solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz Nevruz?u Kutladı

Başkan Kocamaz Nevruz?u Kutladı

Başkan Kocamaz Nevruz?u Kutladı
  • 20 Mart 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, yaynlad mesajla Nevruz Bayram’n kutlad.

21 Mart Nevruz Bayram dolaysyla bir mesaj yaynlayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Nevruz Bayram’nn birlik ve beraberliin pekitiricisi olmasn dileyerek, Nevruzun hareket, coku, uyan ve hürriyet anlamlarna geldiini ifade etti.

Bakan Kocamaz yaynlad  mesajnda u ifadelere yer verdi:  “Baharn geliini kutlamak adna yaklan ateler etrafnda kardelik için tutulan eller, gülen yüzler, birleen gönüller ve her yl bir önceki yldan daha fazla coku ile barn ve kardelii kutlayalm.  Türk dünyasnda binlerce yldr aralksz kutlanan Nevruz, gece ile gündüzü, k ile yaz bahar mevsiminde eitledii için adalet, denge, k, aydnlk, cömertlik ve mutluluun sembolü olarak kabul edilmitir. Nevruz ayn zamanda hareket, coku, uyan ve hürriyet demektir.

Esasen insanln huzur ve mutluluu kadim insan-doa dengesine dayanr. Bu uyum ayn zamanda insann kendisiyle bark olduunun da göstergesidir. nsanln daha mutlu, daha müreffeh olabilmesi için gelime ve ilerlemenin tabiatla uyumlu yürütülmesi gerekir. Bu yönüyle Nevruz, bar, dostluk, kardelik gibi evrensel deerlerin paylalp zenginleecei mükemmel bir zemindir. Aziz milletimiz binlerce yldr bu denge anlayla hareket etmi, farkllklar zenginlik kabul eden hogörüsü ve barç kimliiyle tarihe damgasn vuran uygarlklar meydana getirmitir.

Adriyatik’ten Çin Seddi’ne Baltk kylarndan Hint Denizine kadar hayal ötesi bir corafyada derin iz ve hatralar brakan aziz milletimizin çok önemli anlamlar yükledii Nevruz, asrlarca Türk-slam corafyasnda bara, kardelie ve kucaklamaya iaret etmitir. Bereket, sevgi, sayg, dayanma, yardmlama, bütünleme ve nezaketin büyük bir ahenkle iç içe geçtii Nevruz, milli birlik ve beraberlik ateimizin gür nefesi, fitne ve nifak alevlerini söndüren bahar rüzgârdr. Bilinmelidir ki, Nevruz’u hain emelleri için bir frsat olarak gören; bölünme ve ayrmann provasn yapan mihraklar, Türk milletinin birlik ve kardelik iradesi karsnda yok olup gideceklerdir.

Baharn müjdecisi bu kutlu günü zehirli eylemler ve küstah meydan okumalar için frsat olarak görenler ve buna içten içe destek verenler mutlaka hak ettikleri cevab alacaklardr. Bin yldr ayn corafyada bar ve huzur içerisinde yaayan milletimizi sözde alternatif Nevruz kutlamalaryla ayrtrmaya çalanlar, milli zenginliimizin tamamlayc güzelliklerini ayrlkm gibi göstermeye çalanlar amaçlarna hiçbir zaman ulaamayacaklardr”

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık