Başkan Hasan Can Akit TV’nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Akit TV’de yayınlanan ve Yusuf Dirim’in sunduğu Haber Bülteni’nin canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Hasan Can Akit TV’nin Canlı Yayın Konuğu Oldu
  • 14 Eylül 2018, Cuma 0:00

Eğitim konusundaki hassasiyetini dile getirerek canlı yayındaki konuşmasına başlayan Başkan Hasan Can, “Gençlerimizin daha iyi bir eğitim alması için 14 yıl içinde belediye olarak ilçemizde ne kadar okulumuz varsa tabanından tavanına kadar yeniledik ve okullarımızın eksikliklerini giderdik, gidermeye de devam ediyoruz” dedi.

“Borçsuz bir belediyeyiz” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Hasan Can, “Kentsel  dönüşümden de bahsederek, Ümraniye’de şu anda 320 bin yapı stoku var, bunun 205 bini bizim zamanımızda; kurala uygun, imara uygun ve sağlıklı binalar şeklinde son 14 yılda yapıldı, bu da yüzde 64’e tekabül ediyor. Ümraniye’nin tamamını nazım plana uygun bir hale getiren bir belediyeyiz” dedi.

2b arazileri hakkında da konuşan Başkan Hasan Can, “Herkesin tapusunu almasını sağladık. Çok güzel imar planı çıkarttık ve ruhsat verebilecek hale geldik. 40 yıldır süren tapu problemini ortadan kaldırdık” dedi.

Başkan Hasan Can son olarak, Ümraniye Belediyesi’nin geleneksel hâle gelen Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmalarının 14.’sünün ödül töreninden bahsederek, şiir yarışmasında birinci olan “Arakanlı Çocuk” şiirini okuyarak konuşmasını sonlandırdı.