Başkan Albayrak Atatürk Büstü Açılış Törenine Katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Kılavuzlu Mahallesi Meydan Düzenlemesi ve Atatürk Büstü Açılış Törenine katıldı.Törende Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Şeref Çetin, Süleymanpaşa Belediyesi Başkan Danışmanları, Kılavuzlu Mahalle Muhtarı İbrahim Uçan ve çok sayıda vatandaş da yer aldı."BU HEYKEL ATATÜRK'ÜN ÇİFTÇİYE VERDİĞİ ÖNEMİN SİMGESİDİR"Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat gerçekleştirdi. Ekrem Eşkinat konuşmasında "Bu heykel, Atatürk'ün çiftçiye, tarıma ve köye verdiği önemi simgelemek için yapıldı. Atatürk'ün heykellerini yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü Atatürk'ün köyü 3 ayaklı bir köy; köyün imamı, köyün öğretmeni ve köyün ziraatçısı? Birçok köyümüzde okullar kapandı, taşımalı eğitime geçildi. Köylerimizde öğretmen kalmadı, bundan dolayı birçok aile çocukların eğitimi için başka yerlere göçmek zorunda kaldılar. Köy nüfuslarımız giderek azalıyor. Aslında kalkınmanın temel motoru olan çiftçi ve tarım sanki gözden çıkarılmış durumda. Köylerin, Büyükşehir Yasası'ndan sonra mahalle yapılması ile birlikte atadan, deden biriktirdikleri orta malların tümü belediyelere geçti.  Biz başından itibaren söyledik; bu mallar köylerin mallarıdır ve köylere geri verilmelidir. Nasıl geri verilmelidir?  Tüzel kişilikleri geri getirilmelidir. Köy diye bir birim vardır. Köyü mahalle yaptım diyerek mahalle yapamazsınız. O yüzden her ne kadar mahalle tanımını kullanılsa da biz köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimiz için hala köy demeye devam ediyoruz. Çünkü bizim tarıma, tarım için de köye ihtiyacımız var.  Bizim karnımızı doyurmaya, kimseye muhtaç olmadan yaşamaya ihtiyacımız var." dedi."KILAVUZLU MAHALLESİ ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLI BİR MAHALLEDİR"Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Bu projede emeği geçen başta Sayın Ekrem Eşkinat olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Çorlu, Çerkezköy, Süleymanpaşa ve Kapaklı ilçelerimizde Atatürk Silueti yaptık. Kılavuzlu Mahallesi, Atatürk ilkelerine bağlılığını her dönemde göstermiş bir mahallemiz. Ben bir kere daha sizi kutluyorum." İfadelerini kullandı."TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"Törende son konuşma CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun tarafından yapıldı. İlhami Özcan Aygun konuşmasında Atatürk Büstü ve Meydan Düzenlemesi projesinden dolayı Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ı tebrik ettiğini belirterek, "Ben Tekirdağ'a ve Tekirdağlılara güveniyorum. Şehrimizi daha da ileri götürmek için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.Kılavuzlu Mahallesi Meydan Düzenlemesi ve Atatürk Büstü Açılış Töreni, yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile son buldu.

Başkan Albayrak Atatürk Büstü Açılış Törenine Katıldı
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:00

"BU HEYKEL ATATÜRK'ÜN ÇİFTÇİYE VERDİĞİ ÖNEMİN SİMGESİDİR"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat gerçekleştirdi. Ekrem Eşkinat konuşmasında "Bu heykel, Atatürk'ün çiftçiye, tarıma ve köye verdiği önemi simgelemek için yapıldı. Atatürk'ün heykellerini yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü Atatürk'ün köyü 3 ayaklı bir köy; köyün imamı, köyün öğretmeni ve köyün ziraatçısı' Birçok köyümüzde okullar kapandı, taşımalı eğitime geçildi. Köylerimizde öğretmen kalmadı, bundan dolayı birçok aile çocukların eğitimi için başka yerlere göçmek zorunda kaldılar. Köy nüfuslarımız giderek azalıyor. Aslında kalkınmanın temel motoru olan çiftçi ve tarım sanki gözden çıkarılmış durumda. Köylerin, Büyükşehir Yasası'ndan sonra mahalle yapılması ile birlikte atadan, deden biriktirdikleri orta malların tümü belediyelere geçti.  Biz başından itibaren söyledik; bu mallar köylerin mallarıdır ve köylere geri verilmelidir. Nasıl geri verilmelidir'  Tüzel kişilikleri geri getirilmelidir. Köy diye bir birim vardır. Köyü mahalle yaptım diyerek mahalle yapamazsınız. O yüzden her ne kadar mahalle tanımını kullanılsa da biz köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimiz için hala köy demeye devam ediyoruz. Çünkü bizim tarıma, tarım için de köye ihtiyacımız var.  Bizim karnımızı doyurmaya, kimseye muhtaç olmadan yaşamaya ihtiyacımız var." dedi.

"KILAVUZLU MAHALLESİ ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLI BİR MAHALLEDİR"

"TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"