Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ücretsiz WİFİ sistemlerinin tanıtımı önceki gün Bandırma kordonda gerçekleştirildi.

• 27 Temmuz 2018, Cuma 0:00

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu tarafından yapılan tanıtıma Bandırmalıların yoğun ilgi gösterdiği dikkatlerden kaçmazken; özellikle ücretsiz WİFİ uygulaması çocuklardan tam not aldı.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından Bandırmalılara uygulamalı anlatımlar yapılırken; aynı anda yüzlerce telefonun bağlandığı WİFİ sisteminde herhangi bir yavaşlama olmaması ve kopma yaşanmaması Bandırmalılardan takdir aldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesirliler’in her türlü hizmetin en kalitelisini hak ettiğini ifade ederek; ”Balıkesir’de ücretsiz WİFİ uygulaması başlattık. Bandırma’da da Cumhuriyet Meydanı ve kordon mevkii, Sevgi Yolu ve Balıkçı Hali civarında telefonlarınızdan, tabletlerinizden ücretsiz WİFİ sistemi sayesinde güvenli internet hizmetine ulaşabiliyorsunuz. Tabii ki, hedefimiz Akıllı Kent Balıkesir Projesi kapsamında halkımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak, bankacılık, eğitim, fatura ödemek vs. gibi hizmetleri ücretsiz olarak yapabilmelerini arzuluyoruz. Merkezde 5 ayrı sosyal alanda ücretsiz WİFİ hizmetimiz devrede. İlçelerimizi de kapsayacak uygulamada 21 ayrı noktada ücretsiz WİFİ hizmetini hayata geçirmek istiyoruz. Hali hazırda 19 ayrı noktada ücretsiz WİFİ hizmetimiz başlamış durumda. 7 ayrı noktada da montaj çalışmalarımız devam etmektedir. Ücretsiz WİFİ uygulamasının Bandırmalı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

ZAMAN İLETİŞİM ÇAĞI

Teknolojinin önemine de değinen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu; “Zamanımız iletişim çağı. Artık internet vasıtasıyla dünyanın öbür ucunda yaşanan bir olayı 1 saniye sonra haberimiz oluyor. İletişimsiz kalmayalım. Teknolojinin her türlü imkanından istifade edelim diye mücadele ediyoruz. Çocuklarımızın bile çok daha rahat girebileceği güvenli interneti hayata geçirdik. Bir takım yanlış uygulamalara kesinlikle ulaşım sağlanamıyor. Buradan ücretsiz olarak istifade edebileceksiniz” şeklinde konuştu.

DEDİKODU ÜRETMİYORUZ HİZMET ÜRETİYORUZ

Belediyecilik anlamında yaptıkları çalışmalara da değinen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “1 milyon 205 bin insanımıza her noktada ulaşmak için çalışıyoruz. Hedefimiz insanların mutlu ve huzurlu olması. İnsanlara dokunarak onların hayatlarını kolaylaştırarak onları mutlu edebilmek hedefimiz. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız tüm il başkanlarımız ve belediye başkanlarımızın olduğu bir toplantıda şunları söyledi. Artık gönül belediyeciliği seferberliği başlatıyoruz. Tabi ki hizmet belediyeciliği önemli. Artık insanlarımız çok büyük yatırımlar ile ilgilenmiyorlar. Benim hayatımı ne kolaylaştırıyor, benim hayatımı nasıl konforlu hale getiriyor ona bakıyorlar. Yürüyüş yolları var mı, bisiklet yolları var mı, yeşil alanları fazla mı, hayatımı kolaylaştıracak iletişim kanalları açık mı bir işim olursa belediye başkanına ulaşabilir miyim, iyi günde kötü günde belediye yanımda mı işte bunlar insanların öncelikli aradığı şeyler haline geldi. Biz hizmet üretmeye devam ediyoruz. Biz dedikodu üretmiyoruz. İşimize bakıyoruz. İnsanları daha fazla nasıl mutlu edebiliriz bunun derdi tasası içerisindeyiz. Sevgi ve barış dilini kullanmaya devam ediyoruz. Biz bu millete toprak olmaya geldik.

TELEFONLARI TEK TEK WİFİ’YE BAĞLADILAR

Ücretsiz WİFİ hizmetinin tanıtımının ardından alanda bulunan vatandaşlara tek tek uygulamalı olarak sistem anlatılırken, telefonları ücretsiz WİFİ sistemine bağladılar. Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun da telefonları ücretsiz WİFİ sistemine bağlama konusunda yardımcı olduğu dikkatlerden kaçmazken; törene katılan vatandaşlar Başkan Zekai Kafaoğlu ile sık sık hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

Tarih : 27.7.2018 15:00:00