BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ, 460 GÖNÜLLÜ İLE MUDANYA’NIN ADINI GUINNESS REKORLAR KİTABINA YAZDIRDI

• 30 Ağustos 2015, Pazar 0:00

30 Ağustos Zafer Bayramı, barışın ve kardeşliğin başkenti Mudanya’da, “Sonsuza Dek Barış” mesajı ile dünya rekoru kırılarak kutlandı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 460 gönüllü ile Mudanya’nın adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdı. Kumyaka’ya sabahın erken saatlerinde akın eden Mudanyalılar, rekora tanıklık edecekleri anı heyecanla bekledi. 460 gönüllünün heyecanı ise görülmeye değerdi. Kumyaka sahilinde su üzerinde barış sembolü oluşturacak 460 gönüllü can yeleklerini, şort ve tşörtlerini giyerek, büyük bir heyecanla su üzerindeki yerlerini aldılar. Saatler 13.30’u gösterdiğinde, su üzerinde Barış sembolü uluşturuldu. Heyecanlı bekleyiş bir süre devam ederken, Guinness Recards Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, helikopter ile Barış sembolünün oluşturulmasını izledi. 460 gönüllü, su üzerinde yaklaşık 5 dakika kadar bekledikten sonra helikopterden görüntü alarak değerlendirme yapan Guinnes Hakemi Subaşı’dan gelen haber ile rekor kırılmış oldu. Rekorun ilan edilmesi ile 460 gönüllü, mutluluklarını ve heyecanlarını ayaklarını çırparak dile getirdi ve bu görüntü izleyenleri adeta büyüledi. İŞTE BARIŞ KOKAN MUDANYALI HEMŞEHRİLERİMİZ! Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, rekor anını Eşi Gülbahar Türkyılmaz’ın elini sımsıkı tutarak ve birlikte büyük bir heyecanla izleyerek, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh, İşte Barış Kokan Mudanyalı Hemşehrilerimiz, Mudanyamızla gurur duyuyoruz gurur” diye haykırarak sevincini dile getirdi. Başkan Hayri Türkyılmaz, Kumyaka sahilinde kırılan rekor ile tüm dünyaya “Sonsuza Dek Barış” çağrısında bulunduklarını dile getirdi. BAŞKAN TÜRKYILMAZ’DAN GELECEĞE ÇAĞRI… Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gerçekleştirilen proje ile ilgili "Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Barışın Başkenti Mudanyanızdan 'Sonsuza Dek Barış' diye haykırdık. Bu haykırışımız, ülkemizin ve dünyamızın her köşesinden yankılanmasını istiyoruz. Tüm dünya insanlarını 'Barış' için duyarlılığa davet ediyoruz. Martin Luther King'in dediği gibi 'Kuşlar Gibi Uçmasını, Balıklar Gibi Yüzmesini Öğrendik'. Dünya Barış Şehri Mudanyamızdan yaptığımız bu etkinlikle de, tüm dünya insanlarının 'Barış ve Kardeşlik' kardeşlik duyguları içerisinde Yaşamaya davet ediyorum. Bu dünya, toprağı, suyu ve havasıyla tüm canlılara ait. Öyleyse tüm insanların 'Barış' gibi kutsal bir duyguyu yaşatması görevi olmalıdır" dedi. Rekor anının ardından Başkan Türkyılmaz, Mudanyalı hemşehrilerinin alkışları arasında karşılandı. 460 gönüllü ile bu ölümsüz anı fotoğraf kareleriyle perçinleyen Başkan Türkyılmaz, Mudanya’da daha pekçok Dünya Rekoru kırmayı hedeflediklerini vurguladı. Başkan Türkyılmaz, Kumyaka sahilinde kurulan platforma Eşi Gülbahar Türkyılmaz ve Mudanyalı hemşehrileri ile birlikte giderek, Guinness Rekoru Tescil Belgesi’ni Guinness Records Hakemi Şayda Subaşı Gemici’den teslim aldı. Kumyaka'daki etkinliğe Başkan Hayri Türkyılmaz'ın Kızı Zeynep ve Oğlu Ata Türkyılmaz ise Barış Sembolünü oluşturan 460 gönüllü ile su üzerindeki rekora tanıklık etti. Etkinliğe rekora katılan 460 gönüllünün yanı sıra CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Lale Karabıyık, CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, CHP Mudanya İlçe Başkanı Selahattin Avcı, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şen, MAK Ekip Lideri Aykut Şener, Belediye Meclis üyeleri Hayati Samast, Servet Usta, Hüseyin Esen, Ali Polat, Akın Poroy ve Zeynep Şen, yerel ve ulusal medya mensupları ve çok sayıda Mudanyalı katıldı. Oluşan muhteşem görüntü gelecek kuşaklarda da barışın simgesi olması için havadan fotoğraflandı.