solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN IŞIK, EKONOMİK SÜRECİN FIRSATÇILIĞINI YAPMAK İSTEYENLERE İZİN VERMEYİZ

Gürsu Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe ve pazar esnaf denetimlerini yoğunlaştırarak kontrolsüz fiyat artışlarını denetliyor. Gürsu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Bursa’da ekmeğin fiyatı üzerinde...

BAŞKAN IŞIK, EKONOMİK SÜRECİN FIRSATÇILIĞINI YAPMAK İSTEYENLERE İZİN VERMEYİZ
  • 12 Ekim 2018, Cuma 0:00

Gürsu Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe ve pazar esnaf denetimlerini yoğunlaştırarak kontrolsüz fiyat artışlarını denetliyor.

Gürsu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Bursa’da ekmeğin fiyatı üzerinde yapılan yeni düzenlemenin ardından, fırınlarda ekmeğin gramını ve fiyatını denetlerken, ilçe ve pazar esnaflarında da kontrolsüz fiyat artışlarını denetliyor.

Bursa'da, 250 gram ekmeğe bir ay önce yapılan 25 kuruşluk zammın iptal edilerek tekrar önceki fiyatı olan 1,25 liradan satılmaya başlanması vatandaşları memnun ederken, zabıta ekipleri de konuya ilişkin denetimleri sıklaştırdı.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sürecin fırsatçılığını yapmak isteyenleri engellemek amacıyla denetimlerin yapıldığını belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Hemşehrilerimizin fırsatçı fiyat artışlarına maruz kalmasının önüne geçmek amacıyla denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu ülke hepimizin, alım gücünü zorlayacak şekilde fiyat artışları yapılmasını önleyici denetimlerimiz sürüyor” dedi.

5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62'inci maddesi gereğince, Bursa Valiliği ile Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcileri arasında yapılan toplantı sonucunda, 5 Ekim 2018 tarihinden geçerli olmak üzere iptal edilmiş ve 250 gram ekmek fiyatının önceki fiyatı olan 1,25 TL üzerinden satışının devamına karar verilmişti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık