solyanreklam
sagreklam

Başkan Hazinedar'dan Herne Ziyareti!

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Almanya'nın Herne şehrini ziyaret etti.

Başkan Hazinedar'dan Herne Ziyareti!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Herne Belediyesi’ne Nezaket Ziyareti…

Başkan Hazinedar ve beraberindeki yedi kişilik heyet Herne Belediye Başkanı Frank Dudda’nın resmi davetiyle Almanya’nın Herne şehrini ziyaret etti.

Herne, Almanya'nın kuzeybatısında, Kuzey Ren-Vestfalya eyâletinde yaklaşık 170 bin nüfuslu bir şehir. 10. yüzyılda Haranni adıyla bilinen yerleşim, 19. yüzyılda yörede kömür yatakları bulunana kadar küçük bir köy olarak kaldı. 1897'de tüzel kimlik kazanan kent bugün sağlık, tekstil ve başta enerji olmak üzere çeşitli endüstri tesisleri ile ticaret ve sanayi merkezi durumundadır.

Başkan Hazinedar’ın ziyareti süresince Beşiktaş ve Herne arasında kurulacak kardeşlik köprüsünün temelleri atıldı. Son derece samimi bir havada geçen görüşmelerde iki belediye arasındaki karşılıklı işbirlikleri ve ortak projeler konuşuldu. Başkanlar birbirlerine şehirlerini simgeleyen hediyeler takdim etti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve Herne Belediye Başkanı Frank Dudda arasında gerçekleşen verimli toplantılarda; Herne şehrinin sosyal, kültürel ve çevre alanlarındaki belediyecilik uygulamaları hakkında bilgi aktarımı yapıldı. Başkan Hazinedar ve berberindeki heyet uygulamaları bizzat yerinde inceledi.

Başkan Hazinedar, ayrıca ziyaret programı çerçevesinde Herne Belediye Başkanı Frank Dudda tarafından adına düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyona; siyaset, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Hazinedar, düzenlenen resepsiyonda, sivil toplum örgütleri, iş adamları ve siyasetçilerle tanışarak güncel konular üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Hazinedar daha sonra Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Dış İşleri Bakanı Marc-Jan Eumann'a nezaket ziyaretinde bulundu. Eumann ile birlikte Düsseldorf Eyalet Parlamentosu'nu gezen Başkan, Kuzey-Ren Vestfalya Eyalet Vekili Alexander Vogt ile de bir araya gelerek Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD)'nin salonunu gezdi. 

Başkan Hazinedar, gezi sırasında Almanya Milletvekili ve Türk Alman Parlamenterler Derneği Başkan Yardımcısı Michelle Muntefering ile de bir araya gelerek Türk-Alman ilişkileri üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

Herne ziyaretinden son derece memnun ayrılan Başkan Hazinedar, iki belediye arasındaki bu sıcak temasın daha güzel projelerle devam edeceğini belirtti. Başkan, “Beşiktaş'ta bir günü Herne Günü ilan edeceğiz” dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık