solyanreklam
sagreklam

BARIŞIN KENTİNE NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ DE YAKIŞIR!

BARIŞIN KENTİNE NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ DE YAKIŞIR!

BARIŞIN KENTİNE NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ DE YAKIŞIR!
  • 18 Eylül 2015, Cuma 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiği yaklaşık 17 buçuk aylık görev süresinde gerçekleştirdiği projeleri, düzenlediği basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı. Başkan Türkyılmaz, “Barış Kenti Mudanyamıza Nobel Barış ödülü de yakışır dedik ve kardeş belediyelerimizle birlikte Kardeş Belediyeler Birliği kuracağız ve her yıl bir kardeş kentimizde barış rekoru kıracağız ve Nobel Barış Ödülü’ne de talip olacağız” dedi. Dünya Barış Şehri Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiği yaklaşık 17 buçuk aylık görev süresinde gerçekleştirdiği projeleri, düzenlediği basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı. Başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantı, Güzelyalı’daki Kafe Mekan’da gerçekleşti. Toplantıda konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, birlik, beraberlik ve barış mesajı verdi. Başkan Türkyılmaz, “Bizden önceki yönetimlerin 30 yılda yapmadıkları veya yapamadıkları işleri bizler göreve geldikten sonraki süre içerisinde fazlasıyla yaptığımızı herkes biliyor. Proje ve çalışmalarımıza baktığımızda aslında bir mucize gerçekleştiriyoruz. Çünkü belediyeyi 30 milyon TL olan borla devraldık. Bugün bunun hemen hemen yarısını ödeyerek, borcumuzu 17 milyon 300 bin TL’ye kadar indirdik” diye konuştu.

“BARIŞ MARATONU İLE NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜNÜ DE ALACAĞIZ”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Barış Kenti Mudanyamıza Nobel Barış ödülü de yakışır dedik ve kardeş belediyelerimizle birlikte Kardeş Belediyeler Birliği kuracağız ve her yıl bir kardeş kentimizde barış rekoru kıracağız ve Nobel Barış Ödülü’ne de talip olacağız” dedi. Başkan Türkyılmaz, geçtiğimiz günlerde Yunanistan’daki kardeş şehirleri ziyaret ettiğini belirterek, “Yunanistan’da bulunan Nea Moudania ve Rafina kardeş kentlerimiz ile birlikte bu etkinliği geliştirerek ‘barış maratonuna’ dönüştürmek istiyoruz. Kardeş Belediyeler Birliği’ni kurarak, birliğe bağlı belediyelerle birlikte bu rekoru her yıl tazeleyerek barış eylemini tüm dünyaya yaymak istiyoruz. Bu bağlamda kültür, sanat, spor ve folklor etkinliklerinin yanında 42 km 195 metre uzunluğunda koşu maratonu yapmayı düşünüyoruz. Nilüfer Belediyesi ve diğer kardeş belediyelerimizin katkılarıyla birlikte bir sonraki ‘barış sembolü’ rekorunu Uluabat Gölü’nde yenileyerek bu etkinliği tüm dünyaya yaymak istiyoruz” diye konuştu.

“ÇOK BÜYÜK RANTLAR KAYBETMİŞLER”

Başkan Hayri Türkyılmaz, önceki belediye yönetimini eleştirerek, “30 Mart günü iktidar partisi AKP, Türkiye’de sanki sadece Mudanya Belediyesi’ni kaybetmiş. Mudanya o kadar önemliymiş. Evet Mudanya çok önemli. Onlar için önemli olan neydi? Mudanya’nın değerleri. Öylesine değerler, öylesine rantlar kaybetmişler ki, görev yaptığımız süre içinde bunu hep gördüm. Ölüm tehditleri alıyorum. Bu insanlar beni öldürmekte haklı, çünkü, çok büyük rantlar kaybetmişler. Bu rantlara bir daha asla ama asla izin verilmeyecek. Bunu herkes böyle bilsin. Ben ve belediye ekip arkadaşlarımızın tek amacı var, o da Mudanyalı hemşehrilerimize ve ülkemize hizmet etmektir. Bu güne kadar hep doğru olanı yaptık ve bundan sonra da bu doğrudan asla ayrılmayacağız. Kimse bir tek kara leke bulamayacak. Bunu da gururla söylüyorum” dedi.

“TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HESABINI SORACAĞIZ”

Başkan Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve yaklaşık 5 ay önce inşaatına başlanan Sahil Projesi’nin durdurulduğunu hatırlatarak, “Sahil projesinin durdurulmasıyla ilgili sorunu, iki müteahhidin çatışması şeklinde lanse ediyor. Hayır, öyle değil. Hak eden müteahhitle, belediye yönetiminin ve onların yandaş müteahhidin çekişmesidir bu ve olmaması gereken bir çekişmedir. Sahip projesini hak eden ve kazanan müteahhit almış olsaydı, belki bugün bu iş bitmiş olacaktı. Ama onlar kendilerinden olan müteahhide vermek için çeşitli şeyler yaparak ikinci müteahhide verdiler. Şimdi sahil projesinin ne hale geldiği ortada. Aldığımız duyumlar çok vahim. Mahkeme tespitler yapıyor. O tespitler yapıldıktan sonra daha net konuşacağız. Öyle ki, 2 metrelik beton atılması gerekirken 120 cm betonların atıldığı duyumlarını alıyoruz. Bu süreçte olmaması gereken sorunlar da yaşanmış. Kaya dolgu üzerine beton dökülmüş ve şu an o kaya dolgulardaki betonların bir bölümünün şimdiden ayrıldığı söyleniyor. Şu an mahkeme orada bir inceleme yapıyor. İncelemeler yapıldıktan sonra biz de gidip inceleyerek, basın açıklaması yaparak, bunları kamuoyuyla paylaşacağız. Birileri bizlerin etkinliği ve yaptıklarımızdan bir şeyler çıkarmak istiyordu, peki şimdi Mudanya Sahil Projesi’nde birilerinin cebine neler gitmiş, bu devlet ne kadar zarara uğratılmış, Mudanya halkının ne kadar kayba uğratılmış, bütün bunların hesabını soracağız. Mudanyalı hemşehrilerimiz adına Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Bunu da herkes bilsin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlere, bunun hesabını soracağız.” Toplantı sonunda Başkan Hayri Türkyılmaz, meclis üyeleri, daire müdürleri ve basın mensupları, objektiflere gülümseyerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık