solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz, Atatürk Parkı?nda Devam Eden Çalışmaları İnceledi

Başkan Kocamaz, Atatürk Parkı?nda Devam Eden Çalışmaları İnceledi

Başkan Kocamaz, Atatürk Parkı?nda Devam Eden Çalışmaları İnceledi
  • 21 Aralık 2017, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin’in kurtuluunun yldönümü olan 3 Ocak 2018 günü açl gerçekletirilecek ‘3 Ocak Atatürk Meydan’nda devam eden çalmalar yerinde inceledi.

Atatürk Park’nda devam eden çalmalarn geldii son durumu yerinde görmek amacyla incelemelerde bulunan Bakan Kocamaz, ekiplerle birlikte yaplan çalmalar denetledi. Parkla ilgili yetkililerden bilgi alan Bakan Kocamaz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en güzel sözlerinden birisinin yazl olduu ve Toros Dalarn iaret eden heykeli yerinde gördü. 

Mersin’in tarihi dokusuna uygun Atatürk heykeli ile yeni bir meydan ve peyzaj düzenlemesi yapan Büyükehir Belediyesi, yapm olduu çalmalar ile alana yeni bir kullanm ve fonksiyon kazandryor. Atatürk Park içerisinde yapm devam eden meydan projesi yaklak olarak 16 bin 305 metrekarelik alan kapsyor. Mersin’in kurtulu yldönümü olan 3 Ocak’ta açl yaplacak olan Atatürk Park’nda, çalmalar hummal bir ekilde sürüyor. 

‘3 Ocak Atatürk Meydan’

Beton kaide üzerine granit mermer ile kaplanm ve meydann merkezine 3 metrelik bir beton kaide üzerine yerletirilen 4.5 metrelik Atatürk heykeli Toros Dalarn iaret ediyor ve üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toros Dalarna baknz, eer orada bir tek Yörük çadr görürseniz ve o çadrda bir duman tütüyorsa, unu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözü yer alyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan, 3 Ocak Atatürk Meydan’nda heykel, aaçlandrma, yeil alanlar ile oturma alan çalmalar yapld ve Atatürk Park çevresine estetik bir görünüm kazandrld. Giri ksmndaki kaldrmda 500 metrekare, meydan ksmnda 700 metrekare olarak toplam yaklak 2 bin 200 metrekarelik bir alanda sert zemin yenilemesi ve düzenlemesi yapld. Zemin çalmalarnda ise malzeme olarak eskitme denizli traverteni, bazalt ve kumlama karo kullanld.

Atatürk heykeli, 4 adet geni yüzey aydnlatcs ile aydnlatlyor. Atatürk heykeli çevresine 9 adet meale ve 4 adet bayrak direi konuldu. Alan içerisinde 20 adet bank ve 23 adet çöp kovas yerletirildi. Aaçlarn altna ise daha k bir görüntü kazandrmak maksadyla 33 adet zgara yapld. Yeil alan çevrelerinde estetik bir görünüm ve bitkileri ezilmekten korumak amaçl da ahap çit kullanld.

Büyükehir Belediyesi ekipleri tarafndan meydan giriine tula kaplamal duvar örülerek üzerine 3 Ocak Atatürk Meydan yazld. Meydan giriindeki rampalara engelli korkuluu yaplarak engelli vatandalarn da kullanabilecei bir mekân tasarlanm oldu. Ayn zamanda amfi ksmndaki basamaklarn üzeri kompozit malzeme ile kapland. Peyzaj düzenlemelerinde de sklamen, tek top leylandi ve dekoratif talar kullanld. Yeil alanlarn tamamnda ise toprak yenilenmesi ve tesviyesi yaplrken, alana rulo çim serildi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık