BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ, YUNANİSTAN YOLCUSU!

• 03 Eylül 2015, Perşembe 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 11 Ekim 2015’te yapılacak olan Mütareke Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan “Mudanya Barış Zirvesi” için Yunanistan’a ziyaret gerçekleştirecek. Yunanistan’daki kardeş şehirleri de ziyaret edecek olan Türkyılmaz, protokol üyelerini davet etmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere 4-11 Eylül 2015 tarihinde Yunanistan’da olacak. Göreve geldikleri güden beri, ‘Barışın Başkenti’ olma yolunda çok önemli adımlar attıklarını vurgulayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “En son 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, su üzerinde 460 gönüllü ile Dünya’nın en büyük barış sembolünü yaparak, hem rekor kırdık, hem de Mustafa Kemal’in ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sözünü ‘Sonsuza Dek Barış’ diyerek haykırdık” dedi. Dünya Barış Şehri olma yolunda daha yapacak çok işlerinin olduğuna dikkati çeken Türkyılmaz, “Mudanya Belediyesi olarak, hem ülke barışına, hem de dünya barışına katkı vermek için, komşumuz Yunanistan’ın kardeş belediyelerinin daveti üzerine Yunanistan’a gidiyorum. Bir dizi görüşme yapıp, komşu ülkemiz Yunanistan’ın değerli başbakan ve başkanlarını, 11 Ekim 2015’te yapacağımız Mudanya Barış Zirvesi’ne davet edeceğim. Ve Mudanya’mız, dünya barış şehri olma yolunda da, çok önemli bir projeyi hayata geçirmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.