solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz'dan Bir Başarı Daha

Başkan Kocamaz'dan Bir Başarı Daha

Başkan Kocamaz'dan Bir Başarı Daha
  • 11 Mayıs 2018, Cuma 0:00

Mersin, dünya çapnda ‘Eriilebilir Kent ve Turizm Merkezi’ ilan edildi

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz önderliinde 2015 ylndan bu yana yürütülen çalmalar meyvesini verdi ve Mersin dünya çapnda Eriilebilir Kent ve Turizm Merkezi ilan edildi. Plaket ve lan Bildirisi DEV&WDU Kurucu Bakan Metin entürk ve DEV&WDU Kurucu Bakan Yardmcs Necdet Öztürk tarafndan Bakan Kocamaz’a takdim edildi.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n katlm ile gerçekletirilen Dünya Engelliler Birlii’nin 6. Olaan Genel Kurulu’nda Mersin hak ettii unvan ald.

Gerçekletirilen Genel Kurul’a Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra Vali Yardmcs Mahmut Halal, Rusya Eitim ve Bilim Bakanl Ba Yardmcs Doç. Dr. Valentina Victorovna Pereverzeva,  Moskova Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vagif D. Bayramov, DEV&WDU Kurucu Bakan Metin entürk, DEV&WDU Kurucu Bakan Yardmcs Necdet Öztürk, Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsar ve 85 ülkeden temsilciler katld.

 

 Bakan Kocamaz, “Her engel alr. Yeter ki gönüller ve beyinler engelli olmasn”

Dünya Engelliler Birlii’nin 6. Olaan Genel Kurulu, Global Eriilebilir Turizm Kongresi ve Eriilebilir ehir ve Turizm Merkezi Mersin Projesi organizasyonlarnn dünyann ilk Uluslararas Engelsiz Sanat Festivali’ne ev sahiplii yapan Mersin’e çok yaktn belirterek konumasna balayan Bakan Kocamaz, Zaman zaman kullandm bir ifade vardr: ‘Her engel alr. Yeter ki gönüller ve beyinler engelli olmasn.’ Bu söz aslnda dünyay yaanmaz klan sorunlarn temeline iaret ediyor. Daha konforlu yaam uruna dier insanlar yok sayan bir yaam algs sorun üstüne sorun üretiyor. Her eye “sahip olmaya” çalyor, hzla tüketiyoruz. Sevdiimizi düündüümüz kiilere bile eya muamelesi yapyoruz. Herkesten ve her eyden bizi mutlu etmesini istiyoruz. Oysa sevmek, her eyden önce sorumluluk üstlenmektir. Sahip olmak deil sahiplenmektir. Korumak, gelitirmek, yaatmaya çalmaktr. Mutlu olmakla yetinmeyip mutlu etmeyi de bilmektir. Doru sevmeyi örenmeli, haklarmzla birlikte sorumluluklarmz da düünmeliyiz. Büyükehir Belediyesi olarak bu temel prensip nda Mersin’de kurduumuz merhamet odakl sevgi sistemiyle bata dezavantajl toplum kesimleri olmak üzere tüm halkmz sevgiyle kucaklyoruz” dedi.

 

“Hizmetlerimizle engelsiz bir dünya kuruyor olmann huzurunu doyasya yayoruz”

4 yl boyunca engelsiz kent serüveninde hayata geçirdikleri projelerden ksaca bahseden Bakan Kocamaz, “Oyun, dinlenme ve ulam alanlarn engelli bireylerimiz için kesintisiz eriim alanlar haline getiriyoruz. Engelsiz Otel, Engelsiz Tatil, Engelsiz Bina, Engelsiz badethane, Engelsiz Banka ve dier hizmetlerimizle engelsiz bir dünya kuruyor olmann huzurunu doyasya yayoruz. Eer bugün, “Eriilebilir ehir ve Turizm Merkezi Mersin” gibi bir projeyi hayata geçirebiliyorsak, “Eriilebilir Turizm Global Kongresi” ve “Dünya Engelliler Birlii’nin 6. Olaan Genel Kurulunu” ilimizde toplayabiliyorsak bu gayretlerimiz sayesindedir. Üç gün sürecek küresel organizasyonlarn, konfor ve güç odakl bir medeniyet algs yerine sevgi odakl bir medeniyetin kurulmas yolunda önemli bir adm olmasn temenni ediyorum. Dünyann kaderinde söz sahibi olan ülke ve liderleri sevgi, merhamet ve hogörüye dayal bir dünya düzeninin mimarlar olmann onurunu yaamaya davet ediyorum”  eklinde konutu.

 

entürk, “Burhanettin Bakann gerçekten kocamaz ve kocaman bir yürei var”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n Mersin’de engelliler için yapt çalmalar ve Eriilebilir Kent Mersin olma yolunda verdii mücadeleden dolay teekkür ederek sözlerine balayan DEV&WDU Kurucu Bakan Metin entürk, “Dünya Engelliler Birlii 6. Olaan Genel Kurulumuzda bir aradayz. Dünyann dousu ve bats arasnda köprü olan canm ülkemde dünya engelliler vakfnn kurulmas için Birlemi Milletler’i ve taraf devletleri ikna etmek için uzunca bir süre mücadele etmitik. O günkü çabalarmzn ve hayallerimizin gün geçtikçe büyüyerek bugüne kadar geldiine tank oluyoruz. Ben bata Sayn Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a özel bir teekkür etmek istiyorum. Çünkü dünyann neresinde yayor olursanz olun, dünyann neresinde hangi sorunla yüzleiyor olursanz olun, yasalar çkartabilirsiniz, kanunlar koyabilir, her yönetmelii düzenleyebilirisiniz ama bir iin içerisine yüreinizi koymadnz zaman o iten hayr gelmez. Burhanettin Bakanma teekkür ediyorum. Gerçekten kocamaz ve kocaman bir yürei var. Allah ondan raz olsun. Hayal kurmaya, hayallerin peinden komaya, hayal kurmaya ihtiyac olanlar için, hayata katlmak isteyenler için, hayatn bir ucundan tutmak isteyenler için, anneler, babalar, tüm toplum ve dünya için elimizden gelen her eyi, her zaman hep birlikte yapmaya devam edeceiz” diye belirtti.

 

Öztürk,  “Burhanettin Bakan görevinin çok üzerinde öncü ve örnek olacak çalmalar yapyor”

DEV&WDU Kurucu Bakan Yardmcs Necdet Öztürk, “Ben kendisinden izin aldm Burhanettin Bakanma Aabey diyeceim çünkü yaklak dört yldr bir aabey sahipliinde ve duygusunda hareket ederek, görevinin çok üzerinde öncü ve örnek olacak çalmalar yapyor. Burhanettin Bakanmz öncülüünde inallah dünyann üçüncü Türkiye’nin birinci eriilebilir ehir merkezi deklarasyonumuz olacak. Buna bal olarak eriilebilirlii arttrmak için Mersin’de uygulamalarn izlenmesi sürecini balatyoruz. Bu süreç ile birlikte hayata geçirilecek projeler sayesinde Mersin 12 ay eriilebilir kent unvan ile hem ülkemize hem dünyaya örnek hale gelecek” eklinde konutu.

 

Vali Yardmcs Mahmut Halal ve Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsar da Dünya Engelliler Birlii’nin 6. Olaan Genel Kurulu’nda gerçekletirdikleri konumada i birlii içerisinde olduklar Mersin Büyükehir Belediyesi’ne ve engelli bireyler adna özverili çalmalar yürüten Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini ilettiler.

 

Rusya Eitim ve Bilim Bakanl Ba Yardmcs Doç. Dr. Valentina Victorovna Pereverzeva, Rusya Milli Eitim Bakan Olga Vasilyeva Adna bir konuma gerçekletirirken, Moskova Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vagif D. Bayramov da konumasnda Mersin’de engelliler adna yaplan önemli organizasyon için Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkür etti.

Plaket ve ilan bildirimi takdiminin ardndan Dünya Engelliler Birlii’nin 6. Olaan Genel Kurulu tahmini bütçe oluturulmas ve oylanmas, talepler, deerlendirmeler ve uygulama projelerinin sunumu ile devam etti.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık