solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz?la Hayalleri Gerçek Oldu

Başkan Kocamaz?la Hayalleri Gerçek Oldu

Başkan Kocamaz?la Hayalleri Gerçek Oldu
  • 05 Mart 2018, Pazartesi 0:00

Mersin’den Diyarbakr’a eitim köprüsü

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, daha kendi ilçelerine bile gidemeyen Diyarbakrl çocuklarn Mersin’i tanma hayalini gerçee dönütürdü. Mersin’den kasa kasa portakal, mandalina, cezerye ve eitici kitaplarla krtasiye malzemesi gönderen Bakan Kocamaz, Diyarbakrl çocuklarn gözlerindeki mutlulua imza att.

Çocuklar için kilometreler ald

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin’e 561 kilometre uzakta Diyarbakr’n Çermik lçesi Dilekpnar Mahallesi’nde eitim gören çocuklarn hayallerini gerçekletirdi. Dilekpnar Canaydn lkokulu öretmenlerinden gelen Mersin’i tantma talebine olumlu yant veren Bakan Kocamaz, koliler dolusu krtasiye malzemesi, portakallar, mandalinalar, limon, cezerye ve eitici kitaplardan oluan hediye paketlerini Diyarbakrl çocuklarn okullarna gönderdi. Daha köylerinden bile çkmam çocuklara, kilometrelerce uzaktan Mersin’i tantacak hediyeler gönderen Bakan Kocamaz, Mersin’den Diyarbakr’a uzanan eitim köprüsü ile hizmette snr tanmayan bir yaklama daha imza att. Kendilerine gönderilen hediyelerle mutluluklar gözlerinden okunan çocuklar, Büyükehir Belediyesi ekiplerini ellerindeki “Hogeldiniz” pankartlar ile karlarken, kendilerine uzanan bu yardm eli nedeniyle Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a yazdklar mektuplar gönderdi.

“Cezeryenin ne olduunu bilmeyen çocuklar”

Diyarbakr Çermik lçe Milli Eitim Müdürü Murat Bozdoan, Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a desteklerinden dolay teekkür ederken, hizmet ettii amacn kutsallna iaret etti. Bozdoan, “Buras Dilekpnar Köyü lkokulu. Çermik ilçemize 47 kilometre uzaklkta, ilçemizin en uzak okulu. Uzak olmas hasebiyle de burada yaayan ailelerimizin sosyo-ekonomik durumlar da oldukça düük. Buradaki öretmenlerimizin en önemli amaçlarndan biri de buradaki olumsuzluklar en aza indirmek. Bu yüzden de bir çalma balatmlar. Ülkemizin birbirinden güzel ehirlerini çocuklara anlatmak istemiler ve bu konuda da Mersin’i seçmiler. Çocuklarmzn Mersin’i tanyabilmesi için de Mersin Büyükehir Belediyesi’ne bir çarda bulunmular. Bu çarmza da yantsz kalmayan, kendisi de bir eitimci olan Büyükehir Belediye Bakan Sayn Burhanettin Kocamaz olumlu yant vererek hepimizi çok mutlu etti. Kendisine böyle anlaml bir amaca hizmet ettii için teekkür ederiz. Mersin’e gitmeyen, daha hayatnda cezeryenin ne olduunu bilmeyen çocuklar bunlar. Bu çocuklarn çou daha ilçemizi, Diyarbakr’ bile görmemi. Bu yüzden buradan bakanmza tekrar sesleniyoruz, eer imkanlar müsaitse, çocuklarmz Mersin’e götürmek ve çok daha güzel tantmak istiyoruz. Bu vesile ile sayn bakanmza tekrar teekkür ediyoruz” dedi.

“Büyük bir mucizeydi bizim için”

Bakan Kocamaz ile irtibata geçerek çocuklarn Mersin’i tanmasna vesile olan Dilekpnar lkokulu Ana Snf Öretmeni Tuçe Baytatl, “Ben çocuklarn özellikle benim geldiim yerlerin güzelliklerini tanmasn istedim. Bu çocuklar daha Çermik’e, Diyarbakr’a bile gidemezken istedim ki Mersin’i sadece ismiyle tanmasnlar. Portakaln, mandalinasn, cezeryesini, Mersin’de neler olduunu tansnlar, denizi görsünler istedim. Bu amaç dorultusunda da Sayn Burhanettin Kocamaz’a sosyal medya hesab üzerinden mesaj attm. Kendisi de 1 saatten az bir sürede geri dönü salad. Talebime olumlu yant veren sayn Bakanmz, 1 hafta içerisinde de talebimizi yerine getirdi ve projem ksa sürede gerçeklemi oldu. Bu çocuklar denize hasret. Denizin ne olduunu, rengini, nasl bir ey olduunu bile bilmiyorlar. Ama sa olsun sayn Bakanmz birçok harita, görsel materyaller, kitaplar, broürler de göndermi. Çocuklarmza ayrca krtasiye malzemeleri de göndermi ki bu malzemeler çocuklarn hayat boyunca görmedii güzellik ve kalitede. Çocuklarmz u anda kendilerine gönderilen Mersin’in lezzetlerini tatma imkan ile gönderilen malzemelerle mutluluk içinde resimler yapyorlar. Bu destein karln çocuklarmzn gözlerindeki ltda görüyoruz. imdi Mersin öleni gerçekletireceiz. Mersin’in yöresel oyunlarn izleyeceiz hep beraber. Mersin’i, Kzkalesi’ni, denizi izleyeceiz ve okuyacaz çocuklarla ve akabinde portakallar, mandalinalar ve cezeryeleri datacaz. Çocuklar bir taraftan portakal yerken bir taraftan da Mersin’i tanyacaklar. Tekrar bizlerin böylesine anlaml talebine olumlu yant veren sayn Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ederiz. Çocuklarn gözlerindeki u mutluluu kendisinin de görmesini çok isterdim. Bu çocuklar Çermik’e bile gidemezken, Mersin’i ayaklarna getirmek büyük bir mucizeydi bizim için” sözleriyle çocuklarn mutluluunu ifade etti.

“Bu çocuklar bizim çocuklarmz”

Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz da Diyarbakr’n Çermik lçesi Dilekpnar Mahallesi’nde eitim gören çocuklarn kendisine yazm olduu mektubu ve hediyeleri aldktan sonra,  “Öncelikle hem çocuklarmza, hem de öretmenlerine teekkür ediyorum. Oradan örencilerin ihtiyaç duyduu konularda talepler gelmiti. Biz de onlara Büyükehir Belediyesi’nin hediyesi olarak bunlar göndermitik. Çocuklar da gönderdiimiz hediyelere karlk olarak bu güzel jesti yapmlar. Ben hepsine teekkür ediyorum. Bu çocuklar bizim çocuklarmz. Ülkeyi gelecekte emanet edeceimiz çocuklar. Bunlara hep birlikte sahip çkmak mecburiyetindeyiz. Çünkü ülkenin gelecei gençlerde ve çocuklarda” dedi. 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık