solyanreklam
sagreklam

Başkan Hazinedar'dan Aarhus Ziyareti!

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, 2017 Avrupa Kültür Başkenti seçilen Danimar...

Başkan Hazinedar'dan Aarhus Ziyareti!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

2015 yılında Beşiktaş Belediyesi ve Danimarka’nın Aarhus Belediyesi arasında dostluk ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalanmıştı. Bu protokol kapsamında Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Aarhus Belediyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Hazinedar’a, Aarhus ziyaretinde eşi Özlem Hazinedar da eşlik etti.

Başkan Hazinedar, 2017 Avrupa Kültür Başkenti Aarhus'ta!


Öncelikle Türkiye’nin Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez’i Kophenag’da ziyaret eden Başkan Hazinedar ardından Aarhus'ta kent ve belediye yöneticileriyle çeşitli toplantılara katıldı.

Aarhus 2017 Avrupa Kültür Başkenti Programı CEO'su ve direktörleriyle toplantı yapan Hazinedar, Aarhus Belediyesi üst düzey yöneticileri Bünyamin Şimşek, Niels Hojberg ve Bent Sorensen ile bir araya geldi.

Aarhus Belediye Binasını gezen Başkan, Aarhus Belediye Başkanı Jacob Bundsgaard ile makamında görüştü. Başta 2017 Avrupa Kültür Başkenti Aarhus’u desteklemek için ortak kültürel projeler hakkında detaylı olarak konuşan başkanlar, birbirlerine karşılıklı hediyeler takdim etti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve Aarhus Belediye Başkanı Jacob Bundsgaard, özellikle çocuk odaklı olmak üzere, 2017 yılı boyunca karşılıklı katkılar ile yapılacak çağdaş sanat, müzik ve karma sergi gibi projeler konusunda anlaştılar. Bu kapsamda Aarhus şehri yöneticilerinin de 2016 yılı içerisinde Beşiktaş Belediyesini ziyaret edecekleri belirtildi.

Ziyareti boyunca Danimarka’nın tarihi ve kültürel dokusunu yakından inceleme fırsatı bulan Hazinedar, “2010 yılında İstanbul, Avrupa Kültür Başkentiydi. Öncelikle İstanbul'un kalbi Beşiktaş'ı Aarhus’a davet eden Aarhus Yönetimine teşekkür ederim. 2017’de tüm Avrupa'nın gözü Aarhus'ta olacak. Beşiktaş, 2015'te imzaladığımız anlaşma ile çözüm ortağı Aarhus'un ve İstanbul'un değerleriyle Aarhus'tan dünyaya 19 belediye ile gerçekleştirilecek işbirliğinin başını çekecek. Aarhus, Danimarka'nın ikinci büyük şehri ve 300.000 'i aşan nüfusu ile önemli bir ekonomik ve tarihi merkez, aynı zamanda Vikinglerin de tarihteki merkezi. Aarhus Belediyesi’nin bütçesi Türkiye'nin İstanbul hariç diğer belediyelerinden büyük. Sanırım bu Aarhus’un ve belediyeciliğin boyutlarını anlatmaya yeter” şeklinde duygularını ifade etti.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık