solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz, Maratonun Teşekkür Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan Kocamaz, Maratonun Teşekkür Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan Kocamaz, Maratonun Teşekkür Toplantısını Gerçekleştirdi
  • 20 Aralık 2017, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 3 Aralk 2017 tarihinde Büyükehir Belediyesi tarafndan 3.’sü düzenlenen Uluslararas Mersin Maratonu’nun teekkür toplantsn gerçekletirdi. Bakan Kocamaz, “Mersin Maratonu gelecekte Türkiye’nin bir numaral maratonu olacak” dedi.

3. Uluslararas Mersin Maratonu Teekkür Toplants’na Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Ça Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Mersin Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof. Dr. Erol Yaar, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde Yönetim Kurulu Bakan Sabri Tekli, Mersin Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan erafettin Aut, Mersin Gençlik Hizmetler ve Spor l Müdürü aban Güne, Mersin Kent Konseyi Bakan Yasmina Lokmanolu, Kzkalesi Turizm ve Kültür Dernei Bakan Hüseyin Çalkan, Mersin Serbest Bölge letmecisi Genel Müdürü Edvar Mum, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman ve sponsor firma yöneticileri katlarak, belgelerini ald.

 “Biz istiyoruz ki Mersin’i hak ettii yere hep birlikte getirelim”

Sunumun ardndan konuma yapan Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Büyükehir Belediyesi olarak Mersin’i hak ettii konuma getirmek adna çalmalarn sürdürdüklerini ifade ederek,  “Her zaman söylediimiz gibi Mersin bir yeryüzü cenneti. Tabi su içerisinde balk nasl suyun farknda deilse, biz de ayn ekilde bu ehirde yayoruz ve yaadmz ehrin ne kadar önemli olduunu Mersin’de yaayanlarn birçou bilmiyor. Bizler, tarihin derinliklerinden günümüze doru hep cazibe merkezi olarak gelmi ve öyle kalm topraklarn üzerinde yayoruz. Bugün tüm dünyann gözünün üstünde olduu bir Türkiye var ama tüm Türkiye’nin de gözünün üstünde olduu bir Mersin var. Biz istiyoruz ki Mersin’i hak ettii yere hep birlikte getirelim. Gerçekten gerek tannrlk açsndan, gerekse de potansiyeli açsndan Mersin hak ettii yerde deil. nallah bizler belirli bir noktaya kadar getiririz ama bu tür organizasyonlarla bizden sonraki nesillere bir aidiyet duygusu tamalar konusunda baz birikimler sunarz ve onlar da bizden sonraki dönemlerde gerek yönetici olarak, gerekse de bu kente gönül vermi insanlar olarak Mersin’i daha ileri noktalara tayabilirler” dedi.

“Bizim ana gayelerimizden bir tanesi de Mersin’i tantmak”

Dünya üzerinde kalc eserler brakmalarnn gerektiini vurgulayan Bakan Kocamaz, “Mersin demografik yap olarak Türkiye’yi buraya toplam. Ülkemizin her yöresinden, her köesinden insanlar gerek yaamak için, gerek ekmek derdine düerek, gerekse de terör belasndan kaçarak Mersin’e gelmi. Ama bu bizi kesmez. Bizim daha büyük açlmlar yapmamz gerekiyor. nsanlar sadece mecbur olduklar için Mersin’e gelmesin. Mersin’i gezmek, görmek ve Mersin’in deerlerini paylamak, tarihin derinliklerine gitmek ve bu güzel ehirde hoça vakit geçirmek için Mersin’e gelsinler. te bizim ana gayelerimizden bir tanesi de Mersin’i bilmeyenlere tantmak. Onun yolu da ite bu tür faaliyetler” eklinde konutu.

Dünyann dikkatini Mersin’de toplamaya çaltklarn ifade eden Bakan Kocamaz, “Dediim gibi Türkiye burada toplanm ve bizim imdi hedefimiz dünyay burada toplamak, dünyann dikkatini çekmek ve burada çok önemli, medeniyetlere ba ehirlik yapm bir kentin olduunu herkese göstermek. Belediyeler elbette kentin mahalli müterek ihtiyaçlarn gidermek, problemlerini çözmek, halkn hayatlarn kolaylatrmak için kurulmu birimler. Ama bence özellikle de demografik yaps bu kadar karmak olan bir kentte bunlardan daha önemlisi insanlar bir araya getirmek, onlar kaynatrmak, bütünletirmek, bar ve hogörü içerisinde bir ortak payda etrafnda birletirebilmek. te bizim ortak paydamz Mersin. Bu birliktelii, bu aidiyet duygusunu oluturabilmek için de bu tür etkinlikler ve bunu gibi birçok etkinlik bir kentin olmazsa olmaz” diye belirtti.

“Yar Maratonu yeniden balatacaz”

Geçmi yllarda Tarsus’ta gerçekletirdikleri yar maraton hakknda konuan Bakan Kocamaz, “Biz Tarsus’ta yar maraton olarak balatmtk. Türkiye’nin en iyi yar maratonu olarak kabul edildi ve 2 yldr bir ara verilmiti ama bu 2 yllk ara içerisinde Türkiye’nin her tarafndan insanlar bizi aryor. Bu maratondan niye vazgeçtiniz diye. nallah 2018’den itibaren Tarsus Belediyesi ile Mersin Büyükehir Belediyesi birlikte bu maratonu Mart ay içerisinde yeniden balatm olacaz” dedi.

Mersin Maratonu gelecekte Türkiye’nin bir numaral maratonu olacak”

Kentin tamamn Uluslararas Mersin Maratonu’nu sahiplenmeye davet eden Bakan Kocamaz, “Biz istiyoruz ki bunlar sadece belediyelerin ya da birkaç kurumun sahiplendii bir olay olmasn ve kentin tamam sahiplensin. Bu ie gerekli destekler verilsin, ne kadar çok ödül verirseniz o kadar üst düzey atleti buraya getirirsiniz. Atlet says arttkça, dikkatler daha da Mersin üzerinde younlaacak ve bu maraton benim gördüüm kadaryla Türkiye’de en hzl gelien maraton olarak, özellikle de parkurun dümdüz bir mekanda olmas derece konusunda da atletleri biraz daha evklendirecek ve Mersin Maratonu gelecekte Türkiye’nin bir numaral maratonu olacak” diye konutu.

Bakan Kocamaz konumasn sonlandrrken, “nsanlar örendikçe katlma ihtiyac hissederler. lk yola çktmzda 1049 kii, ikinci yl yaklak 28 bin ev bu yl da 65 bini atk. Geçen yl arkadalarmza hedefi 50 bin koyun dediimde arkadalarmz telalandlar. Acaba 50 bin olur mu diye. Allah’a çok ükür 65 bine ulatk. Önümüzdeki yl hedef en az 100 bin. Ben öyle inanyorum ki biz ortaya koyduumuz bu hedefleri aacaz ve bu hedefleri koyarken ne kadar mütevaz davrandmz da herkes görecek” ifadelerini kulland.

Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n konumasndan önce, Mersin Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri ube Müdürü Vedat Yüksel, 3. Uluslararas Mersin Maratonu hakknda ksa bir bilgilendirme sunumu yapt.

Bakan Kocamaz’n konumasnn ardndan sertifika törenine geçildi ve maratonun yürütme kurulu üyelerine sertifikalar verildi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık