solyanreklam
sagreklam

BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN BRİÇ TURNUVASINDA BULUŞTULAR

BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN BRİÇ TURNUVASINDA BULUŞTULAR

BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN BRİÇ TURNUVASINDA BULUŞTULAR
  • 10 Ekim 2016, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi ile Briç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği işbirliği ile düzenlenen “Barış ve Kardeşlik Briç Turnuvası” tamamlandı. Turnuvada sporcuları yalnız bırakmayan Başkan Türkyılmaz, barış diye haykırmaya devam edeceklerine vurgu yaptı.

Mudanya Mütarekesi’nin imzalanışının 94’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Mudanya Belediyesi ile Türkiye Briç Federasyonu (TBF) Bursa İl Temsilciliği’nin işbirliği ile düzenlediği “Barış ve Kardeşlik Briç Turnuvası” Montania Hotel’de gerçekleştirildi. Turnuvaya Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy, Belediye meclis üyesi Hüseyin Esen’in yanı sıra TBF Bursa İl Temsilcisi İbrahim Teke ve çok sayıda briç sporcusu katıldı. Bursa dışından da katılımların gerçekleştiği ve 124 sporcunun mücadele ettiği turnuvada Şakir Dikmen ve Edip Aydın çifti birinci olurken, Zafer Bilgin, Yalçın Özdamar çifti ikinci, Akif Dağdelen, Rıza Boğan çifti ise üçüncü oldu. Senyör kategorisinde Yusuf Acar, Tunçer Arıhan çifti birinciliği elde ederken, kadınlar kategorisinde Dilek Yavaş, Nur Kumkale çifti birinci oldu. Karışık kategorisinde Fulya Kaymaz, Birol Cihanoğlu birinci olurken, turnuvada büyük heyecan yaşandı.
TÜRKYILMAZ; “İNANARAK BARIŞ DİYECEĞİZ”
Barışın çok önemli bir kavram olduğuna dikkat çeken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bazıları barış sözcüğünden ne kadar çok rahatsız oluyorlar. İnsanlar savaşmak, can almak için can atıyorlar. Ama biz inadına değil, inanarak barış diye haykırmaya devam edeceğiz” dedi. Barışı yaşatmak ve yaşamak için Mudanya’dan bir ateş yaktıklarını söyleyen Türkyılmaz, “Bu briç turnuvamızda bunlardan bir tanesidir. Sizlere barış ve kardeşlik adına verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Mütareke’nin önemine değinen Türkyılmaz, “Mudanya Mütarekesi olmasaydı Lozan olmazdı, Lozan olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti olmazdı, Türkiye Cumhuriyeti olmasaydı biz olmazdık” sözlerini yineledi.    

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık