BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ, ÇANAKKALE ŞEHİTLİK ZİYARETİNDEN DÖNEN MUDANYALI HEMŞEHRİLERİ, İSKELE MEYDANI’NDA KARŞILADI

BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ, ÇANAKKALE ŞEHİTLİK ZİYARETİNDEN DÖNEN  MUDANYALI HEMŞEHRİLERİ, İSKELE MEYDANI’NDA KARŞILADI
  • 04 Haziran 2015, Perşembe 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Çanakkale Zaferimizin 100’üncü yılı nedeniyle düzenlenen Çanakkale Şehitlik ziyareti gezisine katılan Mudanyalı hemşehrileri, gezi dönüşünde Mudanya İskelesi’nde karşıladı. Geziden büyük bir memnuniyetle dönen Mudanyalı hemşehrilerimiz, Başkan Hayri Türkyılmaz’a teşekkür etti. Mudanya Belediyesi tarafından, Çanakkale Zaferimizin 100’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen Çanakkale Şehitlik ziyaretine giden Mudanyalı hemşehrilerimizi, ziyaret sonrası İskele Meydanı’nda Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz karşıladı. Geziden büyük bir memnuniyetle dönen ve Çanakkale Destanı’nın yazıldığı toprakları ziyaretlerinde duygusal anlar yaşadıklarını belirten Mudanyalı hemşehrilerimiz, Başkan Hayri Türkyılmaz’a teşekkür etti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanyalı hemşehrilerimizin Çanakkale Destanımızın yazıldığı savaş alanlarını görmeleri, bağımsızlık bilincini pekiştirmeleri, şehitlerimizi anma ve şükran duygularımızı dualarla dile getirmeleri amacıyla düzenledikleri Çanakkale Şehitlik ziyaretinin yarın ve diğer günlerde de program kapsamında devam edeceğini ifade etti. Başkan Türkyılmaz, Çanakkale Şehitlik Gezisi kapsamında Mudanyalı hemşehrilerimize rehberler eşliğinde Kahramanlık Destanımızın anlatıldığını, Gelibolu Tarihi Milli Parkı, Canlı Tarih Müzesi, Bigalı Köyü ve Atatürk Evi ziyareti, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Tamamı Şehit Düşen 57. Alay Şehitliği, 268 rakımlı Anıt Alanı, Anafartalar Zaferimizin kazanıldığı Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü Büyük Şehitler Abidesi, Ezineli Yahya Çavuş, Sargı Yeri, 276 kg Mermiyi kaldıran Kahraman Seyit Onbaşı Tabyası, Namazgah Tabyası ve Kilitbahir ve savaşın yaşandığı yıllarda kazılmış siperlerin gezdirildiğini vurguladı. Başkan Hayri Türkyılmaz, Çanakkale Destanımızın yazıldığı toprakları görme fırsatı bulamayan Mudanyalı hemşerileri, Çanakkale’deki tarihi topraklarla buluşturmak istediklerini, gezi kapsamında yaklaşık 2 bin Mudanyalı hemşehrimizi Çanakkale’ye götürmeyi hedeflediklerine dikkati çekerek, “Mudanyalı hemşehrilerimizi, şanlı tarihimizde eşsiz bir yere sahip olan, Kahramanlık Destanımızın yazıldığı topraklarla buluşturmak istedik. Çanakkale Zaferi’ni kazanarak, vatanı ve bayrağı uğruna şehit olan kahramanlarımızın Çanakkale’de yazdığı Şanlı Destanımızı, Mudanyalı hemşerilerimize hissettirerek ve Çanakkale Ruhunu yaşatarak, Çanakkale savaşlarının yaşandığı yerleri görüp tanımalarını sağlayarak, o günün manevi atmosferini yaşamalarını, milli ve manevi bir bilincin oluşmasına katkı sağlamayı amaçladık. Çanakkale Şehitlik gezisinin ardından Mudanya’ya dönen hemşehrilerimiz, orada duygusal anlar yaşadıklarını vurguladılar. Bu tür tarihi ve kültürel gezilerimizi önümüzdeki aylarda yine gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.