solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz Annesi Adına Yaptırdığı Camii'nin Açılışını Gerçekleştirdi

Başkan Kocamaz Annesi Adına Yaptırdığı Camii'nin Açılışını Gerçekleştirdi

Başkan Kocamaz Annesi Adına Yaptırdığı Camii'nin Açılışını Gerçekleştirdi
  • 11 Haziran 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, annesi merhume Hac Lütfiye Kocamaz adna yaptrd caminin açln gerçekletirdi. Bakan Kocamaz açlta yapt konumada “Hepimiz biliyoruz ki analarmzn hakkn onlar srtmza alp yaya olarak Hacca götürsek ödeyemeyiz” dedi.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, doup büyüdüü yer olan Tarsus lçesi, Ant Mahallesi’nde annesi merhume Hac Lütfiye Kocamaz adna bir cami yaptrd. Bakan Kocamaz ikindi namazn annesi adna yaptrd Hac Lütfiye Kocamaz Camii’nde kld.

Tarsus lçesi, Ant Mahallesi’nde Kadir Gecesi günü gerçekletirilen açla, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, Mersin Valisi Ali hsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuamiral Önder Gürbüz, Kalknma Bakan ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin l Emniyet Müdürü Mehmet ahne, Tarsus Cumhuriyet Basavcs Mehmet Sabri Klç, Tarsus Kaymakam Yüksel Ünal, Mersin l Müftüsü Dursun Ali Cokun, Mersin l Jandarma Komutan Jandarma Kdemli Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, MHP Mersin Milletvekilleri Oktay Öztürk ile Baki imek, Tarsus Belediye Bakan evket Can, Gülnar Belediye Bakan Ahmet Günel, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, MHP Mersin l Kadn Kollar Bakan Berrin Altnta, Ülkü Ocaklar Mersin l Bakan Gökhan Demir, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayda Tarsuslu vatanda katld.

Sayg duruu ve stiklal Mar’nn ardndan balayan açlta, Hasan Tekerlek tarafndan Kur’an- Kerim Tilaveti yapld. Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n annesi için kaleme ald ‘Anam Özledim’ isimli iirin klibinin izlenmesi ile açla katlanlar duygulu dakikalar yaad.

Mersin Valisi Ali hsan Su, Tarsuslularn Kadir Gecesini ve 3 gün sonra kutlanacak olan Ramazan Bayramlar’n tebrik ederek, “Bugün güzel bir hizmet, bir cami, ilçemizin bu güzel mahallesinde Belediye Bakanmz tarafndan merhum annesi adna yaptrld. Ben bu güzel camiyi yaptran Belediye Bakanmza ve emei geçen herkese teekkür ediyorum. Allah kabul ve makbul eylesin diyorum. nallah güzel ibadetler bu camide gerçekletirilecektir” dedi.

Kalknma Bakan ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan da “nallah camimiz hayrl uurlu olsun. badet edeni bol olsun diyorum ve Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Bey’e de huzurlarnzda teekkür ediyorum. Biz bu gelenekleri yaatmalyz deerli hemerilerim. Cennet analarn ayaklar altndadr diyoruz ve buna inanyoruz. Ama hem anamza sahip çkacaz, hem de deerlerimize sahip çkacaz. Hem de bu deerlerimizi bu tür muhteem camilerle yllarca yüzyllarca yaatacaz” eklinde konutu.

Bakan Kocamaz: “Analarmzn hakkn onlar srtmzda Hacca götürsek ödeyemeyiz”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, annesi adna yaptrd caminin açln gerçekletirdikleri günün hayatnn en güzel günü olduunu ifade ederek konumasna balad ve “Hayatmn en mutlu gününde buraya kadar gelip, mutluluumuza ortak olduunuz için hepinize ayr ayr teekkür ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki analarmzn hakkn onlar srtmza alp yaya olarak Hacca götürsek ödeyemeyiz. Özellikle de bizim gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yeni ayaa kalkmakta olduu dönemlerde çile çekip, bizlerin okumas için, bir yerlere gelebilmesi için gece gündüz demeden çalan, hayatn feda eden, yemeyip yediren, giymeyip giydiren analarmzn ve babalarmzn hakkn hiçbir ekilde inkâr edemeyiz” dedi.

“Bizler onlarn ban hiçbir zaman yere edirmeyeceiz”

Bakan Kocamaz konumasnda zor ve çetin mücadelelerin içerisinden bu günlere geldiklerini belirterek, “Bize bugünleri salayan annemize, babamza, ömrümüz boyunca hizmet etsek, onlarn hayatn kolaylatrmak için ne kadar emek versek azdr. Tabi ki bizler onlara layk olabilmek için çalacaz. Memleketimize hizmet edeceiz. Onlarn ban hiçbir zaman yere edirmeyeceiz ve onlarn dualaryla inallah hayatmzda son bulacak” eklinde konutu.

Konumasnda, siyasete nasl atldndan ve verdii mücadelelerden ksaca bahseden Bakan Kocamaz, annesiyle ilgili yaad bir any Tarsuslu hemerileri ile paylaarak, “Siyaset gerçekten zor i ve biraz da aln yazs. 1992 ylnda partimizin yönetiminde görev aldm. Tabi 1980 öncesinde yaanan hadiseler, daha sonra çekilen çileler, hayatmz kazanmak için verdiimiz mücadeleler 1980 öncesi çekilenlerden dolay rahmetli annem, halen sa olan babam ve sevgili eim siyasete girmemi hiç istemediler. Ama demek ki bu bir aln yazs. Biz de tam iimizi rayna koyacamz bir dönemde, biraz da dershanecilii braktmzdan dolay ailemin muhalefetine ramen partinin yönetimine girdim. 1994 ylnda da yine arkadalarmz bize Belediye Bakan aday olmamz için youn bir bask yapyorlard. Tabi eim anneme unu söylüyor. ‘Bu senin sözünden baka hiç kimsenin sözünü dinlemez. Ona sütümü helal etmiyorum dersen o adaylktan vazgeçer’ Tabi rahmetli annem bana eve geldiimde dedi ki, ‘Eer aday olursan sana sütümü helal etmem’ Bir taraftan arkadalarn basks, talep, dier taraftan annemin bu sözü. Anneme unu söyledim. Anne bu bir vebal, arkadalar bize bu i olursa sizinle olur diyorlar, biz bu günlerden kaçtmz zaman bu vebalin altndan kurtulamayz ama senin sütün sen ne söylersen söyle her zaman bize helal olur, biz sana layk olmaya çalacaz dedik. Ksmetmi bugünlere geldik” diye belirtti.

Bakan Kocamaz sözlerine son verirken, “Tabi ki onlar bizim ba tacmz. Onlar için bu dünyada ne yapsak az. Ama Cenab- Allah nasip etti. Böyle bir camiyi Selçuklu Mimarisi ile kendi büyüdüümüz mahalle yapmak nasip oldu. nallah cemaati bol olur. Bizim tek beklentimiz, bizlere, annemize, ülkemizin geleceine dua etmeniz. Baka da hiçbir beklentimiz yok. Ben hayrl uurlu olsun diyorum. Bu mutluluumuzu paylamak üzere buraya gelen herkese ayr ayr teekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

MHP Mersin Milletvekili Baki imek ise konumasna tüm vatandalarn Kadir Gecesini kutlayarak balad. imek, “Bir insann kendi memleketine hizmet etmesi güzel bir ey ama buras ayn zamanda Sayn Bakanmzn çocukluunun geçtii kendi mahallesi. Kendi mahallesine annesi adna böyle güzel bir cami yaptrd için teekkür ediyorum. nallah hayr kaps kyamete kadar açk olur” diye konutu.

Tarsus Belediye Bakan evket Can da, Ramazan Ay gibi mübarek bir ayda Tarsuslu hemerileri ile bir araya gelmekten dolay duyduu mutluluu dile getirerek, “Bugün Kadir Gecesi. Önümüzdeki hafta idrak edeceimiz Ramazan Bayram’nn hepimize hayrlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Ülkemizin birliktelie, beraberlie, kardelie ve huzura ihtiyac var. Cenab- Allah ülkemizde ve ehrimizde huzurumuzu ve kardeliimizi bozdurmasn. Ülkemizde ezanlarmz susmasn, bayramz inmesin, vatanmz bölünmesin” ifadelerini kulland.

Konumalarn ardndan Bakan Kocamaz ve protokol üyeleri ile birlikte kurdele kesimi yaplarak, caminin açl gerçekletirildi. Açln ardndan Bakan Kocamaz ve beraberindeki protokol üyeleri camiyi gezdi. Teravih namazndan sonra ise camide lokma datm yapld. 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık