çok rahat. Fakat ben mecliste farklı partilerden olsak da şehre hizmet için seçilmiş olan mevcut iktidar partisinin temsilcilerinin huzur için yapılan tüm hizmetlere katkı sunmasını beklerdim. Hatay olarak vergide 7’nci nüfusta 13’üncü sıradaydık. Maalesef şu anda nüfusta 7’nci, vergide ise 13’üncü sıraya düşmüş durumdayız. Ekonomik olarak gittikçe doğuya giden bir il konumundayız, bizim hedefimiz batıya gitmek” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ: KİMYECİ KENDİ SEÇMENİNDEN ZILGITI YEDİ

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin ‘ Hatay Büyükşehir Belediyesi iflas etti, HBB Başkanı büyükşehiri yönetemiyor’ iddialarına yanıt veren Başkan Savaş, “ Biz acemi bir belediye başkanı değiliz. Bu görevimden önce de üniversiteyi yönetmiş bir adamım. Paranın nasıl harcanacağını, bütçenin nasıl yapılacağını çok iyi bilirim. Antakya Belediyesi sıfırdan doğdu ve yeni kurulan belediyelere iyi bir para verildi. Ama ben sayın Kimyeci’nin 2 katlı bir bina yapıp da halka hizmet ettiğini görmedim. Kentsel dönüşüm projesinin de hepsini ben bitirdim, hazır bir şekilde yapması için ona verdik. Fakat bu arkadaşımız Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhasaki’nin önünde kendi seçmeninden zılgıtı yedi. Şu ana kadar da hiçbir adım atılmadı, bu arkadaşımızın kentsel dönüşüm yapma kapasitesi de yok. 12 trilyon TL’mi vermediler diyor, kendi banka hesabında daha fazlası var. Bize gelen müfettişler gitsin banka hesaplarına baksınlar. İstanbul’daki, Ankara’daki, Hatay’daki mülklerine baksınlar” açıklamalarında bulundu.

“HATAY’IN BÜTÜN ALT YAPISINI BEN YAPTIM”

Kimyeci’nin Asi Nehri konusunda Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirmesine karşılık yapılan son çalışmalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “ Bu arkadaşımız demek ki çanta taşımayı bırakmış, eleştiri malzemesi aramaya başlamış. Bunları yapmak için de zeka lazım. Psikologlardan ricam bu kardeşimizi IQ testine alsınlar ve ölçsünler. Bundan sonra da mevcut iktidar partisi seçime gittiği zaman adaylarının hem IQ’suna hem de banka hesaplarına çok iyi bir şekilde bakmalı. Asi Nehri’ndeki bu su 1 aydan fazla bir zamandır bu şekilde. Kanalizasyonun Asi Nehri’ne akmasını önledik. Bu arkadaş nereden aldı diplomasını bilmiyorum ama IQ’su ile birlikte diplomasına da bakmak lazım. Eğer talep ederse Asi Nehri ile ilgili  kendisine brifing verdiririm bir daha toplumun önünde mahcup duruma düşmez. Yaptığımız yeni arıtma tesisinden saniyede 110 litre tertemiz su veriliyor. İlerleyen zamanlarda bu su 200 litreyi bulacak. Bu miktar yazın Asi Nehri’ni tertemiz tutmaya yeterli. Bu arkadaşımız fizik ve mekanik kurallarını hiç bilmiyor mu? Sürekli millete çamur atarak da siyaset yapılmaz. ‘Ey cahil sen ne yaptın?’ diye sorarlar adama. Cehalet okumakla gitmiyor bazı şeyler baki kalıyor. Sadece parke yapmakla, Cuma günü namazdan çıkanlara aş ekmek vermekle de bu iş olmaz. Bu şehir hepimizin. Bu arkadaş milletin hafızası yok sanıyor. Ben Antakya Belediye Başkanlığı dönemimde birçok noktada yağmur suyu kanalı yaptım. Önceden gök gürlediği zaman insanlar mallarının başına giderdi. Birçok evi su basardı. Hatay’ın bütün altyapısını ben yaptım. Yağmur suyu, kanalizayon ve şimdi de içme suyu şebekeleri yapıyorum. Hepsi tamamlandığında açtığımız yerleri kapatamayayım; seçime bu şekilde gireyim diye, arkadaşlar memlekete ihanet ederek kredi çıkarttırmadılar. Kasım ayında verecekleri yetkinin bir anlamı yok. Kışın hem altyapı hem de asfalt çalışması gerçekleştirilemiyor. Sayın Kimyeci fitne çıkaracağına memlekette iş yapsın. Mecliste her şeye karşı çıkıyor, meclisin ahengini bozuyor. Bu arkadaş konuştuğunda arkadaşları bile gülüyor, kimse ciddiye almıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin aday adayı olarak başladığı Antakya Belediyesi’nde şu anda sıfırı tüketmiş durumda. Ancak bana çatarak gündem oluyor” açıklamalarında bulundu.

TURUNÇLU HALKININ HUZURU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi’ndeki atık su arıtma tesisine ile ilgili önemli bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “ Orası komplike bir vaka. Buradan hemen sonraki durağımız Büyükçat. Şu anda Samandağ Belediyesi’nin başlatmış olduğu arıtmayı biz bitirdik. Kazandırdığımız 8 atık su tesisinden sonra iki yer daha kaldı. Yapabiliyorsak Büyükçat’ta büyük bir tesis yapacağız, Yapamıyorsak Turunçlu’da membranlı bir tesis yapacağız. Büyükçat’da da başka bir atık su arıtma tesisi yapacağız. Bu durumu mahalle halkı ile tartışacağım. Sorunlardan kaçan biri değilim. Önemli olan seçim filan değil, Turunçlu halkının huzuru. Fiziki ve ekonomik duruma bakacağız. Bizim elimizde şu anda hiç koku yapmayacak, saniyede 1100 litre temiz su çıkartacak projemiz hazır ve iller bankasına onaya gitmiş durumda. Ben istiyorum ki Asi Nehri Turunçlu’ya kadar nefis bir görüntüye sahip olsun. Hem Kanatlı hem de Defne’deki insanlar mutlu olsun. Bizim amacımız şu, istiyoruz ki Asi Nehri’nden olabildiğince faydalanalım. Asi Nehri’nin üzerinde martılar uçuşsun, çiçekler açsın, kokmasın, yaz kış bize hizmet etsin. Sayın Kimyeci 16 yıldır mevcut iktidar partisinin il başkanıydı. Asi Nehri’ne neden bakmadılar? Bu garibanı mı beklediler? Hem yapacağız hem dayak yiyeceğiz, böyle bir şey var mı?” dedi.

ASİ NEHRİ ÇALIŞMLARINDA, MAHALLE HALKI NEYİ İSTERSE BİZ ONU YAPARIZ

Konuğu olduğu radyo programında Asi Nehri çalışmalarına değinen Başkan Savaş; “Asi Nehri projemizden Defne ilçemizin de faydalanmasını istiyoruz ve Turunçlu mahallesine arıtma tesisi kurmak üzere proje çalışmalarımızı yapıyoruz. Akdeniz Mahallesi ve Sümerler Mahallesi’ne Asi Nehri kenarı boyunca yeni bir park yaptık. Yazın  650 litre su ile Asi Nehri daha berrak olacak. Mahalle sakinleri ve Asi Nehri’nin kokusundan rahatsız olan vatandaşlarımızı arıtma tesisimize götürerek kahvaltıda ağırlayacağım. Tesisimizin incelemesini yaptıracağım ve sistemi anlayacağız. ” açıklamalarında bulundu.

Asi Nehri’nin  su dolu haliyle çekilen fotoğrafını sokak röportajıyla vatandaşlara sorularak alınan yanıtları değerlendiren Başkan Savaş, “Vatandaşların birçoğu Venedik veya farklı güzel şehirleri söyledi. Hiç kimse Antakya olduğunu tahmin edemedi. Eminim Sayın Kimyeci’ye de sorsalar o da Antakya diyemezdi. Çünkü Antakya’yı tanımıyor ki bu kardeşimiz. 16 yıldır iktidarda olan bir partinin mensubu, hala neyi eleştiriyor anlamıyorum” dedi.

“BANA ALLAH’TAN KORK DİYORLAR, HIRSIZLIK YAPMIYORUM NEDEN KORKAYIM?” 

Başkan Savaş kendisine gelen yorumları değerlendirerek yapmış olduğu açıklamasında; “Bizi bir araya getiren olgulardan biri ‘hak’ diğeri de ‘halk’ tır. Eğer bizim faaliyetlerimizden şüphe duyuyorlarsa, ben aday olmam. Biz Hatay halkının hizmeti için buradayız. Bana Allah’tan kork diyorlar, ben neden korkayım?  Allah beni seviyor ki yaratmış,  rabbime karşı bir suç işlemiyorum, hırsızlık yapmıyorum, yolsuzluk yapmıyorum, ahlaksızlık yapmıyorum ben rabbimden neden korkayım ancak onu severim” ifadelerini kullandı.

“ENGELLEMELERE RAĞMEN HADO PROJEMİZDEN VAZGEÇMEDİK”

HADO seferlerinin hala başlatılamaması ve İskenderun Belediyesinin engellemeleri hakkında bilgiler paylaşan Savaş, “ İktidar yanlısı belediye ve iktidar HADO  konusunda samimi değil. 4 ayı aşkındır gemimizi kiraladık ve kullanamıyoruz. Faaliyete girmesi konusunda da mücadele ediyoruz. Ben sevdamdan ve projemden vazgeçmiş değilim ama İskenderun Belediyesinin yapmış olduğu defans nedeniyle biz gemimizi faaliyete geçiremedik. Kendi iskelemizi yapmak üzere ihaleye çıkacağız, o süre zarfında da gemiyi sahibine vereceğiz. İskenderun Belediyesi bu işe engel olmasaydı, vatandaşlarımız şimdi Kıbrıs’a, Mersin’e ve Beyrut’a rahat rahat gidip geleceklerdi.  Bu projemizi İskenderun ilçemiz ile aktifleştirip, ilerleyen zamanlarda Samandağ ilçesinde de durak noktası veya direk kalkış noktası yapmayı planlıyorduk. Tüm engellemelere rağmen farklı yöntemler ve projeler üreterek çözüm noktasına ulaşacağız. Hatay’ımızın turizmi ve ekonomisi kazansın diye uğraşıyoruz” dedi.

“HADO SEÇİM ÇALIŞMASI İÇİN DEĞİL, KENTİN KALKINMASI İÇİN”

HADO çalışmalarının seçim sonrasına kalma ihtimalini soran program sunucusu Mithat Öztürk’e, yanıt veren Başkan Sava;  “Biz bu çalışmaya başlarken seçimi baz almadık. İktidar Ankara ve İstanbul’u kaybedecekse, bu seçimi yapmak istemeyecektir. Dış borç ödemelerimiz var, enflasyon var, banka kredileri yüksek, insanlarda ödeme zorluğu var, borçlar sürekli öteleniyor, bankalar da bir yere kadar,  sonrasında tıkanacak. Tüm bunlar, Aralık ve Ocak aylarının zor geçeceği anlamına geliyor.  Şu anda ekonomik sıkıntılar, en çok iktidarı sıkıntıya sokar. Biz çalışmalarımızı seçim için yapmıyoruz. Hatay halkının ihtiyaçlarını karşılamak, kentimizin refah seviyesini yükseltmek için projeler üretiyoruz” açıklamalarında bulundu.

“TÜRKİYE İÇİNDEN YA DA DIŞINDAN EN ÇOK KARIŞTIRILMAK İSTEMEM ŞEHİR HATAY’DIR”

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenlemiş olduğu toplantıya katılım sağlayan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, toplantıya dair detayları radyo aracılığıyla dinleyicilerine aktardı. 

Başkan Savaş, “Cumhuriyet Halk Partisi, hem Hatay’da hem de Türkiye’de diri olmak zorundadır. Benim adaylıkla ilgili bir problemim yoktu. Sayın Genel başkanımızın da o toplantıda Hatay’ı ve şahsımı övmesi, beni oldukça onurlandırdı. Zor bir coğrafyada belediye başkanlığı yapıyoruz. Adaylığımızı oluşturan temel sebep de bu zaten. Şehirdeki renklilik ve savaşın gölgesinde bu kenti, objektif, kimseyi kırmadan yönetebilecek bir insan arayışından dolayı Büyükşehir’e aday oldum. Bu şehir çok kolay ve aynı zamanda çok zor bir şehirdir. Türkiye içinden ve dışından en çok karıştırılmak istenen şehir Hatay’dır.  Ben hep söylüyorum, şehrin idealleri benim ideallerimin üstündedir. Ben şehrin ideallerine göre bu şehri yönetiyorum. Bu bakışı sağlarken de dil, din, etnik köken, mezhep, bölge,  siyasi parti ayırmadan yapıyorum” dedi.

“ADAYLAR VATANDAŞ TARAFINDAN BELİRLENSİN”

Seçim öncesinde adayların mahalle halkı tarafından seçilmesi gerektiğini savunan Başkan Savaş, konuyla ilgili; “Genel seçimlerden ders alarak yolumuza devam etmeliyiz. Hatay’da bir ilki yapmamız lazım. Uzun dönem belediye başkanlığı yapan en avantajlı 3 ilçe belediyemiz var. Her ilçemizde sırayla bir hafta arayla olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisinin adaylarını belirlemek üzere halkımızı davet edelim. Her mahalleye sandık kurup, başına da mahalle muhtarı ve diğer ilçelerden güvendiği yöneticiyi sandık başkanı atasın. Her adayın da bir müşahitti sandık başlarında bulunsun. Sabah 8 de başlayıp akşam 5 de bitirelim. Seçimin ardından sandıkları açalım. Sandık başkanı, muhtar ve bütün müşahitlerle çıkan sonucu tutanak haline getiriyoruz. Burada birinci çıkanı da Ankara’ya önereceğiz. İl başkanı, mevcut ilçe başkanı, büyükşehir belediye başkanı ve milletvekilleri hepimiz imza atacağız. Sayın genel başkanımız, Ankara’daki genel başkanlığımızdaki yöneticilerimizi, il başkanımızı, ilçe başkanımızı, milletvekillerimizi ve beni zan altında kalmaktan kurtarır. Defne, Samandağ ve Arsuz halkı kendi kaderini kendi belirleyecek. Parti içinde kırgınlık, kavga olmayacak ve kimse kimseyi suçlamayacak. En önemlisi de ilçe halkı ben bu adayı seçtim diyecek ilçe halkı ve sahip çıkacak. Demokrasinin de kendisi budur. Lütfü Savaş kimseye yakın veya uzak değil. Benim için hepsi değerlidir ama halkın nezdinde hangisi daha ön plana çıkıyorsa biz burada il başkanı, ilçe başkanı, milletvekilleri ve şahsım buna imza atarız ve genel başkanımıza sunarız” açıklamalarında bulundu.

“HATAY HALKINA KİM HAYIRLI OLACAK VE HİZMET EDECEKSE ALLAH ONA NASİP ETSİN”

Büyükşehir Belediyesi aday adalığı için Öztürk’ün sorusunu yanıtlayan Başkan Savaş,  “Biz er meydanının ne demek olduğunu biliriz. Başa güreşiyorsak artık bahtımıza ne çıkarsa. Mevcut iktidar da en iyi adamı çıkartmak isteyecektir. Biz onlara sadece başarılar dileriz. Hatay halkına kim hayırlı olacak ve şehrine hizmet edecekse Allah ona nasip etsin” dedi.

Defne ilçesindeki gerçekleştirilen hizmetlerin bazı vatandaşlarda seçim yatırımı algısı oluşturduğu konusuna açıklık getiren Başkan Savaş, “  “Hemşehrilerim böyle düşünürlerse üzülürüm. Defne ilçemizde yağmur suyu hattı, içme suyu şebekesi, doğalgaz ve kanalizasyon çalışmaları gerçekleştirdik. Bunların hepsi için belli bir süreç gerekmektedir. Meyve bile olgunlaşmadan yenmiyor. Yapılması gereken işlerin bir sırası vardı bizler de ona göre çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu bir korku veya beklenti olarak algılanmasın. Bu iş bu zamana yetişti diye bu zamanda yapıyoruz. Defne 60 yıldır hizmet yapılmamış ve hizmete aç bir ilçemiz. Bizler robot veya sihirbaz değil, insanız” ifadelerine yer verdi.

ASİ NEHRİ TERTEMİZ OLDU

Başkan Savaş, “ 16 yıllık bir iktidar var ve Asi Nehri’nin durumu ortadaydı. Ama biz nehri tertemiz hale getirdik. Aynısını inşallah önümüzdeki süreçte Asi Nehri’nin Defne ilçesi tarafındaki kısmında da yapacağız. Biz arıtma tesisi, yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmaları gerçekleştirdik.  Şu an en fazla altyapı yapan büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş’tır. Eleştirirken geçmişe de bakmak lazım. Daha iyi bir insan varsa Hatay halkı zaten onu seçer” dedi.

“BU ŞEHİR NAİF, RENKLİ VE DENGE İSTEYEN BİR ŞEHİR”

Hemşehrileri ile sık sık bir araya gelerek istişareler gerçekleştirdiğini belirten Başkan Savaş, “ Halkımızla kahvaltılarda bir araya geldiğimiz zaman buradaki amacımız hemşehrilerimizin dertlerini dinlemek ve projelerimizi anlatmak. Kahvaltı da bu işin bahanesi. Benim hayat felsefemde tabanla birlikte hareket etmek var. Ben zirvede üç beş kişiyle kontak kuracak bir insan değilim. Bir sürü kırgınlık veya dedikodu olduğunda amaç bu sorunları kaynağından dinlenmesi. Bu şehir basit ve yalın bir şehir değil. Bu şehir naif, renkli ve denge isteyen bir şehir. Bize donanımlı insanlar ve kanaat önderleri lazım” dedi.

 “DIŞ GÜÇLERE FIRSAT VERMEMEK İÇİN BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİN BİR DURUŞ SERGİLEMELERİ LAZIM”

Dış güçlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Savaş, “Tarihin her noktasında ve dünyanın her bölgesinde iç ve dış güçler var.  Ülke olarak dış güçlerin bütün oyunlarını bozacak hamlelere hazır olmamız gerekiyor. Dış güçlere fırsat vermemek için bütün siyasi partilerin bir duruş sergilemeleri lazım. Güzel işler olduğunda ben yaptım deyip, sıkıntılı işlerde başka siyasi parti yaptı demek doğru değil Siyaset gelir geçer, bizler de gelip geçeriz. Ülkemizin ve şehrimizin baki kalması ve halkımızın mutlu olmalarını istiyoruz. Bu şehirde üst düzeydeki insanlar da lütfen ülkemiz ve şehrimiz için pozitif adımlar atarak uzlaşmacı olsunlar” dedi.

“TÜRKİYE’DE BÜYÜKŞEHİRLER HANGİ DOĞRULARI YAPIYORSA BİZLER DE O DOĞRULARI YAPIYORUZ”

Defne ilçesindeki ulaşım problemlerine değinen Başkan Savaş, “Her doğum sancılı olur. Bunun sancılarını çekeceğiz. Ama şu da bir gerçek ki Türkiye’de büyükşehirler hangi doğruları yapıyorsa bizler de o doğruları yapıyoruz. İnsanlarımızın bir kısmı alışkanlıklarından vazgeçmek istemeyebilirler ama zamanla herkes hedefe ulaşacaktır. Biz sabırla düzelmesini bekliyoruz. Ve hiçbir kooperatifimize de bir ön yargımız yok. Herkese adil ve eşit bakıyoruz herkes o konuda müsterih olunsun” sözlerine yer verdi.

BAŞKAN SAVAŞ TELEFERİK PROJESİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Başkan Savaş,”  Teleferik için çalışmalarımıza başladık. Çalışmaların gecikmesinin sebebi mahkemenin dört buçuk yıl sürmesidir. Benim elimde olan bir durum değildi. 4 metre karelik bir yerin 133 sahibi vardı. Çoğu ölmüş ve birçoğu da yurt dışında yaşıyordu. Bu da mahkemenin sürecini uzattı. Seçim öncesi veya sonrası bilemem inşallah en kısa zamanda çalışmalarımızı tamamlayacağız.” dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık