solyanreklam
sagreklam

Barış-Aşiti Sokağı Açıldı!

Beşiktaş'ta bulunan Barış Sokağı'nın adı, Barış-Aşiti Sokak olarak değiştirildi.

Barış-Aşiti Sokağı Açıldı!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Hakkari Belediyesi’yle kardeş belediye protokolü imzalayan Beşiktaş Belediyesi, ilçede bulunan Barış Sokağı’na Kürtçe barış anlamına gelen "Aşiti" ismini ekledi.

Geçtiğimiz yıl Dünya Barış Günü'nde ziyaret ettiğimiz kardeş belediyemiz Hakkari'de, İstanbullu ve Hakkarili çocukların birlikte boyadığı bir sokağa, "Barış" ismi verilmişti. Bugün ise Hakkarili misafirlerimizin de katıldığı törenle Beşiktaş'taki Barış Sokağı'nın adı "Barış-Aşiti Sokağı" olarak yenilendi.

Beşiktaş Belediyesi, Hakkari ile imzaladığı kardeş belediye protokolünün ardından Beşiktaş’ta bulunan Barış Sokağı’na Kürtçe barış anlamına gelen "Aşiti" ismini ekledi. Yeni ismiyle Barış- Aşiti Sokak’ta gerçekleşen açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Nazmi Çoşkun ile Fatma Yıldız, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uygun, Beşiktaş Cem Vakfı Başkanı Mehmet Arslan, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Bu topraklarda birlikte yürümenin Türkiye sevdasını yürütmenin mücadelesini veriyoruz. Barışı tek dilde istemeyeceğiz. Barışı herkesin anladığı dilde isteyeceğiz” dedi. Hiç kimseyi ötekileştirmeden inançlarına ve değerlerine saygı duyarak hizmet ettiklerini belirten Başkan Hazinedar, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.



Açılış öncesi Başkan Hazinedar, Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Çoşkun ve Yıldız ile birlikte barış güvercini uçurdu. Programda söz alan Hakkari Belediyesi Başkan Vekili Nazmi Çoşkun da kısa bir teşekkür konuşması yaptı.



Halk oyunları gösterisinin ardından Barış-Aşiti Sokağı’nın açılış kurdelesinin kesilmesiyle Beşiktaş’tan tüm Türkiye’ye barış ve kardeşlik mesajı verildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık