solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz, ?Bizler Hep Zor İşlere Talip Olduk?

Başkan Kocamaz, ?Bizler Hep Zor İşlere Talip Olduk?

Başkan Kocamaz, ?Bizler Hep Zor İşlere Talip Olduk?
  • 17 Aralık 2017, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan ilçelerde yaplan hizmetlerin meclis üyelerine tantld ‘Hizmet Tantm Program’nn ikinci gününde Anamur, Bozyaz ve Aydnck ilçelerinde hayata geçirilen projeler yerinde inceledi. Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Hizmet Tantm Program kapsamnda meclis üyeleri ile birlikte Anamur Mezbahas’nn temel atma törenini de gerçekletirdi.

Bakan Kocamaz, üç gün boyunca devam eden Hizmet Tantm Program’nn ikinci gününde ilk olarak Aydnck lçesi’nde hayata geçirilen ve Mersinli vatandalarn hayatlarn kolaylatran projeleri meclis üyelerine tantt. Ayrca Bakan Kocamaz, meclis üyelerinin katlmyla birlikte, Anamur ve Bozyaz ilçelerine hizmet verecek, günlük 30 büyükba, 130 küçükba hayvan kesim kapasitesine sahip olan ve 2018 yl Mays aynda faaliyete açlmas planlanan Anamur Mezbahas’nn temel atma törenini de gerçekletirdi.

“Kurucu Belediye görevini üstlendik”

Büyükehir Belediyesi tarafndan Anamur lçesi’ne kazandrlacak olan mezbahann temel atma töreninde konuan Bakan Kocamaz, “30 Mart 2014’den bu yana Büyükehir Belediyesi olarak hiçbir ilçe ayrm yapmadan Adana’dan Antalya’ya kadar, Toroslar’n tepesinden Akdeniz’e kadar bütün Mersin’de youn bir çaba içerisindeyiz. 30 Mart öncesinde Türkiye’de 16 Büyükehir vard ve u anda 30 Büyükehir var. Mersin daha önce de Büyükehir’e ev sahiplii yapyordu, imdi de yapyor ama ikisinin arasnda bir fark var. 30 Mart gecesi merkezdeki 4 ilçe dnda 9 ilçe daha ilave edildi. Mersin bütünü, köyüyle, kentiyle ve kapanan beldeleri ile büyükehir snrlarna alnd. Dolaysyla biz kurucu Belediye Bakanl görevini üstlenmi olduk” dedi.

“Bizler hep zor ilere talip olduk”

30 Mart 2014 sonrasnda Büyükehir Belediyesi olarak ilçelere daha iyi hizmet verebilmek adna yaptklar hizmetleri ve hayata geçirdikleri çalmalar sralayan Bakan Kocamaz, “imizin zor olduunu biliyorduk, ama bizler geçmiten bu yana hep zor ilere talip olduk ve bölge genelini düündüünüz zaman çok zor bir süreci baarma gayretindeyiz” ifadelerini kulland.

Genel bütçeden belediyelere aktarlan bütçe hakknda konuan Bakan Kocamaz, “Bu dar bütçelerle, bu kadar geni alanlarn bütün ihtiyaçlarn ve yllarn ihmalini bir anda ortadan kaldrmamz gerçekten çok zor. Biz u anda karncann hacca gitmesi misali yola çkmz ve giderken bu eksiklikleri tedarik ederek yolumuza devam edeceiz. unu herkes bilsin ki o hedefe de mutlaka varacaz. 2000’li yllarda dahi Güney Dou’da deil, bizzat Mersin’de ve özellikle krsalda suyu olmayan, yolu olmayan yerleim birimlerini gördükçe gerçekten hayflanyor ve üzülüyoruz. Birileri bundan rahatsz da olsa krsaldaki yllarn ihmalini ortadan kaldrmak için gayretimizi sonuna kadar sürdüreceiz” eklinde konutu.

“Modern kesimhaneleri hizmete açyoruz”

Temeli atlan kesimhane hakknda bilgi veren Bakan Kocamaz, “Böyle bir mezbaha bu bölgede gerekliydi. Zaten eski mezbahalarda hayvan kesimine Tarm Bakanl izin vermiyor. Bir an evvel modern kesimhanelerin hizmete sunulmas gerektiini bizler de biliyoruz ve inallah bu mezbaha Anamur ve Bozyaz’mza hizmet edecek” diye belirtti. Bakan Kocamaz, konumasnn sonunda Mersin genelinde vatandalarn hayatlarn kolaylatrmak adna Büyükehir Belediyesi tarafndan yaplan hizmetler hakknda ksa bir bilgilendirme yapt.

Anamur Mezbahas’nda günlük 20 ton et, 2 ton üpheli et ve 2 ton sakatat soutma kapasiteli üç adet souk hava odas bulunuyor.  Mezbahada büyükba ve küçükba hayvanlarn hijyenik artlarda kesilmelerini salayacak iki ayr kesim hatt da yer alyor.

Bozyaz Çok Katl Otopark ve Pazar Yeri, Aralk ay içerisinde hizmete açlacak

Meclis üyeleri için Büyükehir Belediyesi tarafndan gerçekletirilen Hizmet Tantm Program’nn ikinci gününde Bakan Kocamaz ve meclis üyeleri, Mersin Büyükehir Belediyesi Bozyaz Geçici Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni yerinde gördü. 2016 ylnda temeli atlan ve 2017 ylnda faaliyete balayan merkezde ilk etapta 57 köpek ve 26 kedinin günlük olarak besleme ve bakmlar yaplmaya baland.

Yaklak 20 milyon TL bütçe ile yaplan ve 1100 metrekare kapal alana kurulu, Bozyaz’ya hizmet veren MESK Bozyaz Teknik Hizmetler Binas’n inceleyen meclis üyeleri, ayrca 9500 metrekare kapal alana sahip, 180 arac alabilecek olan ve içerisinde 14 dükkann bulunduu Bozyaz Çok Katl Otopark ve Pazar Yeri’ni de gezdi. Bozyaz Çok Katl Otopark ve Pazar Yeri’nin 7 milyon TL’ye yapld ve Aralk ay içerisinde hizmete açlaca bildirildi. Ayrca Çok Katl Otopark ve Pazar Yeri 8 ay gibi ksa bir sürede tamamland.

Bakan Kocamaz ve meclis üyeleri Kadilen Cemevi’ni ziyaret etti

Büyükehir Belediyesi tarafndan 200 bin TL maliyetle yaplan ve yüzde 95’inin tamamland Bozyaz Tenis Kortu, Bozyaz’nn 9 mahallesinin kat atklarnn topland ve aktif bir ekilde çalan MESK Bozyaz Atksu Artma Tesisi, Mersin Büyükehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi tarafndan ortaklaa yaplan Anamur Kadilen Cemevi ve Kültür Merkezi de hizmet tantm program dahilinde meclis üyeleri tarafndan yerinde incelendi. 3 adet toprak kort, 2 adet kameriye, yürüyü yollar, çocuk oyun alanlar ve fitness alannn yer ald ve Büyükehir Belediyesi tarafndan Anamur lçesi’ne kazandrlan Burhanettin Kocamaz Tenis Kortlar Tesisi de gezilirken, 250 bin kii kapasiteli MESK Anamur Atksu Artma Tesisi de incelendi.

Yüzde 60’ tamamlanm olan ve 2018 yl Nisan aynda bitmesi planlanan Anamur Otogar inaatn gezen meclis üyeleri, Büyükehir Belediyesi tarafndan ihtiyaç sahibi vatandalara hizmet vermek amacyla hayata geçirilen ve Dosteli Marketlerin 4. ubesi olan Dosteli Market Anamur ubesi’ni inceledi. Üniversite snavna hazrlanan ve toplam 400 örencinin ücretsiz olarak ders alabildii Mersin Büyükehir Belediyesi ehit Eren Bülbül Eitim ve Öretimi Destekleme Kurs Merkezi’ni ziyaret eden Bakan Kocamaz ve meclis üyeleri, öretmenler ve örenciler ile sohbet etti.

Yeniden turizme kazandrlan Köekbükü Maaras gezildi

Son olarak Anamur lçesi'nde 2 yl önce meydana gelen orman yangnnda çevresindeki mesire alan tamamen yanan ve Büyükehir Belediyesi Mersin ve Çevresi Turizm Alan Altyap Hizmet Birlii’nin (METAB) destei ile yeniden turizme kazandrlan Köekbükü Maaras ziyaret edildi. Köekbükü Maaras’nn çevre düzenlemesi için 500 bin TL, maaraya giden yolun scak asfalt dökümü için de 600 bin TL harcand belirtildi.

Hizmet Tantm Program’nn ikinci günü, Anamur, Bozyaz ve Aydnck ilçelerine kazandrlan hizmetlerin tantm ve Mersinli gazeteci Deniz Tuncay Akkapl’nn Mersin Büyükehir Belediyesi’nin tarma yapt desteklerin ekonomik ve sosyal yaama etkileri hakkndaki sunumu ile devam etti.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık