BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ’A, DANIŞTAY’DAN MÜJDELİ HABER! MUDANYA’DA DOĞAN GÜNEŞİ, BALÇIKLA SIVAYAMADILAR!

• 26 Ekim 2015, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da doğan güneşi, kimsenin balçıkla sıvayamayacağını binlerce kez söyledim. Şimdi bu sözümü Danıştay Birinci Dairesi’nin tarafıma tebliğ ettiği karar ile de, ilan ediyorum. Mudanya Mütarekesi’nin 92. Yıldönümü etkinliklerinde yapılan fazla ödeme iddialarına ilişkin açılan soruşturma sonuçlandı. Danıştay Birinci Dairesi’nin 2015/1291 esas no, 2015/1184 karar no ile herhangi bir suç unsuru bulunmadığından, soruşturmaya gerek duyulmadığı belirtildi. Danıştay tarafından gönderilen bu müjdeli haberi, kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Danıştay Birinci Dairesi’nden müjdeli haberi kamuoyuyla paylaştı. Başkan Türkyılmaz, 30 Mart’ta Mudanya’da doğan güneşin bir daha batmayacağını binlerce kez gururla söylediğini vurgulayarak, “Birileri Mudanya’da doğan güneşi balçıkla sıvamak istedi. Ama görüldü ki, 30 Mart’ta doğan güneş asla ama asla batmayacak ve kimse güneşi balçıkla sıvayamayacak. Bugün öğlen saatlerinde elimize ulaşan Danıştay Birinci Dairesi’nin 2015/1291 esas no, 2015/1184 karar no ile herhangi bir suç unsuru bulunmadığından, soruşturmaya gerek duyulmadığı belirtildi. Kamuoyunun da gördüğü gibi, güneşi balçıkla sıvayamadılar. Şimdi Mudanya Belediyesi’ne çamur atanlar utanacak. Bu konuda hakkımızda asılsız haber yapanlar, kamuoyunu yanıltanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu. Hakkında ön inceleme yapılan ve suç unsuru bulunmayarak beraat edenleri de açıklayan Başkan Hayri Türkyılmaz, “Suç unsuru bulunmayarak beraat eden arkadaşlarımız ise şöyle; Mehmet Kartal (Özel Kalem Müdürü-İhale ve Harcama Yetkilisi), Kazım Onaş (Mali Hizmetler Müdür V.), İlhan Aksakal (Kontrol Komisyon Üyesi-Zabıta Müdürü V.), Yaşar Özer (Kontrol Komisyon Üyesi-Zabıta Memuru), Necmettin Yiğit (Kontrol Komisyon Üyesi-Kültür ve Sosyal İşler Müdür V.), Erkan Öztürk (Kontrol Komisyon Üyesi-Zabıta Memuru), Nadir Özder (Kontrol Komisyon Üyesi-Şoför), Sevda Öncül (Kontrol Komisyon Üyesi-İşçi), Oktay Böbek (Kontrol Komisyon Üyesi-İşçi), Adnan Gül (Destek Hizmetleri Müdürü)” dedi.