Başkan Kocamaz?dan Taksicilere ?Mersin?le İlgili İlk İntiba Sizlerden Alınıyor?

• 29 Aralık 2017, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ile Mersin oförler ve Otomobilciler Odas’nn ortak çalmalar sonucunda Mersinli taksici esnafnn yllardr çözüme kavuturulamayan taksi dura problemine son verildi.

Kentte uzun yllar boyunca çözüme kavuturulamam olan taksici esnafnn durak meselesine kulak veren Mersin Büyükehir Belediyesi, kente yeni taksi dura kazandrarak, bunlar taksicilere hediye etti. Mersin’e ve taksici esnafna kazandrlan yeni taksi duraklar için Toroslar lçesi Alsancak Mahallesi’ne yerletirilen Bilir Taksi Duranda temsili açl töreni gerçekletirildi.

Temsili açl törenine Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz,  Mersin oförler ve Otomobilciler Odas Bakan Veysel Sar ile muhtarlar ve çok sayda vatanda katld.

“Sizler Mersin’e gelen insanlara rehberlik ve önderlik yapan insanlarsnz”

Bakan Kocamaz, taksici esnafnn Mersin2i temsil etmesinin önemine vurgu yaparak, “Bugün burada sizlerle toplamda 77 olan, ancak henüz 57’sinin teslim edildii taksi duraklaryla alakal bir araya geldik. Sizler aslnda bu kentin bir taraftan hafzassnz, bir taraftan siyasi nabzn tutan insanlarsnz. Bir dier taraftan da Mersin’e ilk gelen insanlara rehberlik ve önderlik yapan insanlarsnz. Dolaysyla Mersin’le ilgili ilk intiba sizlerden alnyor. Sizlerin Mersin’i temsil etmesi çok önemli” dedi.

Büyükehir Belediyesi olarak, taksici esnafn ve dolmu oförlerini zaman zaman eitime tabi tuttuklarn belirten Bakan Kocamaz, “Biz yllar önce Tarsus’ta bütün dolmu oförlerini ve taksici esnafn eitimden geçirmitik. Bata Belediye çalanlarn eitimden geçirdik. Onlardan daha önce bizzat kendim giderek Ankara’da bu sosyal ilikilerle ilgili eitimleri gördüm ve daha sonra da ehirdeki tüm esnaflarmz Tarsus’u temsil kabiliyetini gelitirmek adna eitimden geçirmitik. Zaman zaman burada da yapyoruz. Belediye de çalanlarmzn tamam yl boyu eitimde geçiyor. Çünkü bizim günü kurtarma diye bir endiemiz yok. Biz Mersin Büyükehir Belediyesi’ni kurumsallam bir belediye haline getirmek istiyoruz. Yani günü kurtarmak istemiyoruz. Belediye öyle kurumsal bir hale gelsin ki belediye bakan kim olursa olsun, hangi siyasi parti yönetime gelirse gelsin. Ama bu kurumsal yap bozulmasn, kiiye özel olmasn kalc olsun” eklinde konutu.

“Müteri velinimetimiz”

Taksicilerden, vatandalar ile diyaloglarn güzel tutmalarn rica ederek konumasn sonlandran Bakan Kocamaz, “Bizim sizden talebimiz vatandala diyaloglarnz medeni ölçüler içerisinde gelitirmeniz. Gerek belediye olarak, gerek oförler cemiyeti gerekse de taksici ve dolmuçu esnaflar olarak bize ikâyet gelmesin. Sonuçta müteri velinimetimiz. Evinize ekmek götürecekseniz müteri sayesinde götüreceksiniz” ifadelerini kulland.

Mersin oförler ve Otomobilciler Odas Bakan Veysel Sar ise yllardr taksici esnafnn skntlarna kulak verilmediini belirterek,  “Bu insanlarmzn bugüne kadar bir yuvalar, bir evleri yoktu. Bizim siz gelinceye kadar ne yapacamz belirleyen bir ana sözlememiz, yani bir kanunumuz yoktu. Biz oför esnaf bize yaplan iyilikleri, hizmetleri unutmayacak kadar onurlu bir yapya sahibiz. Allah sizlerden raz olsun. Bizim taksicilerimiz eskiden beri kyda köede itildi, kakld. Her gelen buradan kalkacaksnz diyerek bugünlere geldik. Siz bize deer ve güç verdiniz. Bizi bir yuvaya kavuturdunuz. Bizim taksici esnafmz kendine hizmet edenleri unutmayacak kadar asillerdir. Bu yazhanelerle birlikte bizler öz kimliimize kavutuk” diye belirtti.

Modern duraklar ile taksici esnaf rahat edecek

Büyükehir Belediyesi, ehre kazandrd modern duraklar ile hem taksici esnafnn daha rahat, güvenilir ve düzen içerisinde çalmalarn amaçlyor, hem de taksicilerin müterilerini scakta ve yamurda arabalarnda beklemeleri yerine, sfrdan ina edilen duraklarda bekleyerek hizmet vermelerini hedefliyor. Uzun yllar boyunca ihtiyac karlayamayan duraklara ek olarak, yeni duraklar ina eden Büyükehir Belediyesi, Akdeniz’de Silifke Caddesi, Çiftçiler Caddesi ve Yenimahalle, Mezitli’de Hal Caddesi ve Yeniehir’de Deniz Mahallesi gibi trafiin youn olduu noktalara yeni taksi duraklar yerletirdi. Yllardr çözüme kavumam olan ve taksici esnafn büyük skntya uratan durak mevzusunu çözüme kavuturmak amacyla var gücüyle çalan Büyükehir Belediyesi, ina ettii duraklarn yarya yaknn yerletirdi.