solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz: '1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı'na Yapılan İtirazlar Tek Tek İnceleniyor'

Başkan Kocamaz: '1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı'na Yapılan İtirazlar Tek Tek İnceleniyor'

Başkan Kocamaz: '1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı'na Yapılan İtirazlar Tek Tek İnceleniyor'
  • 18 Haziran 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi 2018 Yl Haziran Ay Toplants’nn kinci Birleimi, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda gerçekletirildi.

 

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 5, komisyon raporlarna ait 29 ve gündem d 2 madde olmak üzere toplam 36 madde görüüldü.

 

“tirazlar tek tek inceleniyor”

1/5000 Ölçekli lave ve Revizyon Nazm mar Plan’na yaplan itirazlarn incelenmesi için ask sürelerine bir aylk ek süre istemi ile ilgili konuan ve meclis üyelerinin sorularn yantlayan Bakan Kocamaz, “Hala görümeler devam ediyor. Olaanüstü bir döneme de denk geldi. Bir yandan bayram, bir yandan seçim. imdi de gerek Cumhuriyet Halk Partisi, gerek Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbakan Aday ve lider gelecek diye toplanty bu hafta da erteleyelim diyorlar. Bu konudan kaynaklanan bir durum da var. Bir de zaten bu komisyonda hala görüülen bir konu. Bu yasay çkaranlarda 15 bin itiraz olur diye çkarmamlar. Böyle bir ey akl mantk ii deil.  Komisyon deerlendirmesi sonucunda kabul edilen itirazlar itiraz sahiplerine tek tek bildirilecek. tirazlar dorultusunda plann deien bölgeleri zaten mutlaka tekrar askya çkacak. Orada da itirazlar yine olabilir. Reddedilen itirazlara ilikin olarak ta vatandalara meclis karar gönderilecek. 60 günlük bir itiraz süresi var.  Burada hiçbir bir art niyet yok” dedi.

“tirazlarn %85’i incelendi”

Nazm mar Plan’na toplamda 15 bin itiraz geldiini ve itirazlarn tek tek incelenmesinin zaman ald için ek süre istediklerini ifade eden Bakan Kocamaz,  “15 bin itiraz olunca mecburen bunlar tek tek inceleniyor. tirazlarn kayda deer durumu inceleniyor. Seçimden sonraki pazartesi veya sal biz 4 ilçenin belediye bakanlar ile bir araya gelelim. Arkadalarn karar veremedii konular deerlendirelim. Arkadalarda bunun deerlendirmesini tekrar yapacaklar. Plan mühendisi de gelecek. Orada detayl bilgileri verecek. Dolaysyla artlar bizi buna mecbur ediyor. Verdiimiz süre içerisinde bitirilmesi gerekirdi. Ters bir döneme denk geldi. 15 bin itirazn %85 i incelendi. O konularda karara varlm. Biz arkadalarmza 15 gün süre verelim dedim ama bunlarn yazlm çok zaman alaca için bir aylk bir süre talep ediyorlar. Biz sadece onlarn bu durumunu desteklemi olacaz” eklinde konutu.

“Belediyeyi bu iin içerisinde maa olarak kullanmak istiyorlar”

Son günlerde Mersin gündemini megul eden ve tartmalara neden olan, kentteki elektrik ve klandrma direklerine özel aparatlarla seçim afilerinin aslmas hakknda düüncelerini belirten Bakan Kocamaz, “Ben bu ie özünde karym ve bu ii bandan beri onlarca insan istedi. Biz uzun süre bunlara izin vermedik. Hala da içime sinmiyor. Hatta ben diyorum ki hiç olmazsa ehrin içine deil, d bölgelere yaplsn. ehir içerisinde tabelalardan, billboardlardan benim ruhum daralyor. Bunlardan artk Ortadou Ülkeleri’nde bile kalmad. Koca koca tabelalar insann ruhunu daraltyor. Bunlarn tekrar gözden geçirilmesi lazm.  Ama u billboard konusunda daha önceden ihaleler yapld için burada bir ey yapamyoruz. Ortada bilgi kirlilii var. Baz milletvekilleri de Belediye bunlar nasl veriyor diye ifadeler kullanyor. Ama bizimle alal deil. Belediyeyi bu iin içerisinde maa olarak kullanmak istiyorlar. lgililer orada, irket orada. Oraya reklam veren firmalar, partiler orada. O konuda kim sorumlu ise sorumluluu çerçevesinde yanl düzeltsin. nallah göç gide gide düzelecek. Bunun mücadelesini ben yaptm. Bizimle alakal bir ey deil” ifadelerine yer verdi.

Festivallere destek sürüyor

Haziran aynn ikinci birleiminde ayrca Anamur’da 20-21-22 Temmuz 2018 tarihleri arasnda gerçekletirilecek olan 12. Kültür ve Muz Festivali’ne 100.000,00 TL, 16. Geleneksel Uluslararas Gülnar Yörük Türkmen Kültür ve Elma, Üzüm, Badem Festival giderlerini karlamak üzere 100.000,00 TL ve 3. Uluslararas Mersin Bilim enlii için 50.000,00 TL destein Büyükehir Belediyesi tarafndan salanmas hakkndaki raporlar oy birlii ile kabul edildi.

Toroslar Cemevine 1 Milyon TL destek

Toroslar lçesi’ne yaplacak olan Cemevi yapm için Büyükehir Belediyesi’nin, Hac Bekta Veli Anadolu Kültür Vakf Mersin ubesi’ne 1.000.000,00 TL maddi yardmda bulunulmas hakkndaki rapor ilgili komisyonlara havale edildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık