BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ, “PLAJLAR HALKINDIR, ÜCRET ÖDEMEYİN”

• 15 Ağustos 2017, Salı 0:00

Göreve geldiği günden beri halka ait alanları yeniden halka kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Güzelyalı ve Mudanya plajlarında incelemelerde bulundu. “Ücretsiz Halk Plajı” tabelalarını diktiklerini ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan plajlarda bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirten başkan Türkyılmaz, “Vatandaşlarımızdan her sene bu konuda birçok şikayet alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki, bu konuyla ilgilenmiyor” dedi. 3621 sayılı Kıyı Kanunu’na göre sahillerin kullanımının halka açık olması gerektiğine de vurgu yapan Türkyılmaz, “ Biz de halkımızın çıkarlarını korumak, halka ait alanları halka kazandırmak adına böyle bir uygulama başlattık.
GEREKLİ YASAL İŞLEMLER YAPILACAK
Hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet verebilmek adına sorumluluk alanları dışında da çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Türkyılmaz, “Plajlarda herkesin kurallara ve yasalara uyması gerekiyor. Amacımız hemşehrilerimizin kendilerine ait olan alanlardan ücretsiz yararlanmasını sağlamaktır" dedi. Konu ile ilgili denetimlerin süreceğini de belirten Türkyılmaz, kurallara uymayan işletmeler hakkında da gerekli yasal işlemleri yapacaklarının altını çizdi. İzinsiz çalışan işletmelerden dolayı sahilleri özgürce kullanamayan vatandaşlar ise belediyenin uygulamasını ve Türkyılmaz’ın konuyu bizzat denetlemesini memnuniyetle karşıladı.